» »

Miza, ki napove prihodnost

Miza, ki napove prihodnost

««
2 / 22
»»

DominusSLO ::

Ima kdo tako mizo na obali? Ta gor na kokoški je daleč, pa še našel je nebi. Me zanima kako to zgleda... Pa kaj bi rekla kocka >:D
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

PacificBlue ::

@Luka Veliki

Ali ni mogoče bolje če greš ti sam do mize in tam zadevo preizkusiš.. kot pa tukaj na foromu raskiraš svoje imetje>:D

jype ::

borchi> luka veliki, miza ne bo dala od sebe nič, ker se bi pri tem trdoglavci ali pa ti okoristil

V bistvu ne - trdijo, da se ji bo zmešalo!

Dajmo torej narediti preizkus - na en kupček zmečemo drobiž tisti, ki menimo. da je miza pač miza. Miza. Non-sentient. Nič ne ve in se nič ne guga in dviguje in maje in poskakuje in potrkava.

Na drug kupček zmečemo drobiž tistih, ki pravijo, da miza vse pravilno napove in potem naredimo preizkus z igralno kocko.

Če se mizi ne zmeša, potem je bukova.

imagodei ::

VIP@ No, to me je ful šokiralo, da je ugotovila nekaj, kar še sam RES nisem niti v sanjah vedel...

Tudi jaz imam tendenco verjet v takšne zadeve, čeprav sem v zadnjih letih to začel kompenzirat z obilno mero skepticizma. For the record, pojma nimam od takšnih miz, slišal sem samo "rekla kazala"... Moji starši so baje nekoč, po dosti popitega alkohola, s prijatelji v enem vikendu vrteli neko mizo... Karkoli že...

Drugače pa je podzavest res takšna fina zadeva. Poglej si na YouTube malo od Derrena Browna. Zadeve so fascinantne, pa tip gladko priznava, da po sredi ni nobenih paranormalnih ezoteričnih sil. Ogromno tovrstnih stvari se da pojasniti s podzavestnim delovanjem (nihanje nihala, bajalice, morda tudi dvigovanje mize). V "spooky" atmosferi smo ljudje noro dovzetni za "paranormalno", naši možgani si v želji, da bi pojasnili dogajanje, ustvarijo lastne interpretacije, ki so že globoko v domeni ZF. Povsem možno je tudi, da te celotno dogajanje tako prevara, da bi prisegel, da nisi sam premikal mize (bajalice, nihala), pa dejansko JO! Zavestni del možganov enostavno noče in ne zmore verjeti, da si premikal roke, čeprav jih drug del možganov očitno premika.

V opisanem primeru je tudi povsem možno, da si za prijateljev rojstni dan podzavestno precej dobro vedel (si bil npr. prejšnje leto na njegovi žurki), pa si zavestno "pozabil". Hipnoterapevtska praksa je polna takšnih primerov: npr., avto povozi pešca, ti si edina priča, pa se ne moreš spomniti niti barve niti znamke avtomobila, kaj šele registrske številke. Izkušen hipnoterapevt bo iz tebe v nekaj minutah "izvlekel" vse te podatke, če si le za hip z očmi ošinil registrsko številko.
- Hoc est qui sumus -

Luka Percic ::

Ali ni mogoče bolje če greš ti sam do mize in tam zadevo preizkusiš.. kot pa tukaj na foromu raskiraš svoje imetje


Ni.

Tisoče takih "neverjetnih" stvari je, za katere se najdejo ljudje ki trdijo da so nadnaravne. Če hočem jit vsako potestirat bom "bankrotiral". Vzame časa polno (vključno z razmišljanjem- poročanju drugim o tem).
Imam pač pametnejše delo.

In ne, jaz ne reskiram premoženja, tisti ki stavi proti meni ga.
Jasno.

Nisem pa jaz Randy da bi imel dovolj denarja da bi mite razbival zgolj iz dobrodelnosti.

