Forum » Pomoč in nasveti » Problem povezave z internetom
Problem povezave z internetom
Rokomah ::
Pred kratkim sem dal na Siol zahtevo po spremembi iz dinamičnega v statični IP naslov.
Vendar se mi sedaj pojavljajo težave v tem, da se v pisarni, kjer je postavljeno lokalno omrežje, lahko samo en računalnik na enkrat poveže z internetom. Pred tem so lahko bili povezani vsi računalniki hkrati.
V pisarni imamo SIOAL ADSL pristop na internet in router (modem) Ganymede822+.
So mogoče potrebne kakšne drugačne nastavitve pri prehodu na statičen IP naslov ali je kaj drugega?
Vendar se mi sedaj pojavljajo težave v tem, da se v pisarni, kjer je postavljeno lokalno omrežje, lahko samo en računalnik na enkrat poveže z internetom. Pred tem so lahko bili povezani vsi računalniki hkrati.
V pisarni imamo SIOAL ADSL pristop na internet in router (modem) Ganymede822+.
So mogoče potrebne kakšne drugačne nastavitve pri prehodu na statičen IP naslov ali je kaj drugega?
harvey ::
Pred kratkim sem dal na Siol zahtevo po spremembi iz dinamičnega v statični IP naslov.
Lahko prosim pojasniš zakaj si potreboval statični IP. Verjetno po nasvetu kakega vseznalca, da je boljši statični IP. Zakaj že?
Da boš imel na vseh računalnik povezavo je potrebno:
1. nastaviti, da modem delujejo kot router
http://itm.siol.net/doc/2007/12/Ganymed...
str 23 naprej
2. ALI nabaviti router (usmerjevalnik)
Odvisno od tega kakšne imaš zahteve v svoji mreži. Svetujem ti slednjo varianto, ker so nameske stvari precej bolj uporabne kot all in one piece kot je modem, ki ga imaš.
Kako pa imaš vse skupaj zvezano pa nisi posredaval, da bi ti lahko svetovali kaj bolj konkretno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5170 (3576) | seba-beba |
» | Varnost statičnega IP? Davčna blagajna (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 16690 (14312) | Er333 |
» | arris kako spremeniti ip iz dinamičnega v statičnoOddelek: Pomoč in nasveti | 629 (534) | miha25120 |
» | siol z active IP-ja na PASSIVE IPOddelek: Omrežja in internet | 1687 (1533) | Chicken Boy |
» | Kako do statičnega ipja pri sioluOddelek: Omrežja in internet | 1094 (939) | BigWhale |