» »

Snowboarding

Snowboarding

mik3y ::

Hello
Tukaj prilepte linke pa videe vse v zvezi o snowboardanju.

P.S. Ve kdo za kak film ali oddajo za dolpotegnit ali pogledat, kjer te uči snowboardati??

Lp

blackbfm ::

DimmniBurek ::

Lahko ti priporočam odlične filme:
99 words for snow
That's it that's all (VRHUNSKO POSNETO IN ZMONTIRANO)
There Is No Stronger Drug Than Reality

mik3y ::

Hvala lepa vsem za te linke in naslove
Pa mam še vprašanje:
-ali se mi bolj splača kupit board v hervisu novega do 100€,
-ali pa si kupim rablenega za okoli 50 €?

Lp

bluefish ::

priljubljena primerjava na ST je z avtomobili:

- ali naj kupim nov avto za 30.000 €
- ali pa naj izberem rabljenega za 15.000 €

mik3y ::

Imajo na boljšem sejmu v MB kaj rabljenih snowboardov, če kdo ve?

Lp

mmmato ::

Smučarski sejmi so mim, razprodaje si pa tud zamudu. Če bi rad pocen skoz pršu počak nasledno sezono.

Pa iz videov se verjento ne morš neki naučit, je treba ene parkrat na rit past da se kej naučiš :)
http://www.turnofftheinternet.com/

iNooby ::

kupi si najprej rablenega, pa manjšega(do začetka vratu) ker je lažje.
tak sem jaz tui začel, and now i am an profy ;)
iji poglejat na kramarskega mogoče majo kaj ja.
Haters gonna hate...

LPP ::

Men je bil všeč Norveški mladinski film Switch.
Ljubljanski potniški promet

mik3y ::

Kaj pa v Hervisu še majo kaj če kdo ve? Baje, da so boardi tam okrog 80€ tudi z vezmi. Ker jaz si nebi rajši rablenega kupoval, ampak poceni novega ker sem začetnik.


Lp

Infinity ::

floki za začetnika je bolš če ma neki pocen(beri: rabljeno), mogoče boš ugotovil da ti ni kul, in nasledno sezono ga prodaš po isti ceni kot si ga kupil, tako pa izgubiš približno polovico.

Machete ::

Me lahko updejta kdo z informacijo, kje v slo je največja izbira (fristajl) bordov in vezi?
Katere firme so sedaj dobre, ali je vse isto? Imel sem praktično pol življenja Scott-a in je začel razpadati šele po 15ih+ letih (lupljenje mase pri robnikih).
Buce imam nove, rabim pa dilo in vezi po daljši pavzi bi se naslednjo leto rad vrnil na smučišča. Pa verjetno je sedaj oz. izven sezone najboljši čas za nakup, ker se malo spustijo cene?
Hvala.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kotanyi ::

Obsešn ima dosti izbire za dosti denarja. Firme majo sicer fajn, Burton, Nitro, Union pa podobne brand-names, ampak bi pomagalo če ne bi bili taki zlatarji in če bi kdaj dali kak pameten popust (general 20% off ob koncu sezone pri dili za 600EUR pač NI pameten popust). Moja taktika je, da grem tja probat kaj mi sede, nato pa naročim prek neta. Tam se ponavadi da iste zadeve dobit cca. 30% ceneje.

Edit: Aja, npr. kak Blue tomato je OK za online order...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kotanyi ()

Machete ::

Ja saj to gledam. BT je pa tu celo dražji od Obs., vsaj za tiste modele, ki sem jih gledal.
Kaj pa greš gledat, kaj ti sede? Širina? Trdota? Jaz bi generalno kar od starega karekteristike apliciral naprej, ker mi je bil kul.
Kaj je razlika med 300 in 600 eurskim bordom iste firme? (Material, bo verjetno odgovor :P)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

sift ::

kaj bolj norega kot to, nevem če sm kdaj videl.

kotanyi ::

Machete je izjavil:

Ja saj to gledam. BT je pa tu celo dražji od Obs., vsaj za tiste modele, ki sem jih gledal.
Kaj pa greš gledat, kaj ti sede? Širina? Trdota? Jaz bi generalno kar od starega karekteristike apliciral naprej, ker mi je bil kul.
Kaj je razlika med 300 in 600 eurskim bordom iste firme? (Material, bo verjetno odgovor :P)


Hej, nekaj časa nisem čekiral tele teme...enivej, mogoče bo vseeno še pomagalo:

Razlika je, če izključiš ves marketing fičfirič, predvsem v trdoti dile - mehkejše dile bodo ponavadi cenejše. Poleg tega imaš sedaj še kup drugih stvari, ki ti jih prodajajo, od katerih sta pomojem glavni dve - camber dile in pritrditveni mehanizem za vezi. Kar se tiče camberja dile, imaš dandanes izbire toliko kot dil v štacuni. Camber, rocker, flat, seagull, camber/rocker + ves ostali BS ki so se ga spomnili designerji v zadnjih letih. Camber je klasika, rocker naj bi bila bolj za delat trike in so ponavadi dile zato mehkejše. Camber je torej zate če si bolj voznik/želiš trdo dilo za hitrost, rocker pa če si bolj za trike in morda za powder. Flat je tule en middle-ground.