Denar na mizo, pa smo zmenjeni!
Radiostezista sem že "razsul"(testiral njegove naprave, ko je po sobah meril), bom pa še eno mizo!:)

Carousel ::

Tud mene so znanci spravili do tega, da preizkusim to ''preproško'' mizo. Glede na to, da mi take "hokus pokus" zadeve niti malo ne dišijo, sem nameraval zadevo vzeti s precej rezerve. Najprej sem začel z lahkimi vprašanji, pri katerih bi lahko miza tudi naključno zadela odgovore. Potem pa sem šel z vprašanji vse globlje in globlje ter postavljal še tako zakomplicirana vprašanja, na katera še sam nisem vedel odgovorov, nakar je vedno znova in znova sledil pravilen odgovor. Ne spomnim se niti enega vprašanja, pri katerem bi miza zatajila.

Sploh razna vprašanja s ciframi so precej neverjetna. Recimo, da zadane dan, mesec in letnico rojstva od nekoga, ki ga niti sam dobro ne poznam. Sicer se ne gre za to, da bi me teli datumi zanimali, ampak se je šlo le za preizkušanje, koliko je miza zanesljiva.

Ko se je celotna stvar začela sem bil pol skepse... celo večkrat sem pogledal pod mizo, če kdo z nogami slučajno ne premika zadeve... vendar nič. Celo oziral sem se po prostoru, če ni kaj povezano z mizo... tudi nič! Ene 3x sem pretipal celotno mizo, češ da ne gre za kakšne magnete postavljene na njej... na žalost tudi tukaj nič!

Osebno si ne znam pojasniti zadeve! Če bi bil nagnjen k verjetju takih stvari oz. da bi me take stvari zanimale, bi me lahko celo prepričali, da sem si zadevo domišljal oz. da je nekdo podzavestno premikal mizo, brez da bi kdo lahko opazil. Vendar nisem! Šel sem notri čisto na "blef"... se usedel in začel od najbolj resnih do najbolj nebuloznih vprašanj. Šel sem v raznorazna detajlna vprašanja, kot je recimo: "ob kateri uri mi je umrl pes". "Ob kateri uri se mi začenja faks ob sredah"... in take bolane. In čisto vedno je sledil pravilen odgovor. Svašta!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Carousel ()

Saladin ::

Nisem jo sam preizkusil, ampak pade mi ena podzavestna varijanta na pamet:

-Miza je sama po sebi nestabilna (sama oz. kombinirano z podlago) in se niha-trese že ob najmanjšem dotiku.
-Ob dotiku random oddaja večje in manjše tresljaje.
-Ko se je držiš in čutiš vibracije, podzavestno vedno sam skombiniraš pravilen odgovor (če je vibracij preveč, si zamisliš, da je bilo tistih nekaj manjših slučajnih - če jih je premalo, vključiš še te slabše - če jih ni, si bil podzavestno bolj miren)

SKratka - ste nenehno čutili neke tresljaje ali se je šlo za kratke, jasno definirane premike?

Edit:
Pa opravte Jypov test z kockami (kocko vrzite tako, da ne vidite rezultat (ne vi ne nihče drug), potem "vprašajte" mizo in potem preverite še kocko.)
Če vem konstantno daje pravi rezultat, potem le hitro na loto in borzo ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

Mahdi ::

@Luka Veliki, jype in podobno misleči... kaj ko bi enkrat za razliko začeli gledati dlje od svojega nosa. Tukaj ne gre za nobeno nadnaravno stvar, ki se je ne bi dalo preverit, kot so recimo razna NLP videnja, srečanja z duhovi in ljudmi iz "onstranstva" ter podobne nebuloze... ampak gre za precej preverljivo zadevo. Do sedaj so vsi, ki so bili tam povedali iste stvari in razlagali podobne izkušnje. Nekaj definitivno je na tem!

Tole pametovanje z podzavestjo in kako človek sam sebe prepriča da se nekaj v prostoru vrti, je precej mimo. Sam imam še dokaj zdrave pameti, da ločim med stvarnostjo in iluzijo. Gre se bolj za to, da je v človeški naravi, da se tega, česar se ne pozna, ali ne more razumeti, zavrača in smeji. Z lebdenjem in dviganjem ter spraševanjem miz so se ukvarjali spiritisti v Ameriki že od pamtiveka. Res je težko razumeti, da se miza ali stol ali kakšen drugi predmet premika brez fizičnega učinka nanj. Vendar se lahko! O tem je napisano ogromno literature. Poglejte recimo kaj o telekinezi in psihokinezi. Sam vidim ukvarjanje z mizo in drugimi podobnimi pripomočki zgolj kot raziskovanje neznanega, iskanje stika z drugimi razsežnostmi... in ne kot nekaj s čimer bi se drugim pralo možgane in ne vem kaj še vse.

