Forum » Strojna oprema » Problem z diski.. help me ;)
Problem z diski.. help me ;)
MViper ::
Ojla fantje in dekleta, spet mam jez en luskan problem k noben ne ve kaj bi blo, vsak pa rece nej mu ga na servis pripeljem, moje "ljubko" racunalo namrec..
Drobovje je sledece: Abit KT7a, Athlon XP1700+, 512 RAM, GeForce III Ti 500, Zalman Cu cooler, Master Maxtor 40gb, Slave Maxtor 60gb, Yamaha 3200EZ pekac, pa Teac 40x Cd-ROM, SONY E200 Monitor
dost lusna konfiguracija a ni? :) samo problem je v tem da mam dvojni system.. W98SE je na masterju, XP-ji so na slavu.. in vcasih na usake 14 dni se mi ali XP-ji sesujejo
ali pa mi zacne nabijat da ne more prebrat slave diska,
kot recimo blue screen pa napise "cannot write to disk D: oz disk F:" Ker master diska mata drive C:, E:, slave ma pa D:, F: je normalno to? No in ucer mi je en spil freeznu v XP-jih, stvar resetiram in sploh mi ni zaznal slave diska, pol sm ugasnu, pocaku par minut in spet ga je zaznal.. in to se mi je ze nekejkrat zgodil.. ceprov sm ucer zamenu ide kabl z novim, edin na cd-romih je se tastar mlacomov, ki je pa tak kot da bi ga iz kravine riti vn potegnu.. vs zmeckan..
Kaj bi blo to narobe? je plata? mende ne.. sej sm jo konc januarja zamenu.. oz so mi mlacomovi majstri ta sranje priporocal, ces da je najbolj tolerantna..
Drobovje je sledece: Abit KT7a, Athlon XP1700+, 512 RAM, GeForce III Ti 500, Zalman Cu cooler, Master Maxtor 40gb, Slave Maxtor 60gb, Yamaha 3200EZ pekac, pa Teac 40x Cd-ROM, SONY E200 Monitor
dost lusna konfiguracija a ni? :) samo problem je v tem da mam dvojni system.. W98SE je na masterju, XP-ji so na slavu.. in vcasih na usake 14 dni se mi ali XP-ji sesujejo
ali pa mi zacne nabijat da ne more prebrat slave diska,
kot recimo blue screen pa napise "cannot write to disk D: oz disk F:" Ker master diska mata drive C:, E:, slave ma pa D:, F: je normalno to? No in ucer mi je en spil freeznu v XP-jih, stvar resetiram in sploh mi ni zaznal slave diska, pol sm ugasnu, pocaku par minut in spet ga je zaznal.. in to se mi je ze nekejkrat zgodil.. ceprov sm ucer zamenu ide kabl z novim, edin na cd-romih je se tastar mlacomov, ki je pa tak kot da bi ga iz kravine riti vn potegnu.. vs zmeckan..
Kaj bi blo to narobe? je plata? mende ne.. sej sm jo konc januarja zamenu.. oz so mi mlacomovi majstri ta sranje priporocal, ces da je najbolj tolerantna..
Hm.. misls da bi blo kej razlike? Mah fora je u tem da sm meu pol leta nazaj se SCSI in ko sm dal 2 diska na isti kabl se pravi SCSI disk pa en IDE se je use skup gonil pa delal z nekje 5 sekundnim lagom.. kle mam pa oba diska na enem kablu kar pomen da je en master en pa slave.. a misls da bi blo kej drugac ce bi dal usak disk na svoj kabl pa zravn cd-rome oz pekaca? A je to tok razlike ce ma usak disk na svojm kablu?
Hvala!
lp
Hvala!
lp
Han ::
Poznalo se bo predvsem pri kopiranju z enega diska na drugi disk in posledično tudi pri direktnem kopiranju CD plošč. Zakaj? Ker lahko napravi, priklopljeni na ločen IDE kanal, delujeta sočasno, medtem ko napravi, priklopljeni na isti kanal, prenašata/sprejemata podatke izmenično...
Poskusi, pa boš videl. Slabše skoraj ne more biti.
Če sta diska ATA-66 ali ATA-100, obvezno uporabi 80-žilni kabl pri obeh.
Poskusi, pa boš videl. Slabše skoraj ne more biti.
Če sta diska ATA-66 ali ATA-100, obvezno uporabi 80-žilni kabl pri obeh.
Ojla!
Ja sej 80 zilni kabel normalno uporablam, bom pa se to foro probu, da dam vsak disk na svoj kabl.. mogoce bo pa pomagal.. ker kar se dogaja kle pr men je nenavadno..
ti a je mozn da je tud kej plata kriva?
hvala ti za odg.!
lp
Ja sej 80 zilni kabel normalno uporablam, bom pa se to foro probu, da dam vsak disk na svoj kabl.. mogoce bo pa pomagal.. ker kar se dogaja kle pr men je nenavadno..
ti a je mozn da je tud kej plata kriva?
hvala ti za odg.!
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win XP ne zazna enega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1537 (1442) | Marjan |
» | Win XP boot problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1376 (1256) | junior |
» | pri okroglem IDE kablu je disk glasnejšiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1758 (1523) | Pudding |
» | ATA 133 okrogliOddelek: Kaj kupiti | 1886 (1571) | Caligula |
» | hpt370Oddelek: Strojna oprema | 1603 (1464) | MadMax |