» »

Problem z USB Mass Storage

Problem z USB Mass Storage

blazp88 ::

Zdravo!

Imam wd passport 250 gb zunanji disk na usb. Na laptopu mi (hvala bogu) deluje v redu, disk sem dal tudi že komu, da mi je skopiral kaj gor, skratka, deluje normalno.

Problem se pojavi, ko ga hočem priklopiti na domači pc. Zadevo najde, lahko odprem v my computer, nato pa se sliši iz diska pk in crkne, ga spet najde in spet crkne, to se pa potem ponavlja.

V računalniku imam ploščo Abit NF7-S (to je nforce2 chipset) in že ima podporo USB 2.0. Poskusil sem že vse mogoče možnosti v biosu in zadeva še vedno ne dela. Izklopil sem tudi vse možne power managmente za usb v device managerju. Zadeva ne deluje ne na visti, ne na xp, poskusil sem oboje. tudi z linux live cdjem crkuje. na koncu sem vzel iz drugega računalnika še usb pci kartico, rezultat je pa isti.

ima še mogoče kdo kako idejo, kaj bi bilo lahko narobe?

blazp88 ::

naj še povem, da ostale naprave delujejo normalno - fotoaparat, ključi, printer, tipkovnica in miška

Jakka ::

Glede na napisano, bi rekel, da ima disk problem z napajanjem preko usb. Lahko je problem v napajalniku (kateri je?). Lahko je na matični plošči kaj v povezavi z napajanjem usb portov pokvarjeno (samo če s pci kartico enako ne dela...). Disk potrebuje ogromno elektrike napram napravam, ki si jih napisal. Ker le te cuzajo manj elektrike, delajo, disk pa ne, ker jo rabi več.

Poskusi z zamenjavo napajalnika, mogoče bo boljše. Ali pa tudi ne.

blazp88 ::

to vem, da rabi napajanje. to sem imel tudi sam na sumu, zato sem dal notri pci kartico. napajalnik je bil priložen sledečemu ohišju http://www.antec.com/us/productDetails.... . da bi pa poskusil z eksternim napajanjem (kot pri nekaterih diskih) ni mogoče, saj ima disk le usb priključek. ok lahko bi malo rezal kable, sam s tem se ne bom ukvarjal.

KandazaR ::

Se dobi kabel, ki se iz mini usb (na strani diska) razdeli v dva usb vtikača in tako se disk napaja iz dveh usb vtičnic. Je ta diskusija že enkrat bila na slo-techu in je bil enak problem. Rešitev pa je že zgoraj opisana.

blazp88 ::

bom poskulil, hvala!

ender ::

Druga možnost je pa, da kupiš USB hub z napajanjem.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne zazna prenosnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
423559 (2581) Karen
»

Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595078 (4352) T-Mac
»

usb device not recognized

Oddelek: Strojna oprema
143031 (1501) RutS
»

Windows se ne zažene zaradi zunanjega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
473141 (2521) ManDriver
»

USB ne deluje na M2N-E

Oddelek: Pomoč in nasveti
141184 (963) bukev

Več podobnih tem