Neumen človek vidi le svojo "sveto" resnico... pameten pa bo dopustil kanček razumnega dvoma in pomislil "mogoče pa je nekaj na tem".

Luka Percic ::

Sej jst ne dvomim da bi miza tudi pri meni delovala, čeprav sem skeptičen kot hudič.

Za razliko od vas bi se pa tega zavedal, in vprašal nekaj takega kar jaz niti pod razno nemorem vedt(niti pod razno!), kocka pa skoraj nima možnosti da zadane. Vsaj ne 5x zaporedoma.
Vaš um pretenta, gole statistike pač nemore. Statistiko pač starost mize ne briga- creepy vzdušje tudi ne.


Pa je miza sesuta.
Če je kdo prepričan v nasprotno pa naj stavi. Najnižja stava 200€!

mikena ::

Ok, moram pokomentirat tale post:

Saladin: Miza je sama po sebi nestabilna (sama oz. kombinirano z podlago) in se niha-trese že ob najmanjšem dotiku.

Miza ni niti malo nestabilna, pravzaprav je v zelo dobrem in ohranjenem stanju. Ko prideš v sobo ti lastniki dovolijo, da mizo pregledaš in se prepričaš, če kaj ni v redu.

Saladin: Ko se je držiš in čutiš vibracije, podzavestno vedno sam skombiniraš pravilen odgovor (če je vibracij preveč, si zamisliš, da je bilo tistih nekaj manjših slučajnih - če jih je premalo, vključiš še te slabše - če jih ni, si bil podzavestno bolj miren)

Dvigi mize so zelo jasni in ni nobenih naključnih oz. manjših vibracij. Predstavljaj si mizo, ki se kar na enkrat na enem koncu dvigne za dober decimeter, če ne še več. Dvigi so zmeraj isti, tako da ni panike, da bi človek kdaj podvomil v dvig mize.

Saladin: SKratka - ste nenehno čutili neke tresljaje ali se je šlo za kratke, jasno definirane premike?

Nenehnih tresljajev seveda ni bilo, saj bi potem vsak človek podvomil v celotno zadevo. Miza je čisto pri miru in se absolutno ne premika dokler ne postaviš vprašanja. Potem pa se glede na vprašanje začne tolikokrat dvigat, da zadosti odgovoru. Recimo, jaz sem vprašala, ob kateri uri sem bila rojena. Odgovor je 22:14 ... za tem je sledilo 22 jasnih (!) dvigov mize... potem pavza (kakšno minuto)... in zatem še 14 dvigov. Če je pa to lahko naključje potem pa res ne vem :\

Luka Percic ::

Pameten bo šel z mano stavit če stvar res deluje.
Ane?

Denar vedno prav pride!
:\

T-h-o-r ::

par mojih kolegov je tudi šlo preverit to mizo, in so rekli, da vsa vprašanja, ki so jih postavili so bila pravilno odgovorjena, tudi povsem neverjetna..... sam še nisem sprobal....
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Azrael ::

>rekli, da vsa vprašanja, ki so jih postavili so bila pravilno odgovorjena,

Avtohipnoza in čredni nagon? Ni dobro biti drugačen v množici.

Rezultati 10. metov kocke ali izid lota naslednji teden in primerjava "napovedi" mize na ista vprašanja bi povedala, če je kaj na tem. IMO nič, čisto ugibanje.

Finto z rojstnimi in drugimi datumi s pridom izkoriščajo razni čarovniki in hipnotizerji, za take stvari se zlahka prepriča ljudi, da rečejo da, čeprav je resnica drugačna.
Nekoč je bil Slo-tech.

PacificBlue ::

Pameten bo šel z mano stavit če stvar res deluje. Ane? Denar vedno prav pride!

Ja seveda..denar vedno prav pride..še posebno pri stavah, če ga imaš preveč..lol

Azrael ::

>še posebno pri stavah, če ga imaš preveč..lol

Seveda, Canada Bill Jones je dobro vedel: Moralno nedopustno je naivnežu pustiti, da obdrži svoj denar.

in zato je rad stavil z naivneži. Tukaj gre za čisto isto stvar. Realisti in naivneži, ki verjamejo mizi.
Nekoč je bil Slo-tech.

