» »

Zalman FanMate 1 - za vse ventilatorje?

Zalman FanMate 1 - za vse ventilatorje?

Simeroni ::

Ali kdo uporablja Zalmanov izdelek za regulacijo vrtljajev ventilatorja CPU tudi za druge ventilatorje v racunalniku? npr.za klasicne 80x80 ventilatorje, vgrajene v kisto? Ne vem tocno, kaj jim pomeni tole navodila za uporabo: 'Do not use FAN MATE 1 with a fan having a start up voltage of more than 5V. Please check the start up voltage in the specifications of the fan.'

Thanatos ::

če jaz to prav razumem morajo nekateri venti nucat vsaj 7V da zalaufajo. To pomeni da če fan mate odviješ do konca (5V) se ti npr. CPU vent, ki ima 7V startne voltaže ne bo zagnal in boš v riti če maš kakega Tbirda. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

ChiefThunder ::

a to je to?- mislim startna voltaža. a ni le ta vsezkozi enaka- 12v? čeprav je prevod pravilen...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Matek ::

Ne, različne so, nekateri zalaufajo na 5, 6 voltov, spet drugi pa le na 12. Mene še nekaj drugega zanima. To bi naj blo univerzalno za vse vente. Kaj pa če ima nekdo hud kuler z 80mm ventom (kako alpho al kaj močnega), ki vleče velik toka, drugi pa ima nek mali ventič, ki komaj kaj piha in rabi malo toka. A se pol ne spremeni ful kolko upira?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Spajky ::

Jest še nisem videl nezjebanega venta za komp, ki ne bi zalaufal že na 5V...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Simeroni ::

kot sem ze uvodoma dejal, FanMate 1 nisem predvidel za regulacijo ventilatorja za CPU, temvec za dodatne navadne ventilatorje 80x80 v ohisju...torej...ali zna regulirat vrtljaje, tudi, ce ni pristekan na osnovno plosco? Ali deluje samo kot 'upor' med napajalnikom in ventilatorjem?

Thanatos ::

to je mišljen tudi za CPU vent saj ga talajo zraven CNPS5100.

Geronimo11 ::

Jaz imam za hlajenje gajbe (za hlajenje procesorja imam še posebej Zalmana s svojim FAN MATE1 priklopljenim na plato)4 standardne 8X8 ventilatorje priklopljene na napajalnik in vmes FAN MATE1 in zadeva deluje brezhibno. Obrate lahko reguliram med 1400 in 3000 in na 1400 je gajba praktično neslišna.:D

Simeroni ::

Geronimo - to je tisto, kar sem hotel - zelel zvedeti...lepa hvala

Geronimo11 ::

Da bom bolj natančen glede na svoj prejšnji zapis, vsak od štirih ventilatorjev imam vezan na svoj FAN MATE 1. Na konektor iz napajalnika sem dal razdelilec na 4 konektorje in na vsakega od teh vezal FAN MATE 1 in standardni 8X8 ventilator.

Sprva sem poskusil vezati zaporedno vse 4 ventilatorje na en FAN MATE 1, vendar se je FAN MATE 1 zelo segreval, so pa ventilatorji delali normalno. Očitno je to preveč, saj je po specifikaciji za FAN MATE 1 maksimalna dovoljena moč namreč 6W (kar je za en ventilator).

Simeroni, v kolikor misliš vezati več ventilatorjev na en FAN MATE 1, sporoči, če ti bo zadeva vseskozi delovala in na koliko ventilatorjih ti bo delovala (jaz glede na specifikacije in zaradi večjega segrevanja nisem upal tvegati) .

Simeroni ::

geronimo: kje tocno pa imas te fanmate? oziroma...ali jih imas spredaj v ohisju ali na strani?

Geronimo11 ::

Vse FAN MATE 1 imam prilepljene na zunanji strani stranice ohišja in sicer povsem zgoraj (da še dodatno ne segrevajo gajbe). Je pa to tudi zelo praktično za regulacijo obratov. Seveda pa sem zato moral podaljšati kable do spodnjih dveh ventilatorjev, ki zrak vlečeta v gajbo.

Trenutno pa itak pripravljam spremebo ohišja (namesto cele stranice v Big Towerju bom dal gosto mrežo. Prve meritve mi kažejo, da bom dosegel enako hlajenje namesto s štirimi dodatnimi samo z dvema dodatnima ventilatorjema (pod grafično kartico in na RAM). Zgornjih dveh, ki sta dosedaj zrak pihala iz gajbe, pa očitno ne bom potreboval. Vendar so to zaenkrat samo začasne meritve, saj mreže še nisem povsem fiksiral ampak je samo improvizirano nataknjena. Prav tako pa še eksperimentiram z gostoto mreže, da bi dosgel optimalno razmerje hrup/izgled, čeprav je gajba v vsakem primeru zelo tiha. Kako se bo zadeva obnesla bom napisal po nekajdnevnem testiranju.

Simeroni ::

geronimo...se ti zdi, da bi lahko dal namesto tistega majhnega knofka za regulacijo vrtljajev kak lepsi knofek? ker jaz bi to imel na prednji strani ohisja v eni 5.25" rezi...

Hux ::

Torej z Volcanom 7 ki ima startup voltage 7VDC nebo delovalo to?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vantec Tornado Regulator

Oddelek: Kaj kupiti
211202 (1024) burkiburke
»

utišanje crystal orb-a

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211351 (1072) tx-z
»

TIH hladilnik za Athlon1200 - kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
222200 (1868) matter
»

volcano 7+ in kontroler hitrosti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
12865 (719) tx-z
»

Rabim en dober CPU cooler za XP1800+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161346 (1151) Hux

Več podobnih tem