Forum » Zvok in slika » Menjava grafične kartice
Menjava grafične kartice
DeanSeruga ::
Pozdravljeni!
Imam problem pri menjavi grafične kartice. Imam dva računalnika:
1. ima kartico Ati Radeon x300SE 128MB PCI-E
2. ima kartico nVidia geforce 7600GS 256MB PCI-E
iz prvega sem odstranil kartico in jo vstavil v drugega, ampak ob koncu nalaganja windowsow xp je na monitorju napisalo da ne podpira te resolucije oziroma frekvence osveževanja. In nikakor nisem mogel prit z njo v windowse, ko pa sem nazaj vstavil prejšno kartico pa je normalno delal. Osnovna plošča, obe grafični kartici sta od ASUSA, plošča ne vem točno kateri model ampak bom jutri pogledal in dopisal.
Vnaprej najlepša hvala za odgovore!
Imam problem pri menjavi grafične kartice. Imam dva računalnika:
1. ima kartico Ati Radeon x300SE 128MB PCI-E
2. ima kartico nVidia geforce 7600GS 256MB PCI-E
iz prvega sem odstranil kartico in jo vstavil v drugega, ampak ob koncu nalaganja windowsow xp je na monitorju napisalo da ne podpira te resolucije oziroma frekvence osveževanja. In nikakor nisem mogel prit z njo v windowse, ko pa sem nazaj vstavil prejšno kartico pa je normalno delal. Osnovna plošča, obe grafični kartici sta od ASUSA, plošča ne vem točno kateri model ampak bom jutri pogledal in dopisal.
Vnaprej najlepša hvala za odgovore!
xabre ::
Odstraniš gonilnike od nvidie, potem še grafično. Vstaviš ati grafo in potem še namestiš atijeve gonilnike.
PS: Si eden redkih mlajših članov, ki zna napisat normalno berljiv post.
PS: Si eden redkih mlajših članov, ki zna napisat normalno berljiv post.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xabre ()
Sem odstranil nVidia gonilnike in nato odstranil grafično kartico, ampak ko sem vstavil Radeonovo kartico je napisalo da ekran ne podpira te resolucije in osveževanja.
Nove ugotovitve. Je to res da kartica ASUS nVidia geForce 7600GS 256MB dela na AGP vodilu? Ali obstaja tudi model PCI-E?
xabre ::
7600gs obstaja za agp in pci-e.
Monitor priklopi na vga in dvi, pa vidiš če se da gonilnike naložit.
Monitor priklopi na vga in dvi, pa vidiš če se da gonilnike naložit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 20524 (13589) | Janac |
» | Katero grafično kartico naj kupim? Ne kupovat Nvidie 7600gs!Oddelek: Kaj kupiti | 2461 (1675) | Raffaello |
» | Katero grafo kupiti za agp? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10201 (7134) | J4CK |
» | Pomoc pri nakupu PC-jaOddelek: Kaj kupiti | 1622 (1370) | Melanholija |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5668 (4747) | muzičar |