T-h-o-r ::

Rezultati 10. metov kocke ali izid lota naslednji teden in primerjava "napovedi" mize na ista vprašanja bi povedala, če je kaj na tem. IMO nič, čisto ugibanje.

in kaj bi storil, če bi tudi to naredila? čeprav vem, da je za kaj takšnega zelo majhna možnost....
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

michel ::

Me mika načet to mizo s sekiro. En zamah, direkt po sredini. Kaj bi bil to umor?:\

;-) ::

Jaz bi šou gledat to mizo, zravn bi vzel tiste ki pišejo da je to res pa POP tv ekipo naj snema pole pa če se nebi nič naredlo bi unega na lape tak da bi se mu motlo.

McMallar ::

Se strinjam z Velikim. Dejansko je človeška psiha res možna marsičesa. Mizo bi lahko pravilno stestirali le na način, ko oseba, ki sprašuje, dejansko ne ve pravilnega odgovora. Se pravi, da druga oseba napiše cifre, meče kocko, karkoli naključnega.

Če to ugane, potem... ne vem... bi bilo zelo zanimivo... pa tudi nevarno...

A. Smith ::

Me mika načet to mizo s sekiro. En zamah, direkt po sredini. Kaj bi bil to umor?


A to je tvoj način reševanja problemov? :))

Sam bi najprej "za gvišn" ugotovil, kaj je na tem. Za vsak slučaj, čeravno se mi zdi neumno verjeti v karkoli podobnega.

Namreč, če stolčeš mizo, boš dobil za vrat hordo believerjev, ki so zaradi tebe ostali brez svojega malika.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Luka Percic ::

Če to ugane, potem... ne vem... bi bilo zelo zanimivo... pa tudi nevarno...


Če to ugane sem kljub izgubljeni stavi bogat.
Saj veš, Randy ponuja več!
:D

WarpedGone ::

>> Izkušen hipnoterapevt bo iz tebe v nekaj minutah "izvlekel" vse te podatke, če si le za hip z očmi ošinil registrsko številko.

Tole je res, vendar je zraven še bumerang. Če je preveč vztrajen bo iz tebe izvlekel tudi stvari, ki jih ne veš. Tvoja podzavest se jih bo enostavno izmislila, da bi ugodila zahtevi in bo hkrati prepričana, da je vse 100% res.

Priporočam ogled Derrena Browna, ko je človeku kupil darilo (rdeče BMX kolo), ki si ga je ta kao od nekdaj želel in bil nato ohinsploh presenečen in osupel, kako in od kje je Derren to vedu. No, trik je, da je pred začetkom človek na listek napisal, kaj si najbol želi - ledrasto jakno. Ko je na koncu dobu BMX, je na jakno in prejšnjo željo gladko pozabil. Derren ga je ovil okol prsta ko čigumi.

Tle je podobno, človek pričakuje in podzavest se mu trudi ustrečt. Pravi preizkus je metanje kocke, loto in takšne stvari. Naj proba to uganit.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

T-h-o-r> in kaj bi storil, če bi tudi to naredila? čeprav vem, da je za kaj takšnega zelo majhna možnost....

Kako je majhna možnost, če pa miza vedno poda pravi odgovor?

T-h-o-r ::

zato, ker nisem naklonjen verovanju v nadnaravno, in zato ker pove samo odgovore, ki jih ti že poznaš
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

T-h-o-r> in zato ker pove samo odgovore, ki jih ti že poznaš

A tako.

No, če bom že tam, jo bom pa vprašal nekaj, kar vem samo jaz.

A moraš vprašanje zastaviti glasno?

dzinks63 ::

:)) A res nobeden ne razmišlja trezno. Prvič , miza se ne more sama dvignit in drugič les ne more podajat odgovorov. Ende.

