Forum » Programiranje » programska koda in licenca
programska koda in licenca
robotek87 ::
Zanima me ali obstaja kakšna brezplačna licenca za izvorno kodo? Gledal sem ta Creative Commons ampak mi ni čisto jasno ali ta tudi velja za programsko kodo (kot tekst). Potreboval bi jo npr. izdelam nek program in nato kodo poserdujem drugim (vendar samo na ogled) torej nekakšno dovoljenje "samo za branje". In kaj lahko storim ce je ta izvorna koda uporabljena oz. spremenjena in uporabljena drugje?
Hvala,
lp.
Hvala,
lp.
MasterMind ::
Kaj boš pa naredil, da ne bo smel noben drug spreminjati? Pa tudi, če narediš "Read-only" vrjanto, jo boš zelo težko održal kot tako.
Drugače pa si poglej GPL. Na kratko. Vsak lahko spreminja tvojo kodo, jo izdaja, a pod isto (GPL) licenco itd. Pa seveda, lahko uporabljaš kodo drugih (seveda podaš tudi avtorja kode). itd.
Drugače pa si poglej GPL. Na kratko. Vsak lahko spreminja tvojo kodo, jo izdaja, a pod isto (GPL) licenco itd. Pa seveda, lahko uporabljaš kodo drugih (seveda podaš tudi avtorja kode). itd.
Gentoo, KDE uporabnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezplačna odprto-kodna POS Blagajna - mikroBLAGAJNA (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 28766 (17286) | japol |
» | GPL/LGPLOddelek: Programska oprema | 6729 (3903) | čuhalev |
» | Google izvorno kodo Honeycomba zadržuje zaseOddelek: Novice / Android | 4678 (3870) | 3p |
» | Prodaja programovOddelek: Programiranje | 4083 (2366) | BigWhale |
» | Kršitve GPL (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 10235 (8428) | noraguta |