Pritrditveni mehanizmi se pa delijo na klasiko (pravokotno razporejene luknje) in na dva mislim da Burtonova sistema (z utorom in z trikotno razporeditvijo šraufov). Če vezi kupiš z dilo, ti je za to tako vseeno ker boš pač kupil tiste, ki imajo nastavke za tvojo dilo. Če pa ne, je pa tudi to za gledat.

Zadnja stvar je širina dile, tu imaš Wide in Normal. Wide dilo se kupi če imaš bolj veliko nogo in te skrbi, da se boš s sprednjim/zadnjim delom bootsov dotikal snega, pa mejbi so malce boljše za powder. So pa Wide dile načeloma malce manj odzivne - med vožnjo malce težje menjaš s kante na kanto.

Torej, kaj kupiti? Ne vem, kar ti sede :P Problem je, ker v štacuni tega še ne veš :). Po mojem pa je vseeno takole - če imaš rad hitro carvanje po urejenih smučiščih, potem kupiš malce daljšo in tršo Camber ali Flat dilo, če imaš zraven rad še powder in kak easy trik, potem pa Flat ali celo Rocker, obenem pa gledaš na to, da dila ni predolga. Sam praviš, da imaš 15 let staro dilo, torej gre najbrž za klasiko. Praviš tudi, da bi na tem ostal, ampak morda vseeno malo poglej mehkejše/okretnejše dile.
Sam imam Nitro Flat Wide, pa sem zelo zadovoljen. Prej sem imel malo daljšo in tršo camber dilo, ki je bila sicer morda bolj stabilna pri velikih brzinah, ampak je bila zato tudi bolj nerodna/manj odzivna. Ko sem enkrat spet vozil s podobno dilo, se mi je zdelo, kot da board zaostaja za mano in za mojimi akcijami. Probal sem še rockerja, ki mi je bil sicer zelo všeč (ful odzivna in mehka dila, super za igračkat), ampak za brzine se mi je vseeno zdel premehak...

Kot zadnje, glej še na vezi. Meni ful pomeni to, da so vezi fiksne in trde in ne morda mehke/mlahave, ko ne čutiš točno kdaj kanta grabi ali ne. To IMO zna bit pika na i. Aluminij, ali pa trda plastika je way to go. Flow vezi so mi bile kljub super načinu zapenjanja npr. premehke.

Pa good luck z nakupom...

[source] Amater ki je lani kupoval dve dili in ki boarda cca. 2-4 tedne letno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kotanyi ()

Machete ::

Hvala, vse vzeto na znanje.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

[SkA] ::

Wide vzameš, če ti proizvajalec za tvojo velikost noge in/ali težo to predpiše. Drugače si lahko več škode, kot koristi narediš, če bo noga premajhna in ne boš imel dovolj pritiska na robnike. Če bi rad za powder, ponavadi predlagajo nekoliko daljšo in ne širšo, oziroma nekoliko krajšo, če bi rad bolj za trike ipd. Ampak to je vse stvar opcij, glede na predpisane dolžine izbranega modela in tvoje teže. Burton ima npr. online kalkulator za posamezno dilo in ti običajno predlaga dve dolžini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

[SkA] ::

Aja, kar se pa profila tiče pa, bi si tudi jaz želel kak demo days kje v okolici, pa žal nisem nič našel letos. Nisem nikoli kaj drugega kot camber vozil, tako da bi mi bilo zanimivo probat še kak hibrid, brez da kar kupim dilo. Glede cen pa - meni se v Obsession/Extreme Vital zdijo cene, po tem ko z januarjem nastopijo zimske razprodaje, korektne in še za nobeno stvar nisem v zadnjih letih potem v tujini dobil neke pretirano boljše ponudbe, da bi imelo smisel.

kotanyi ::

Glede cen v štacunah se meni osebno cene zdijo visoke. Svojo dilo sem dobil prek neta iz Nemčije za cca. 100EUR ceneje kot pa so mi jo prodajali v Obsešnu. Če bi bila razlika manj kot 50, bi jo najbrž vzel pri njih. Ampak niso bili za, kljub temu da sem jim rekel za še malce več popusta. Skonto je bil mislim da 20%, več pa nikakor niso hoteli. Their loss...