Lahko so pa iluzije in triki , takšni in drugačni npr:
The Floating Table,
Glass Table Magic Trick,
Magic Table w/ Vacuum

T-h-o-r ::

A moraš vprašanje zastaviti glasno?

sej pravim, da sam še nisem bil tam...

in če res misliš naredit poskus s kockami, ga posnemi in vrži na youtube
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: T-h-o-r ()

V-i-p ::

Heh, tkole kot tu berem, vas bi gor bilo večina razočaranih... Namreč, ko je mene mama prvič peljala tja, sem se delal takole norca in se na veliko režal ko sem držal roke na mizi, pa se ni dvignila niti za ped. Pa me je mama skoraj ven nagnala... No v glavnem, pač moraš biti skoncentriran, tiho in potem čez čas začutiš tako toploto v rokah, mravljince in les začne tako čudno pokat... Potem postaviš vprašanje in postaneš bled kot stena... Ker sem bil gor večkrat, lahko povem, da sem tudi sam pomislil na razne stvari, kaj pa če sem prejšnjič jaz premikal mizo? pa sem naslednjič držal roke čisto narahlo gor, toliko da sem se dotikal, pa spraševal sem vprašanja, za katera sem si rekel, da bom vprašal potem, ko pridem domov... Recimo, miza kolikokrat je bila mama moje punce operirana v svojem življenju? Vešda se mi še sanjalo ni, vprašal sem jo pol, doma... Pa je bilo prav. Pa še en topel, res topel nasvet za tiste ki boste šli probat: napišite si vprašanja na list. Ko se bo miza prvič dvignila, verjemite... pozabili boste vprašat vse, kar ste si prej rekli da boste. Pa spanec naslednjih nekaj dni bo malo krajši, ker enostavno ne dojameš in imaš to skoz v glavi, kaj pravzaprav se je dogajalo... Če drugega ne, bom rekel fascinantno... Sem vsaj enkrat v življenju videl, kako je videt nekaj, čemur človeški možgani enostavno ne morejo verjet...
Je pa dobro, da ti tako stvar pove oseba, kateri res verjameš, da si ne bo zmišljevala... Samo zato sem rekel da grem probat jaz. Kot rečeno, moj fotr je bil celo življenje človek, ki takim stvarem ni verjel pol procenta ne... in ko me je tak človek, prej gobčen proti tem stvarem, poklical s tresočim glasom, da je komaj domov peljal, takrat sem pa rekel, tole se pa on ne bi zlagal, bemtiš da grem probat. Če drugega ne, pejte na izlet, kaj vas pa stane? Pa vsaj tisto uro tam pozabite na zajebancijo, reci si ajde da vidim, želim si videt, bodi trden, pa bo...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

jrtjtejtt ::

Sicer sem mal prepozen, ampak... Če bi šel jst tja, pa vprašu, če bom naredu ta pa ta izpit (eden je že jutri), bi tud dobil odgovor, al je to okoriščanje.

Ker če dobim pozitiven odgovor, pol se ja ni treba učiti. Itak nardiš0:)

Azrael ::

>in kaj bi storil, če bi tudi to naredila? čeprav vem, da je za kaj takšnega zelo majhna možnost....

Enostavno. Ponoviš in še Double Blind test. Če stvar deluje opazno bolje, kot uči statistika, potem pa v stik z Jamesom Randijem, naj se on zafrkava dalje. Ampak menim, da ponovitev ne bo potrebna.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ejsi_Disi ::

A ta miza ve kar se je že zgodilo, a ve tudi prihodnje dogodke. Ker če pozna prihodnost, priletim s cajtengom Športne stave in začnem spraševati. Pa še težka vprašanja niso - 1, 2 ali 0. Še za dvoznak ne bi vprašal. :D

Edit: Tudi za nazaj kaj vprašat bi bilo zanimivo. Pri nas ne vemo, koliko mačkov smo že imeli do sedaj. No, miza bi vsekakor to vedela.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Zgodovina sprememb…

zcetrt ::

Kar se spanca tiče: V Napoliju sem videl plesoče miki miške. Nekaj jih je prodajalec podrgnil po zvočnikov, miki miške iz ppapirja in vrvi namesto nog in neke črne ploščice na nogah in rokah. In zadeva pleše. Ne me zezat. Spal nisem tri dni in potem nabavil zadevo. A je bila žal pokvarjena. Ni plesala. Če ne bi imel 21 let, bi se verjetno jokal. Ampak... Majke mi...

Tri dni sem razmišljal. Dopovedoval si, da ni mogoče. In, ne boste verjeli, res ni. Zadeva je znan nateg, članek ima celo na wikipedii. Ko zadevo kupiš, dobiš zraven navodila. V taki polomljeni Angleščini, da smo jo prevedli šele s pomočjo Nemščine in Italijanščine. Nitko navežeš na kasetar, gor natzakneš priloženo plastično cevko in nitko napelješ preko antene. And have fun.


