Forum » Strojna oprema » PRIŽIGANJE računalnika z daljincem
PRIŽIGANJE računalnika z daljincem
eVro ::
Na računalniku lahko upravljam z daljincem praktično karkoli (Girder zna vse), tudi ugasnem ga lahko. Ampak zdaj pa razmišljam, kako bi prižigal računalnik na daljavo. Tole se mi zdijo rešitve:
1. TV kartica s to podporo: nimam nobene TV kartice
2. namenske naprave: nimam pojma, mogoče obstaja kakšna naprava, ki se jo na UTP namontira in pošilja wake on lan signal, mogoče PCI kartica namenjena temu, mogoče kaj na serijskemu portu
3. trenutna ideja: wake on lan. s tem da mora že prižgana naprava poslati signal. tako imam trenutno idejo, da bi router Asus WL-500g Premium zmoddal, dodal serijski port in potem IR sprejemnik na ta port. ko bi z daljincem poslal določeno kodo, bi bilo na ruterju nastavljeno, da ob tej akciji, pošlje wake on lan signal.
4. podpora na matični plošči?
Glede na to, da nimam potrebe po TV kartici in da je tretja možnost kar komplicirana, je vprašanje v bistvu: poznate kakšno napravo ki spada pod 2. točko? In matično ploščo, ki spada pod 4.?
1. TV kartica s to podporo: nimam nobene TV kartice
2. namenske naprave: nimam pojma, mogoče obstaja kakšna naprava, ki se jo na UTP namontira in pošilja wake on lan signal, mogoče PCI kartica namenjena temu, mogoče kaj na serijskemu portu
3. trenutna ideja: wake on lan. s tem da mora že prižgana naprava poslati signal. tako imam trenutno idejo, da bi router Asus WL-500g Premium zmoddal, dodal serijski port in potem IR sprejemnik na ta port. ko bi z daljincem poslal določeno kodo, bi bilo na ruterju nastavljeno, da ob tej akciji, pošlje wake on lan signal.
4. podpora na matični plošči?
Glede na to, da nimam potrebe po TV kartici in da je tretja možnost kar komplicirana, je vprašanje v bistvu: poznate kakšno napravo ki spada pod 2. točko? In matično ploščo, ki spada pod 4.?
iso2000 ::
Ravno s takšno stvarjo se ubadam tudi jaz.No za sedaj je še na idejni ravni. Vendar imam namen izdelati vezje, ki bo skrbelo za vklop računalnika. V bistvu bi nek rele/stikalo vezal vzporedno tipki za vklop računalnika. Rele/stikalo bi pa krmilil s kakšnim mikro kontrolerjem, ki bi tudi sprejemal IR signal.
LP
LP
iso2000 ::
EDIT: Sem našel en zanimiv izdelek: http://www.vlsys.co.kr/English/retail_mini.php
Samo je kar drago - v DE je cena 30 EUR, v EN pa 21,15 GBP
Na ebay-u ne najdem. Mogoče bi se splačalo pogledat še v USA...
LP
Samo je kar drago - v DE je cena 30 EUR, v EN pa 21,15 GBP
Na ebay-u ne najdem. Mogoče bi se splačalo pogledat še v USA...
LP
ender ::
Jaz sem z matično ploščo dobil USB IR sprejemnik in daljinca, s katerim lahko računalnik vklopim, če je IR sprejemnik priklopljen na določen USB port (hkrati mi računalnik vklopijo tudi nekatere druge naprave, če so priključene na isti port).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
eVro ::
iso2000: Saj to je že narejeno, samo en ki se spozna bi moral stvar "okrniti", iz vezja odstraniti nepotrebne elemente, iz firmwara ven vržt ostale funkcije in res narest tole verzijo ki dela kot pritisk na stikalo.
Link: http://www.fukushima.us/UIRT2/
Link: http://www.fukushima.us/UIRT2/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25318 (8075) | hojnikb |
» | zagon računalnika preko telefonaOddelek: Omrežja in internet | 2371 (1903) | residual |
» | Ko odložim slušalko na telefonu se mi zažene računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 9080 (4058) | Daniel |
» | Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9499 (7134) | _pobesneli_ |
» | se en elektro problemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2281 (1902) | Gapi |