Forum » Hlajenje in modifikacije » kako zmanjšati hrup
kako zmanjšati hrup
iles ::
imam nov PC z AMD 1600 xp Palomino procesorjem in hladilnikom Zalman 5005 Cu.
zadeva je zelo glasna. podobno letalu ob vzletu. zanima me kakšne so možnosti redukcije hrupa.
prosim za vaše predloge.
P.S. prodajalec komponent mi je obljubil menjavo zalmana 5005 za Z 6000 Cu. sedanji hladilnik drži proc na 30C°+.Ali bo ta drugi enako učinkovit?
:D
zadeva je zelo glasna. podobno letalu ob vzletu. zanima me kakšne so možnosti redukcije hrupa.
prosim za vaše predloge.
P.S. prodajalec komponent mi je obljubil menjavo zalmana 5005 za Z 6000 Cu. sedanji hladilnik drži proc na 30C°+.Ali bo ta drugi enako učinkovit?
:D
- spremenilo: iles ()
Thanatos ::
ne, ne bo tako učinkovit, ampak če ne boš overclockal naj te ne skrbi. Aja pa vedno se splača vložiti v termalno pasto, saj dosti zniža temperaturo (glej teste na SLotechu) in ne povzroča hrupa :D priporočam Arctic Silver 3 (pa sam si jo gor dej, da ti ne bojo dal kakega cheap klona!)
ja, navijal poca ne bom vsaj za enkart ne, vendar nikoli ne veš. no če že ne bo bolj učinkovit ali bo bolj tih?
pa še vrrašanje:
omenjen hladilnik se vrti na 4300 (več ali manj) obratov v minuti. ali je možno zmanjšanje števila obratov in kako se to doseže ter kje je najbolj spremenljiva spodnja meja za ta proc.
domnevam da zmanjšanje števila obratov vodi k manjšem hrupu.
pa še vrrašanje:
omenjen hladilnik se vrti na 4300 (več ali manj) obratov v minuti. ali je možno zmanjšanje števila obratov in kako se to doseže ter kje je najbolj spremenljiva spodnja meja za ta proc.
domnevam da zmanjšanje števila obratov vodi k manjšem hrupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iles ()
Neo32 ::
Da se zmanjsat, samo ce se ne spoznas na el. komponente, ti raje odsvetujem in si raje u mlacomu kupi FANMATE (cca 1000sit) pa si sam stimas hitrost vrtenja ventilatorja.
Neo32 (c)
predvidevam da imaš ta ventilator sedaj. Kot vidiš ti zraven piše da dobiš tudi Fan Mate 1, s katerim uravnavaš hitrost ventilatorja. Če ti ga ni dal zraven se prtoži. Spodaj ti tudi piše da ga lahko čisto odviješ za XPje do 2100+, pa bo vse normalno.
prav takšen je. zanimam me ali ima kdo drug to zadevo in kašne izkušnje ima z njo. glede hrupa mislim. hladi še kar.
ja če ga imaš brez Fan mate 1, ti jasno da brenči kot keber saj ti deluje na polnih 12V. Če bi uporabil Fan mate bi lahko znižal glasnost iz sedanjih 36dB na zanemarljivih 20 dB.
ok, bom zahteval da mi zamenja Z 5005 s
Z 6000 Cu in da mi vgradijo fan mate1. slabše kot je sedaj ne more biti
hvala za nasvet
Z 6000 Cu in da mi vgradijo fan mate1. slabše kot je sedaj ne more biti
hvala za nasvet
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lastniki zalmana 6000Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1393 (813) | profii |
» | utišanje crystal orb-aOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1426 (1147) | tx-z |
» | TIH hladilnik za Athlon1200 - kateri?Oddelek: Kaj kupiti | 2300 (1968) | matter |
» | Zalman?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1395 (919) | smilyxx |
» | kater kuler?Oddelek: Kaj kupiti | 1608 (1290) | the_unborn |