» »

PCI vodilo kot kabel, ali to obstaja?

PCI vodilo kot kabel, ali to obstaja?

Piranha ::

Jaz bi si rad enkrat naredil eno svoje računalniško ohišje, ki bi bilo čimbolj ploščato. Ker pa PCI kartice lahko grejo v matično ploščo samo pravokotno, me zanima, če se jih da kako drugače not instalirat, recimo da je kak kabel ali kaj temu podobnega in če ja, če se da to kje kupit v sloveniji in koliko stane kaj takega?

Prosil bi za pomoč!

LP
Piranha

VASkO ::

nekaj sem slisal, da obstajajo pravokotni slot-vstavki, drugace pa ne bi bilo pretezko tega naredit po svoje...

Matek ::

Ja, edino kar ke, so pravoktni slot-vstavki, ki jih je omenil vasko, ampak jih je treba vzeti z rezervo, ker lahko maš tak samo eno PCI kartico, saj tista prva blokira vse, ker stoji pravokotno. Drugače pa kabli ne obstajajo, ker preveč upirajo in bi zlo počasi vse skup delovalo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Sranje, ne obstajajo torej kabli...

Drugače za mostiček, da maš lahko pravokotno not kako kartico, za tega vem.

Ampak če bi bili kabelčki vsaj 5-10 cm dolgi in zelo tanke žičke in dobro prevodnega materiala, potem bi pa moralo delovati, kaj ne...?

Samo kako pa to narediti... :)
Piranha

VASkO ::

odlotaj slot s plate in ga z IDE kabli povezi na plato (rezanje, lotanje...), pa porocaj :D

TESKAn ::

Ne bo šlo, ker bo signal bl z*****...mogoč edin če narediš ojačevalc za signal?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

tha_man ::

Ej, če ti PCI kartico uspe priklopit na kabel si nad-car! :D Seveda če zadeva tudi deluje v tem stanju :\\

Gandalfar ::

kaj pa ce bi imel USB based rac.

Naceloma sploh ne rabis PCI ali pa AGP slotov.

Ce imas recimo tale nvidia chipset maticno. Pac postena graficna in zvok. Vse ostalo kar rabis priklopis na USB.

Ali pa kaksne druge fore z integriranimi stvarmi na maticni. Integrirano rabis samo graficno. Zvocno mas lahk tud USB.

Vprasanje pa ce zelis kupovati novo maticno...

Hja, to z USB ni tak slabo verjamem... ampak jaz nimam te plošče.. pa tudi malo težko si predstavljam, da bi preko usb-ja priklopil SCSI UW2 pa še ta staro RIVO TNT(prva verzija) pa recimo še kaj drugega... ne jaz sem mel v mislih kot nek vražji podaljšek v principu traka, ki je v taki obliki kot je recimo vezje od tipkovnice, ki je kar naprintano na foliji... oziroma prepalstificirano, vsaj mislim oziroma takšno je v mojem tipkalu :D

Jaz vseeno mislim, da neki blazni upor nebi bil, če bi bil v računalniku take žičke, ki bi bile v taki "natisnejeni" obliki. Ker če je žička recimo pol milimetra široka in tanka kot papir, potem je to res majhno, ker če gledaš na plati so žičke res tanke ampak dolge pa so tudi. Edini problem bi bili kontakti med kartico in tem kablom, saj so konektorji kar pozlačeni (vsaj tako sem nekje slišal), da so bolj prevodni.

Jaz mislim, da nikoli nebi mogel nekaj takega doma naredit, ampak kupit pa se ga tudi ne da, torej velika škoda, to bi prav prišlo. :'(
Piranha

povej tocno kaj vse zelis dat na PCI vodila..

Torej jaz bi rad dal na ta "vodila" tele komponente, kot so tudi sedaj v mojem računalniku:

- Grafična kartica RIVA TNT (AGP)
- SCSI Ultra Wide 2 kontroler (PCI)
- Zvočna kartica (PCI)
- Omrežna kartica

A ma to sploh kake veze glede ne to, kaka je kartica... to se mi zdi malo čudno, da bi bilo odvisno od kartice. :(

Gandalfar, daj ti meni to malo objasni... plz :D .
Piranha

ah ne .. mene samo zanima kaj vse hoces dat v rac. Da vidim ce res neb mogu vse dat na USB/firewire...

Mr.B ::

Jp , kupi konkretno plato , kot je kakšna serverska , pa imaš vse to na plati , kar si gor napisal , samo grafična bo slabša .
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matična plošča in usb 2.0?

Oddelek: Strojna oprema
292411 (1877) itsmeanthony
»

Gigabyte izdal P35 matično ploščo s 5 PCI režami

Oddelek: Novice / Matične plošče