Kaj je največji razlog skepse v to mizo? Da ima tako jaka Marksistična nagnenja.
4.

jrtjtejtt ::

Kaj je največji razlog skepse v to mizo? Da ima tako jaka Marksistična nagnenja.


A ti mogoče dvomiš v globoka moralna načela Of The Miza.

...o, ye of little faith....

V-i-p ::

Lej, fantje... ne zasvinjat teme, sem že uvodoma prosil, kdor ne verjame, naj se vzdrži... Tudi jaz sem se takole delal norca fotru po telefonu, pa sem hitro nehal. Če vam ni predaleč, kaj te pa stane en izlet, pa it pogledat in probat, kot da tu nakladate v tri dni. Jaz osebno sem stvar probal, verjamem, probaj še ti pa bova potem debatirala kako je to mogoče. Vse kar si osebno želim je ena razumna razlaga, kako je to mogoče. Jaz ne vem. Če bi vedel, ne bi spraševal, žal.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

jrtjtejtt ::

Vip:
Tle boš težk dobil razumen odgovor ali pojasnilo, dvomim, dA JE TLE na slotechu kakšen über strokovnjak za psihologijo, ki to lahko razloži.

Če je kocka dobra rešitev, kaj pa če The Miza vprašaš ali boš v naslednji uri x-krat skočil v zrak ali pojedel tri oreščke. A tle tud zbezlja, ker karkooli odgovori, jo lahko postaviš na laž.

A se motim?

pirat ::

Verjetno pravi odgovor ste nekateri podali že v sami temi, kdor ga pa vendarle še ni razbral in res povsem slepo verjame, da je ta čudežna miza resnična, itd. naj si pa ponovno ogleda Matrico - prvi del in se osredotoči na nek pogovor med Morpheusom in Neotom...

"If real is what you can feel, smell, taste and see, then 'real' is simply electrical signals interpreted by your brain"

To je naša realnost - električni impulzi oz. konkretneje interpretacije le-teh s strani naših možganov... In naši možgani so sposobni marsičesa - med drugim tudi sanj, dejavu pojavov, halucinacij ... itd..... Prevarati človeka, ki to pravzaprav pričakuje oziroma si tega podzavestno želi (saj zato pa gremo tja...) za možgane pravzaprav ni kakšen velik podvig ...

Na koliko lokacijah po svetu naši možgani premikajo kip Marije, pa da ene mize ne bi???

kopriwa ::

Še vedno nisem prebral konkretne trditve kaj ta miza sploh pozna, preteklost, prihodnost ali pa oboje.

jype ::

Odgovor na vsa vaša vprašanja je kot na dlani: http://jezus.si/

pirat> Na koliko lokacijah po svetu naši možgani premikajo kip Marije, pa da ene mize ne bi???

Na nobenem ne premikajo kipa, na mnogih se jim pa zdi, da se kip premika, celo takrat, ko se v resnici ne.

Ziga Dolhar ::

> Lej, fantje... ne zasvinjat teme, sem že uvodoma prosil, kdor ne verjame, naj se vzdrži...

Naj se sliši le ena stran!

(Piscu: Namen foruma je predstavitev več mnenj, v ekstremnih primerih, ki si to morda zaslužijo, tudi ridikulizacija prvopisočega. Tega pravila, ki izhaja iz namena foruma, pisec seveda ne more izključiti.)
https://dolhar.si/

Luka Percic ::

Tle boš težk dobil razumen odgovor ali pojasnilo, dvomim, dA JE TLE na slotechu kakšen über strokovnjak za psihologijo, ki to lahko razloži.


Stvar je čisto preveč preprosta za Uber strokovnjaka. Odgovor je že dobil; ampak kot sam pravi;
Lej, fantje... ne zasvinjat teme, sem že uvodoma prosil, kdor ne verjame, naj se vzdrži...

On je pač vernik.

Vernik v veliko Mizo.

Sej mi ti komot verjamemo da te je miza presunla. Da si mislil da ti je ona napovedala prihodnost- da si bil prov paf.
Verjamem tudi da je veliko ljudi okoli tebe to naredilo.

