» »

Vista na prenosniku

Vista na prenosniku

Aphanisis ::

Kupil sem Acer aspire 7520 z Vista Home Premium. Ko sem prenosnik prižgal, sem opazil, da je Vista že inštalirana. Pred tem sem imel izkušnje samo s HP prenoskiki, ti imajo Visto zapisano na delu diska in ko ga prvič prižgeš jo moraš inštalirati.

Kaj na Acerjih je Vista zgolj "industrijsko" nameščena in če recimo disk formatiram, zgubim Visto za vedno? Ali se inštalacijske datoteke od Viste nahajajo na delu diska kot pri HPjih?
Problem je v tem, da med bootanjem ne izpiše, da pritisni tipko, če hočeš v "setup" kot pri HPjih, kjer si lahko potem na novo inštaliral Visto.

detroit ::

tist da se ti vista instalira ko prvič zaženeš komp se reče sysprep in ponavadi tud ključ rabiš original:D anyhow tisti windowsi kateri so pa že instalirani gor s ključem ipd in da nimajo neke knjigice,cd,dvd in vseh legalnih zadev zravn so pa itak nelegalne ...ali pač?
Skero

c00L3r ::

Aphanisis Acer ima en backup utility (Acer eRecobery), mislim da vanj prideš z F10 ali nekaj takega. Gre za skrito particijo velikosti 5 do 10 gb. V navodilih od prenosnika ti piše kako se z njim dela. Samo varnostne kopije, pa lahko tudi iz windows-ev delaš. Mislim, da ko prvič vklopiš PC, ti celo ponudi izdelavo prve kopije. Navodila preberi, tam je vse lepo razloženo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prednaloženi Windowsi

Oddelek: Pomoč in nasveti
2713476 (12123) `ripper`
»

Doplačilo za Vista DVD ?

202492 (1999) BmN
»

Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???H

474848 (3430) al3s
»

Toshibini prenosniki z AMD procesorji

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
395505 (4042) MrStein
»

Prenosniki in Windows Vista - praznenje skladišč (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
596535 (4814) buttcrack

Več podobnih tem