Forum » Omrežja in internet » Wireless PCI kartica ali USB adapter
Wireless PCI kartica ali USB adapter
rontajzel ::
Pozdravljeni!
Prijatelj bi rad vzpostavil povezavo s sosedom preko wirelessa. Razdalja med routerjem in njegovim računalnikom je približno 50m, oba pa imata router in računalnik pri oknu. Glede na to da je domet opreme po katalogu okrog 100m, naj bi stvar delovala. Sosed ima wireless router Asus WL-500g Premium.
Sedaj pa me zanima, kaj se mu bolj splača kupiti PCI kartico ali USB adapter? Kateri bolje lovi signal? Kateri ima višjo hitrost? Kaj je sploh razlika?
Hvala za pomoč.
P.S. Se opravičujem, če tema že obstaja.
LP
Prijatelj bi rad vzpostavil povezavo s sosedom preko wirelessa. Razdalja med routerjem in njegovim računalnikom je približno 50m, oba pa imata router in računalnik pri oknu. Glede na to da je domet opreme po katalogu okrog 100m, naj bi stvar delovala. Sosed ima wireless router Asus WL-500g Premium.
Sedaj pa me zanima, kaj se mu bolj splača kupiti PCI kartico ali USB adapter? Kateri bolje lovi signal? Kateri ima višjo hitrost? Kaj je sploh razlika?
Hvala za pomoč.
P.S. Se opravičujem, če tema že obstaja.
LP
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
Spajky ::
Kupi Pci karto Canyon CN WF511 z antenco na kablu in jo postavi na okno! Če ni zadosti, pa jo s konzervo ali piškotno škatlo "pojačaš"
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžična mrežna karticaOddelek: Kaj kupiti | 3355 (2814) | Gapi |
» | kako izboljšati domet routerjaOddelek: Omrežja in internet | 11981 (9835) | Pyr0Beast |
» | Postavitev brezžičnega omrežja - MnenjeOddelek: Omrežja in internet | 3706 (3273) | schtr4jh |
» | Kako narediti wireless router it PC-jaOddelek: Omrežja in internet | 3928 (2668) | All |
» | D-LINK DI-624+ Wireless Router in DWL-G520+Wireless PCI kartica??!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2486 (2056) | pujsek_ |