Hkrati pa seveda verjamem da niste prov pametni.
Nič osebnega, ampak če se neznate upret takim psihološkim trikom ko dobite ustrezno razlago(in v tej temi ste jo, večkrat), ste pač.. švoh v pameti ane?

In temo ne svinjamo mi ki ti pravimo kaj je, ampak jo ti kot vernik.

Sej jst ti ponujam rešitev, če prov nemoreš brez; stavi z mano- če zmagaš boš odnesel domov dodaten denar, če izgubiš, boš vedel da si pač zgrešil.
Če te pa tematika zanima, si pa zrihtaj Penn and Teller; Bullshit! serijo. Tam majo na tak poljuden(smešen) način razloženih precej teh trikov-
Tukaj del o tisti plošči za se pogovarjat z duhovi, pri kateri tudi vsi trdijo da je ne vodijo.
Poglej vse tri dele (ena oddaja razrezana).

Če boš po tem še verjel ti pač ni pomoči. Neskrbi- saj si v večini.

imagodei ::

Warped1@ Tole je res, vendar je zraven še bumerang. Če je preveč vztrajen bo iz tebe izvlekel tudi stvari, ki jih ne veš. Tvoja podzavest se jih bo enostavno izmislila, da bi ugodila zahtevi in bo hkrati prepričana, da je vse 100% res.

Ja, tudi to je res... False memory sindrome. Kar se tiče hipnotičnega fenomena, je to ena črna pika zanj, sicer pa spet zelo zanimiv fenomen, kar se tiče podzavesti in manipulacije z njo.

Omenjenega Derrena Browna sem gledal, zanimiva je tudi razlaga, kako je človeka do tega pripeljal. OK, saj neke stvari so očitne, ampak je na jutjub tud video, ki prikaže, kako ga je obdelal... Drugače je pa človeka dejansko hipnotiziral. :)
- Hoc est qui sumus -

'FireSTORM' ::

Položiš gor roke, in čakaš... Ko dobiš mravljince, pač začneš spraševat.

Meni roka marsikdaj "zaspi", torej dobim "mravljince", posebaj ko večer gledam TV(z roko si podpiram glavo in čez čas dobim mravljince) in zmeraj ko imam mravljince ne občutim dobro stvari ki se jo z roko dotaknem, tudi bi lahko dobil občutek da se nekako premika, tako da je po moje tukaj point. Kako bo pa par kosov lesa vedelo kdaj si v rokah dobil mravljince. Če bi blo kaj res, tega nebi čakal, največ kar bi bi vrgel roke gor in spraševal.
Those penguins.... They sure aint normal....

jrtjtejtt ::

Luka Veliki:

Mene baš boli za napovedovanje prihodnosti (če bi blo kej na tem, bi se ljudje bogatili na vliko), mene bolj zanima, kako premikajo mizo, glede na to, da folk prav da ni vrvic, da majo roke položene na mizo (ne vem kako kaj dvigneš, če maš roko položeno gor, nimaš za kaj prijeti).
ZAto mislim, da se folku sm zdi, da se miza premika, to pa je stvar mozga in psihologije.

karafeka ::

Prav zanimivo je brat tole temo.

95% vas neki filozofira, dejansko probali pa še nikoli niste.

Pri tej mizi je bilo že ogromno folka, pa če bi bla dejansko kaka fora, bi že verjetno kdo kaj ugotovil, Psihološko pa tudi ne more vplivat na vse.

A je tule kdo, ki je probal, pa ni dobil pravih odgovorov?

'FireSTORM' ::

karafeka, ne, ker je spet isti nateg kot z tistimi "energetskimi točkami ki zdravijo tudi raka". :\
Še malo pa se bo začelo zaračunavanje za uporabo teh "čudežnih" miz, ali pa še bolje, prodajali jih bodo.

Jaz mislim da je scenarij tak:
Čakaš na mravljince da nimaš več 100% občutka v roki, postaviš vprašanje za katerega veš odgovor in ga podzavestno tudi pričakuješ in zaradi ne 100% občutka občutiš magično dvigovanje mize ali kaj že pač ta miza stori, morda zapleše tudi valček.
Če bi lahko nadzoroval svojo podzavest in podzavestno pričakoval napačen odgovor bi miza tudi "podala" napačen odgovor.