Glede preizkušanja pa sem se sam vedno šlepal na kolege ki jim ni bilo žal vrečt denarja v dilo pa čeprav niso vedeli al bo to to, al ne. Problem majhnega trga pač... Je pa rocker res za probat. Ko sem prvič videl te dile sem si mislil WTF - kako zavraga se pa tole vozi po normalni progi? Potem sem pa poskusil in so v bistvu čisto kul tudi za normalno vožnjo. Sicer so mehke in zato manj stabilne pri brzini, ampak so obenem nekako bolj zvezno odzivne - if that makes sense? Manj je treba pritisnit nanjo, da se deska odzove, pa je zato občutek nekako boljši in je z njo lažje it v obrat ali ollie.

Kakorkoli, zaradi tega sem si sam ustvaril mnenje da običnih camber dil najbrž ne bom več kupoval, ker so mi nekako trše in manj okretne. Kupoval bom ali flat ali rocker. Tako da, če še nisi in če dile nimaš samo za carving, priporočam da poskusiš še to...je fun. Na koncu pa itak šteje le in zgolj osebna preferenca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kotanyi ()

BivšiUser2 ::

Sneg je po januarju spet tu in sezona se nadaljuje.. Kateri poceni vosek priporočate za board. Z boardom imam prevelik grip na podlago. No koeficient trenja naj ne bo blizu nule. 8-)
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

tomazic89 ::

Kmalu bo spet sneg, mogoce komu pomaga...

No jaz sem tudi ravno kupoval novo dilo in ugotovil, da je v Sloveniji skoraj nemogoce kupiti snowboad.
Je vec tezav:
- dil nikjer ne mores videti (vse kar lahko pogledas so na prste prestete deske v Extreme Vitalu in Obsession-u)
- vse dile so stare (EVital nisem niti gledal, ker nimajo nic zame, Obsession pa ima le nekaj 2017/18 desk ostalo pa so se starejse)
- omejena izbira modelov in dolzin (ce se ze sprijaznis z dilo starejsega letnika moras imeti hudicevo sreco, da bos dobil ustrezno dolzino)
- v trgovini ti ne znajo svetovati iz lastnih izkusenj, ampak ti citirajo spletne review-e in specifikacije (prodajalci vecinoma hvalijo ali svojo dilo, ali pa najdrazjo - izjema morda, ce je kupec zacetnik, tam se bolj potrudijo)

Verjetno je en izmed razlogov ta, da Slovenija nima trgovine, ki bi bila uradni zastopnik/distributer/prodajalec za katero od znamk. Posledicno ne dobijo testne opreme in so prisiljeni v manjse marze.
Tako ti kot laiku o trenutni ponudbi in tehnologiji ne preostane drugega, kot da preberes tuje forume in si ogledas nesteto review-ov.

No kakorkoli, nazadnje sem kupil desko proizvajalca Capita (ki je kupil Elan in ima glavno tovarno tik cez mejo v Avstriji) iz Nemske trgovine (http://powstore.de) (BTW, ce bo kdo kupoval tam, imam kodo za 10% popust in me lahko kontaktira).
Mi je pa zanimiv njihov pristop k biznisu. Prodajajo nekaj top dil od nekaj top proizvajalcev (enako je z vezmi). Vecino opreme interno stestirajo in vodijo interne review-e, kateri jim sluzijo za svetovanje strankam. Ko sem jim napisal, da se zanimam za nakup in da rabim pomoc, so schedulirali klic in povedali, kaj naj si pogledam. Ob dogovorjenem casu so me poklicali in pomagali z odlocitvijo. Do ciljnega snowboarda smo prisli po 45 minutah pogovora, ko sem povedal, kaj vozim sedaj, koliko, kje, kaj me moti pri starem bordu, kaj pricakujem od novega.
V glavnem, tako pozitivne izkusnje pri nakupu sportne opreme se nisem imel.

BivšiUser2 je izjavil:

Kateri poceni vosek priporočate za board. Z boardom imam prevelik grip na podlago. No koeficient trenja naj ne bo blizu nule. 8-)

Si nasel kaj primernega? Jaz bu tudi potreboval kaj podobnega, da se ne vozi na servis za vsak drek.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri snowboard?

Oddelek: Šport
131526 (1242) cresh
»

Nakup borda - poznavalci

Oddelek: Šport
52632 (2478) Jerry000
»

Kupujem bord

Oddelek: Šport
183241 (1690) Machete
»

Nakup borda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5115760 (6228) Tydek
»

Začetnik: bordanje ali smučanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5215410 (14648) c0dehunter

Več podobnih tem