» »

USB ključi so katastrofa

USB ključi so katastrofa

kisser ::

Saj ne vem, ali je kriv samo določen tip usb ključev, ali je kriv file system, ki ga ključ uporablja, ampak ugotavljam, da so določeni ključi skrajno nezanesljivi, če npr. prenašam večjo količino slik ali mp3 datotek. Ničkolikokrat mi jih je uničil, določene prikaže le polovico, medtem ko je druga polovica slike črna, mp3-je tudi uniči, določeni segmenti začnejo čivkati.
Poizkusil sem ga že večkrat formatirati, z različnimi file systemi (NTFS, FAT32, trenutno preizkušam še FAT16), ampak zanesljivost je slabša kot pri CD-jih in se nikakor ne more primerjati z zanesljivostjo npr. starih dobrih disket ali USB diskov.
Meni se zdi omenjena tehnologija samo še za v koš, kaj me briga sicer dobra hitrost in kapaciteta, če je zanesljivost katastrofalna.
Kateri file system in katere znamke so najbolj zanesljive?

Matev ::

eh
si pač žrtev defektnega ključka

malo pobrskaj na slo-techu
je bilo že veliko o tem napisanega

destroyer2k ::

kisser

To je malo možnosti da se dogaja. Drugače pa disketa spada kod najmajn zanesljiva stvar kar ih je od pomnilnikov.

Samson ::

Malce offtopic...Sam na disketo vec niti virus ne gre kolk je majhna kapaciteta, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Loki ::

diskete ja...
sem imel eno samo v istem zepu kot telefon in se je pokvarila.
I left my wallet in El Segundo

Calligulla ::

Verjetno mas fake USB kljuc v smislu ,da ima fake kapaciteto.

Se na veliko dogaja zadnje case pri SD karticah, USB pomnilnikih.
Je recimo akka stara zaloga recimo 256 MB kljuckov, ki jih nategovalci flashajo oz kakorkoli ze pripravijo do tega, da se kazejo kot da so 1 ali vec giga ipd, in v bistvu zaradi tega kar je preko te kapacitete vse narobe pisejo oz zacnejo spet prepisovat ze popisan prostor,..

Kak kljucek je, kje si ga kupil, za koliko,...

Jst ::

Jaz sem tudi imel, leta nazaj, v dobi 256MB, defekten ključ in sem ga odnesel nazaj v trgovino, kjer so mi dali drugega. Defekt pač. Se lahko zgodi z vsako stvarjo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Modri dirkač ::

Katero matično ploščo imaš?
Everybody lies!

kixs ::

Se ti to dogaja samo z enim kljucem ali z vecimi in razlicnimi?

Ce se ti dogaja samo z enim, je pac defekten oz. nekompatibilen s tvojim racunalnikom - preveri se na kaksnem drugem racunalniku.

Ce ti razni kljucki to pocnejo, pa je krivda lahko na tvojem racunalniku - ceprav bolj mislim prvo.

Se pa strinjam s tem, da je tezko dobiti dober kljucek (v smislu hiter - tako seq. kot random Read/Write - in zanesljiv).

lp

Pyr0Beast ::

Sandisk Cruzerji so eni boljših. Croshair Vojagerjev se je pa treba na smrt ogibat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MadMax ::

Med ostalimi imam tudi 1GB Voyagerja, pa mu čisto nič ne manjka, po letu in pol.

USB igrače so nekako alergične na move, zato vedno naredim copy+delete in ni problemov.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

A si na Voyagerja kdaj porbal kopirati za 10Mb 1kb fajlov ? .. ne boš dočakal ..

WarpedGone ::

>> medtem ko je druga polovica slike črna

Samo vprašam: a daš po kopiranju na USB "Safely remove hardware" in počakaš da ti reče da je ok?
Zbogom in hvala za vse ribe

Jackal ::

A si na Voyagerja kdaj porbal kopirati za 10Mb 1kb fajlov ? .. ne boš dočakal ..

Za takšne situacije obstaja ogromno programov, kot so WinZIP, WinRAR...
Vpisovanje majhnih fajlov vsakega posebej v FLASH pomnilnik je časovno zelo potratno zaradi načina programiranja FLASHa.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

MadMax ::

Poleg tega me zanima, kje v praksi oziroma koliko uporabnikov to sploh potrebuje?
Jih pa spravim na ključek v cca 50 minutah (filetki 0.5÷1.5k) btw.

Avtor teme se namreč pizdi nad .jpg in .mp3 filetki, za katere dvomim da je katerikoli od njih na splošno manjši od megabajtka. Vsekakor ne gre za kb drobiž.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Slučajno FireFox portable lavfa iz ključa, pa thunderbirda je tud dobro met, zraven se paše kakšen pidgin najde :D

Za takšne situacije obstaja ogromno programov, kot so WinZIP, WinRAR...
Vpisovanje majhnih fajlov vsakega posebej v FLASH pomnilnik je časovno zelo potratno zaradi načina programiranja FLASHa.
Zakaj pa USB 1.1 256 Transcend ključek to naredi bolje od Voyagerja ?

Dr_M ::

zato ker ima vecunaflash pomnilnikov prvih 128mb izredni hitrih, naprej gre pa po polzje.
se najboljsa zadeva trenutno so SHDC kartice, ki imajo doloceno minimalno hitrost oznacene s klaso. ostale oznake 66x/100x/133x... so pa navaden nateg.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Voyager nima niti prvega megabyta hitrga. 1 1kb file na sekundo .. to je še za modem počas ..
Parav nasprotno pa fortrov Cruzer hitreje piše majhne filetke kot disk, vse do 2G ki jih ima.

poweroff ::

Najprej vpršanje: ali USB ključek pravilno odklopiš iz sistema (se pravi unmount), ali ga samo potegneš iz računalnika, ko podatke skopiraš gor?

Drugače pa je zelo zanesljiv datotečni sistem Reiser FS ali pa recimo ext3. Glede na hitrost in zanesljivost bi jaz priporočil ext3.

Seveda moraš - če ga želiš uporabljati - imeti kakšen bolj superioren operacijski sistem. :D
sudo poweroff

Dr_M ::

sam to ni ta, na katerega ti namigujes :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Loki ::

ali NTFS. :)
I left my wallet in El Segundo

poweroff ::

Zaradi mene tudi FreeBSD. Sam, da ni ... :D
sudo poweroff

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaklepanje datotek na USB ključu

Oddelek: Pomoč in nasveti
145332 (3534) Stari89
»

Kateri hiter USB ključek 8 ali 16GB?

Oddelek: Kaj kupiti
428889 (5450) ||_^_||
»

Kateri USB ključ kupiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16532059 (18972) Izi
»

Maci brez trdih diskov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
607864 (5569) BluPhenix

Več podobnih tem