Mislim...HALO!?! je še kdo normalen? Kako bo pa falat lesa vedel tvoje najgloblje skrivnosti? In tudi kako bo neka magična točka pozdravila raka, ko se pa specializirani ljudje za te stvari trudijo že vrsto let in ne najdejo rešitve? Zakaj potem nihče ne posname tega poskakovanja mize? Aja, ko drugi gledajo potem ne deluje ali kako?

Zmenimo se tako, plačaš mi izlet v ta prelep kraj, se vsedeš za to mizo, se začneš igrat butalca, jaz pa čakam z kamero ko bo miza začela skakat in to posnamem. Če bo miza res poskakovala ali se bilo kako premikala, brez da bi se človek za mizo bilokako naprezal vrnem denar.(ne vem kje je ta kraj, živim pa v MS, če bo kdo tako dobrosrčen in mi res plačal izlet :D )
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

kopriwa ::

Hehe ma filozofija my ass. Če miza "pozna" prihodnost, jo nekej vprašamo potem pa poskrbimo da se to ne zgodi. Tako miza ni pravilno napovedala prihodosti. Če pozna preteklost, potem naredimo poskus, rezultata ne izve nihče, "izve" ga le kamera (primer). Povprašamo mizo kakšen je bil rezultat poskusa ter primerjamo z rezultatom ki ga pozna kamera. Vse te poskuse ponovimo večkrat. Če se izkaže v enem primeru da je miza zatajila, potem ne pozna ne preteklosti ne prihodnosti (vsaj zame). Za primere, ko že prej sami vemo odgovor na vprašanje so pa že nekateri podali veliko boljšo razlago kot to da miza pozna odgovor. To je filozofija v 6 povedih.

dzinks63 ::

:)) Če si kak iluzionist je mogoče celo možno : Nadir Mura - Magic table

WarpedGone ::

(ne vem kako kaj dvigneš, če maš roko položeno gor, nimaš za kaj prijeti).


Miza na sliki je precej visoka/ozka in lahka. Ni ti jo treba fejst prijet sploh. Dost je da položiš roko nanjo in potegneš k sebi. Pa se miza nagne proti tebi oz. dvigne na nasprotni strani.

Potegneš seveda podzavestno. Zavestno trdiš, da tega pa ti že nisi naredu.
Zbogom in hvala za vse ribe

Luka Percic ::

ne baš boli za napovedovanje prihodnosti (če bi blo kej na tem, bi se ljudje bogatili na vliko), mene bolj zanima, kako premikajo mizo, glede na to, da folk prav da ni vrvic, da majo roke položene na mizo (ne vem kako kaj dvigneš, če maš roko položeno gor, nimaš za kaj prijeti).


Če sem jaz prav razumel, se ta miza "dvigne" tako, da se nagne. Torej se dvignejo le po par nog. Kar seveda lahko povzročiš z položeno roko. Še posebej ker mora bit miza lahka.


Članek o mizi pravi tole;
Miza pozna samo tri stvari: če je odgovor da, se bi naj z dvema nogama dvignila proti nam, če je odgovor ne, se naj e bi zgodilo nič, sposobna pa je tudi navajati cifre (sedem pomeni sedem kratkih in hitrih dvigov). Aja, sposobna je tudi mencati: če ni najbolj prepričana, se samo malce zatrese in poči z lesom.


Nobenih dvigov vseh 4 nog torej. Niti treh zgleda.

A še komu ni jasno za kaj gre?!

smilyxx ::

Če je kdo iz tistih koncev, naj gre probat kako se mizi zmeša če jo vprašaš za loto. A potem skoči nate al kaj podobnega?

A pa si v sobi z mizo med "seanso" samo ti ki imaš roke na mizi ali so še drugi opazovalci?

edit: typo
Save water.
drink beer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: smilyxx ()
««
2 / 22
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljše dvižne pisarniške mize? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34691435 (2196) velikBrokoli
»

Miza, ki napove prihodnost - The Movie! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
11319662 (13070) BigWhale
»

Kako najti vodo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7529103 (22026) Vajenc
»

Računalniška miza do nekje 1000 eur (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6228006 (25495) root987

iščem vedeževalca

Oddelek: Loža
367126 (5815) Gandalfar

Več podobnih tem