Forum » Pomoč in nasveti » problem z DDR400
problem z DDR400
jernej76 ::
imam plato NF4 Lanporty ki ima prostora za 4 ddr-rame 2x je rdece barve in 2x je rumene barve....
imel sem 2x512MB in sem to dal kamorkoli al v rdeco vrsto ali pa v rumeno polje ,,vse mi dela OK...
zdej sem pa se popolnoma istega kupil 2x512MB in sem ji vstavil v druge reze tko da bi imel 4x512Mb se mi pa ne zazene rac.
v cem je problem ? ? ? a bi moral to kaj nastaviti v Biosu? ?? ???
hvala za odg...
lp
imel sem 2x512MB in sem to dal kamorkoli al v rdeco vrsto ali pa v rumeno polje ,,vse mi dela OK...
zdej sem pa se popolnoma istega kupil 2x512MB in sem ji vstavil v druge reze tko da bi imel 4x512Mb se mi pa ne zazene rac.
v cem je problem ? ? ? a bi moral to kaj nastaviti v Biosu? ?? ???
hvala za odg...
lp
iMark ::
Dual channel ramnike se ponavadi da v 1. in 3. slot ali v 2. in 4. slot (verjetno si tako tudi naredu) Ampak če pravič da so vse štiri palčke poplnoma enake, to ni pomembno.
Si preveril samo nova rama? Mogoče pa plata nima podpore za 2GB rama. V tem primeru bios nima nč z rami.
Si preveril samo nova rama? Mogoče pa plata nima podpore za 2GB rama. V tem primeru bios nima nč z rami.
jernej76 ::
oj.
mas prov al je 1 pa 2 ali pa 2 in 4 ......sem dal tudi novi ram al v 1-2 ali pa 2-4 je isto mi vse dela tudi zalaufa....ko pa dam vse 4 rame notri mi pa noce zagnati tisti prvo fazo tisto preden pridejo windowsi....
kako pa naj jst vem ce ta plata podpira al ne podpira 2gb? ? ?
lp
mas prov al je 1 pa 2 ali pa 2 in 4 ......sem dal tudi novi ram al v 1-2 ali pa 2-4 je isto mi vse dela tudi zalaufa....ko pa dam vse 4 rame notri mi pa noce zagnati tisti prvo fazo tisto preden pridejo windowsi....
kako pa naj jst vem ce ta plata podpira al ne podpira 2gb? ? ?
lp
pozitron ::
Bootaj samo z dvema, pa nastavi v biosu command rate na 2T. Amd sistemi (nforce4 plate), ne radi delajo z 4 palčkami oz. je treba relaksirat tajminge ali spustit frekvenco ali oboje.. Če 2T ne pomaga, poskusi frekvenco spustiti na 333mhz ddr in uporabi tudi 2T. Pa mogoče tudi relaksiraj mal tajminge poskusi CAS 3.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pozitron ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere rame kupiti(Kompatibilnost)Oddelek: Strojna oprema | 1277 (888) | roblek3 |
» | Se sploh splača dodati RAM, DualChannel, 1T 2T?Oddelek: Strojna oprema | 1266 (1266) | Sc0ut |
» | Stirje RAM moduli in konflikt?Oddelek: Strojna oprema | 1670 (1392) | Tilen |
» | MemTestOddelek: Navijanje | 2420 (1594) | HyperGL |
» | DDR ram z Samsung TCCD chipi! (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Navijanje | 35838 (20256) | Tilen |