» »

Amperi na napajalniku

Amperi na napajalniku

friksi ::

Čau.

Mene pa zanima, kako vem kolk amperov ima moj napajalnik oz, koliko jih sploh rabim glede na konfiguracijo računalnika.

Konfiguracija je (bo) sledeča:

Intel quad q6600 - 95W
Asus P5E (x38)
Ram Geil Black dragon 4 GB kit 800mhz
GeForce 8800 GTS 512 700mhz (ko pride v trgovine) Upam da čim prej :P
Hladilnik Thermaltake Big Typhon

Napajalnik bi vzel LC 850W Metatron Arkangel. Na spletni strani pišejo za ta napajalnik tele specifikacije:

+3,3V: 30A
+5V: 28A
+12V1: 18A
+12V2: 18A
+12V3: 18A
+12V4: 18A
850W max.
140mm-Lüfter
ATX V2.2
Free-Plug Kabel-Mngmt.
Aktiv-PFC
3 x PCI-Express
4 x +12V: 60A S-ATA
Effizienz: > 80%

Kolk ima zdej amperov? 30, 28, 18?

Nisem mislu da se mi bo špricanje fizike kdaj maščeval :D

Hvala.

LP
  • spremenil: friksi ()

Ted ::

Zanimajo te amperi predvsem na 12v liniji. Kot vidiš maš na 12v 4x 18 amperov kar je več kot dovolj za tvoj sistem.
Mah...

kixs ::

Ni lih tko, da bos sesteval linije. Pogledat moras kaksno skupno moc ti da 12V linija in potem to delis z 12, da dobis skupni el.tok.

lp

O.K. recimo da sem štekal :'(

Skupni električni tok je torej 6. In to mi kako točno že pomaga pri izračunu amperov ...?

Pol pa še en vprašanje. Kaj pomeni da ima napajalnik DUAL/QUAD CORE SUPPORT ?
A je zato dejansko kej boljši, al se zarad tega ne splača dat več dnarja?

Thanks.

LP

Nisi...

Sem se enkrat pogledal katere podatke, ki si jih objavil v prvem postu...

Za ta napajalec je skupni tok teh 12V "locenih linij" 60A. Kar je vec kot dovolj za danasnje in jutrisnje sisteme.

V novih sistemih je najbolj pomembna 12V linija, ki je razdeljena na vec linij (12V1, 12V2...).

Tiste oznake ne pomenijo nic posebnega, pomembna je samo moc posameznih linih (3,3V, 5V in 12V).

lp

:D Thank you!

Zdej me pa še neki zanima. A mogoče veš, kaj so tisti izhodi zadaj na novejših (dražjih) napajalnikih? Poleg tistega debelega zvitka kablov, ki gre iz ene odprtine imaš še cel kup plastičnih vtičev. A je fajn če maš tak napajalnik al ni nujno? Pa kater napajlnik, ki se ga da kupit pri nas ima to.

Da boš lažji vedu o čem govorim ti prilagam povezavo klik

Hvala.

To gre samo za to, ker ima tako veliko prikljuckov, da uporabis samo tiste, ki jih rabis. Ostale imas doma v predalu ;) Tako nimas taksne zmede v ohisju in naceloma je bolj prevetreno ohisje.

Druge prednosti pa ni.

Npr.: napajalniki pri Mlacomu (poglej na slike, ce imajo modularno zasnovo - snemljivi prijljucki):
http://www.mlacom.si/tree.aspx?nodeid=2144

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Aha... Red v ohišju ... To je pa sigurno nekaj, kar bi znalo pravnika prepričat, da se loči od par € več :)) Bomo vidl. Sam če bi dobu kakšnga tazga pri nas bi blo tud lepo. Katerega koli od testiranih na tisti strani iščem pri nas ga nimajo :(

Še enkrat full hvala za nasvete oz. pojasnila.

LP

Odvisno kaj mislis dat v ohisje (CPU, grafika...), potem gledas kako mocen PSU potrebujes.

Ce zelis nekaj bolj kvalitetnega, gledas napajalnike firm: Enermax, Tagan, Antec, Zalman,... naceloma se cene gibljejo od 100€ naprej.

lp

TechStreme ::

Tko nekak je da ponavadi ko kupuješ napajalnik je dobro imet v glavi kakšen računalnik imaš oz. kakšnega želiš imeti...
Če hočeš imeti SLI ali CF mora seveda imet 2 ločeni liniji za napajanje grafičnih kartic. Dobro je tudi da ima 2 liniji za napajanje procesorja... Večina novejših osnovnih plošč to podpira in tudi nekatere starejše ki so bile narejene za navijanje. Skratka si že pri 4 12V linijah ponavadi se pa potem še ena linija razdeli na vse HDD DVD ipd enote ki niti ne pokurijo toliko toka da bi se kaj pretirano poznalo.
Ali pa so prve 4 razdeljene še vsaka na en vod moleksov za HDD DVD in podobno...
Drugače pa sistem ki ga sedaj napajam z 600W napajalcem ki ima 4 × 18A 12V linije brez problema zaženem z kvalitetnim 350W napajalcem problem bo le ko bo grafična dobila še frendico zraven ki ji bo pomagala.
Tko da niti nima veze kak napajalnik... le prvi del si zapomni ko kupuješ moraš imet v glavi kaj potrebuješ in ne toliko po moči ampak bolj po tem kakšne priklope potrebuješ.
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik za Gigabyte Radeon HD 7950 WindForce 3X 3GB GDDR5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
818698 (7947) Pesimist
»

kaj menite o teh napajalnikih? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
638292 (7545) bluefish
»

HD 4850 črn ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
271745 (1332) Pyr0Beast
»

Quad +12V Rails z GTX 295

Oddelek: Strojna oprema
151824 (1551) GrimReaper
»

Napajalnik