» »

Katero grafično

Katero grafično

20sdfj093f ::

Zanima me, ali kdo ve za grafično, ki ustreza naslednjim pogojem:

-1x VGA output (za LCD)
-1x DVI output (preko HDMI adapterja na HDTV)
-1x SVIDEO output (dokler ne pride v hišo HDTV)
-vodilo AGP 8x (računalnik pač ni nov - osn.plošča je ASRock :\ K7S8X)
-podpora za Visto (Aero Glass, flip3d,...)

Pomembna informacija je, da nikoli ne igram iger, tako da je vsakršen € za lastnosti, ki niso navedene zgoraj, povsem odveč. :D

V eni ljubljanski rač. trgovini sem zasledil Radeon HD2600Pro, ki za borih 86 € menda ponuja vse kar sem naštel zgoraj?? Verjetno se lahko en DVI preklopi v VGA način? DX10 pomeni da bo delal Aero sklepam?

Poleg vsega pa me navdušuje strojna podpora H264, to pomeni da dobim zraven kartice še kodeke, ki izkoristijo hardware in bom lahko h264 filme predvajal tudi na mojem ubogem XP2000+ procesorju preko DVI izhoda na HDTV?

Hvala
D.

IVo ::

Na vsa vprašanja je odgovor DA. No sa, pri zadnjem, ti bom dal razlago... Ne dobiš kodekov ampak strojno podporo, ki odvzame nekaj procesorskega dela za bolj gladko predvajanje HD filmov.;)

20sdfj093f ::

Zelo lepo, hvala.

D.

jan01 ::

Glede h264: pri agp ni oz je slabo podprto...

bluefish ::

in v vsakem primeru to primarno deluje le v PowerDVD. Lahko pa v drugih predvajalnikih nastaviš, da za HD (x264) posnetke uporablja kodeke od njega.

20sdfj093f ::

Pa ja, se mi je zdelo, da potrebuješ lastne kodeke, zato da boš nek del hardwareja izkoristil.

No, saj tudi bundled PowerDVD bo kul.

Glede na to, da LCDja (full hd) še nisem kupil, se mi mudi z nakupom grafične? Gre za to, da najverjetneje novega PCja ne bom kupoval še kar nekaj časa, tako da me predvsem skrbi nedobavljivost AGP grafičnih čez recimo 1 leto.

Sicer vem, da še vedno ostane Bolha, ampak... ;)

LPd

jan01 ::

No, saj tudi bundled PowerDVD bo kul.

Ne pa ne, saj je pri skoraj vseh grafičnah dodana stara verzija powerdvdja, ti pa rabiš najnovejšo ultra verzijo, ki pa stane 99$! Se splača? Seveda ne. Raje en dober procesor(inteli serije e2xxx so že zadosti zmogljivi(odvisno katerega vzameš), če pa za kak film, ne bi bilo, pa lahkovsakega nekaj naviješ(ni treba nobenih ekstremov, saj se na 3GHz skoraj vsi bp navijejo,
Glede gledanje hd filmov, ki jih lahko zloadate in so v mkv: hd pospeševanje ne dela, ker je hardwarsko dekodiranje preslabotno... Naj si vsak najprej prebere glede problema na http://forum.doom9.org/showthread.php?t=132924, da prav razume.
Svetujem nov procesor, dobiš pa že matične, ki imajo gor integrirano grafično z dvi izhodom(dobiš pretvornik v vga), hdmi in s-videom. V glavnem dosti boljša naložba!

bluefish ::

hja, vendar pa zanj menjava procesorja pomeni nakup novega računalnika že sedaj. Je pa jasno, da čez eno leto, ko bo kupoval nov računalnik, grafična na AGP vodilu tudi ne bo preveč uporabna.
Morda pa lahko začasno poskusiš in namestiš CoreAVC kodek in Media Player Classic ali VLC (v obeh moraš izklopiti internal kodeke in vklopiti CAVC). Potem pa boš videl, ali se ti res tako mudi z nakupom novejše opreme.

20sdfj093f ::

Bom malo pretestiral možnosti, tnx.
LPD

jest10 ::

Za 720P filme bo tudi XP2000+ čez glavo dovolj. Pa še malo ga naviješ... Za 1080P pa žal ne bo šlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava Subtitle Workshop

Oddelek: Programska oprema
152456 (2201) krho
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11117335 (10220) GrimReaper
»

DV to HDTV

Oddelek: Zvok in slika
5989 (942) KoMar-
»

AACS razbit

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
234882 (3465) SasoS
»

Ati avio xcode

Oddelek: Programska oprema
191495 (1267) simnov

Več podobnih tem