Forum » Pomoč in nasveti » backup - usb disk - linux
backup - usb disk - linux
tx-z ::
Torej kupil bi en usb disk, ki bi ga priklopil na računalnik kjer je gor linux server...
Najbrž bi kupu takle disk....Torej da ma zunanje napajanje....
Me pa zanima kko je s temi diski in standby-om, zato ker disk bi mogu bit pržgan sam takrat k se backup izvaja. (Kr drgač je po nepotrebnem pržgan 24/7). A se da to kko u linxu naštelat da izklop disk(oz. a če ga unmountaš se bo sam izklopu al bo useen pržgan)? Al bi mogu kr timer kupt pa prou disk uklopt na to in bi recimo naštelu timer ob tej pa tej uri(za določen čas) in na serverju tut da ga takrat mounta pa nardi backup...
Najbrž bi kupu takle disk....Torej da ma zunanje napajanje....
Me pa zanima kko je s temi diski in standby-om, zato ker disk bi mogu bit pržgan sam takrat k se backup izvaja. (Kr drgač je po nepotrebnem pržgan 24/7). A se da to kko u linxu naštelat da izklop disk(oz. a če ga unmountaš se bo sam izklopu al bo useen pržgan)? Al bi mogu kr timer kupt pa prou disk uklopt na to in bi recimo naštelu timer ob tej pa tej uri(za določen čas) in na serverju tut da ga takrat mounta pa nardi backup...
tx-z
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem - zagon računalnikaOddelek: Strojna oprema | 809 (695) | Pyr0Beast |
» | WD 200 GBOddelek: Kaj kupiti | 1385 (854) | hunter01 |
» | Bojim se svojaga PC-ja!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1692 (1057) | BigWhale |
» | A je se kdo danes cez noc (okoli 3:20 zjutraj) imel tezave z racunalnikom? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3071 (2376) | frenk |
» | 466@700???Oddelek: Navijanje | 1954 (1709) | Dax |