» »

kreiranje dvd menuja

kreiranje dvd menuja

Eos1 ::

Lep pozdrav ljudje,
Začelo se je vse skupaj z idejo skreirati dvd menu na takšnem nivoju kot so naprimer na povprečnih dvd zgoščenkah (filmih). Ideja: imam segmentirane fotografij po državah im bi jih rad spravil na dvd. Poskušal sem z Adobe Encore ustvariti menu, ampak mojim željam ni ustregel ker si želim izdelati malo bolj kreativni meni, da je malo akcije da opazovalcem nebi blo dolcajt. Nato sem poskusu naredit menu v adobe Flash-u in mi je postregel vse kar potrebujem za vizualno akcijo v meniju,skratka vsi gibajoči se osnovni elementi v ozadju, ko te predvajalnik pripelje to menuja ("nariše se okvir, v katerega se vleže fotografija, prikažejo se vse besede...") ampak problem je v naslednjem koraku ko želiš imeti gumb da boš lahko stisnil na te zapisane besede, da bi se začelo avtomatsko predvajati, eventuelno možnost vhoda v podmeni.
zanima me kateri program še morem naštudirat, da bom lahko naredu menu tak ko treba.
Vprašanje mam tudi za adobe Flash program, če je mogoče s kakšnim programov povezat izelano ozadje v uporaben meni z gumbi ipd. temu bo pa sledil nasledni korak ko si bom želel ustvarit predvajanje fotografij - poznam tudi adobe premiere in verjamem da je ta program odličen samo težava je v tem da ne znam potem pripet video montažo v menu, sploh če bi šlo vse skupaj zapakirat z Flashom.
Upam da je zadeva vsaj malo jasna, ker mi že res lasi odpadajo in bi rad čim prej rasvetlil idejo o produkciji Fotodvd-ja. (sem pa odprt tudi za kakšne spremembe programov-fajn bi blo da bi imel vse to skupaj po korakih, kot naprimer dvd photo maker(se je dober sam ti že vse ponudi)

Matko88 ::

hmm... veliko dela. no ok
gremo od zadaj...

najprej z videom:
http://weblogs.macromedia.com/grewis/ar...
poglej si video, če ne gre me še enkrat vprašaj za natančnejša navodila

upam da menije delaš z movieclip-i:
desni klik na nekem objektu(začetnem izgledu menija, bodi natančen, da prej izbereš vse elemente ki spadajo v meni), convert to symbol, izbereš movie clip, ok, dvoklik na ta meni, začneš ustvarjat meni, klikneš na ime celega movie-ja(na vrhu timeline-a), da se vrneš na začetni položaj. isto je z gumbi, ko ga ustvariš lahko nastavljaš animacije npr. ko se postaviš na gumb se zažene animacija(ustvariš novi movieclip v 2. jezičku v gumbu)
malo več o tem: http://www.smartwebby.com/Flash/moviecl...

kateri program naštudirat da obvladaš menije? hmm.. mislim da si dobil odgovor

podmeni... poglej si movieclip še enkrat

napisal si: "nariše se okvir, v katerega se vleže fotografija, prikažejo se vse besede..."
ista stvar z movieclip-i, seveda lahko vse to delaš z action-script ampak glede na to da že dolgo ustvarjaš ta dvd ti najbrž ni do tega, je pa seveda nujno če želiš narediti še več takšnih movie-jev. nekaj stvari si skrajšaš itd.

aja še za gumbe: dvoklik na gumb, 4. jeziček v timeline, in preko besede nariši pravokotnik ali kaj podobnega (to je območeje kjer lahko na gumb stisneš. če je tam kopirana osnovna beseda se moraš postaviti na črte črk da lahko stisneš na gumb, kar zna bit nadležno)

sem kaj pomagal? če rabiš še kakšen nasvet me vprašaj

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash - določanje hitArea v MovieClip

Oddelek: Izdelava spletišč
6859 (793) lesnik24
»

Video na web strani

Oddelek: Izdelava spletišč
91592 (1512) Beezgetz