Forum » Pomoč in nasveti » Osnovna plošča?
Osnovna plošča?
Gundi ::
Zanima me, če kdo ve, kaj bi bilo oz kaj je narobe, da računalnik zašteka / zamrzne, ko kliknem start windows normaly ali bilo kaj drugega!? Če izberem safe mode začne nalagat driverje vendar vseeno zamrzne pri driverju agp440.. tudi po zamenjavi diskov z windowsi ni nič boljše!
Je možno da je osnovna plošča zanič ali je problem z biosi, ali kaj tretjega??
Gre se pa za osnovno ploščo Matsonic MS9147C socket 478.
Še nekaj me zanima....
Že kar nekaj časa je od tega, ko je kar naenkrat eden od računalnikov ugasnil in iz/od njega je prišel čuden duh... ko sem ga razstavil, sem videl....
Tudi na zadnji strani je plošča temnejše barve na mestu, ki je obkrožen
Čisto informativno me zanima, kaj je narobe, kaj je skurlilo oz kaj bi lahka bil vzrok? Računalnik ni bil nikol navit... Poleg plošče je skurilo tudi Radeo 9500!
Osnovna plošča je Gigabyte GA-7VAXP.
Hvala, LP
Rok
Je možno da je osnovna plošča zanič ali je problem z biosi, ali kaj tretjega??
Gre se pa za osnovno ploščo Matsonic MS9147C socket 478.
Še nekaj me zanima....
Že kar nekaj časa je od tega, ko je kar naenkrat eden od računalnikov ugasnil in iz/od njega je prišel čuden duh... ko sem ga razstavil, sem videl....
Tudi na zadnji strani je plošča temnejše barve na mestu, ki je obkrožen
Čisto informativno me zanima, kaj je narobe, kaj je skurlilo oz kaj bi lahka bil vzrok? Računalnik ni bil nikol navit... Poleg plošče je skurilo tudi Radeo 9500!
Osnovna plošča je Gigabyte GA-7VAXP.
Hvala, LP
Rok
Pyr0Beast ::
Slab konektor na napajalniku/ na sploh slab napajalnik/slabo priključen konektor
Zelo vrjetno je tudi, da je eden od napetostnih regulatorjev pobezljav.
če je poleg plate skurilo grafo (ATI/AMD) in imaš sedaj notri nVidio je velika možnost da se ti ne bootne zaradi gonilnikov, ki se stepejo z OS.
Zelo vrjetno je tudi, da je eden od napetostnih regulatorjev pobezljav.
če je poleg plate skurilo grafo (ATI/AMD) in imaš sedaj notri nVidio je velika možnost da se ti ne bootne zaradi gonilnikov, ki se stepejo z OS.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Gundi ::
aha..
Sem probal še enkrat naložit Windowse XP, vendar računalnik zamrzne, že kr na začetku, ko izbereš particijo na katero naj ti naloži XP-je, včasih še malo prej, občasno pride malo dlje in zamrzne, ko začne formatirat particijo. Tudi po resetu in izklopu napajanja ni nič bolje..
Kaka ideja, ka bi to lahko bilo?
Sem probal še enkrat naložit Windowse XP, vendar računalnik zamrzne, že kr na začetku, ko izbereš particijo na katero naj ti naloži XP-je, včasih še malo prej, občasno pride malo dlje in zamrzne, ko začne formatirat particijo. Tudi po resetu in izklopu napajanja ni nič bolje..
Kaka ideja, ka bi to lahko bilo?
Pyr0Beast ::
Glede gigabytke ..
Če ima 9500 priključek za na 'štrom' si je plata najverjetneje 'sposodila' 5V linijo preko grafe, ko je plati zmanjkalo soka. Rezultat = skurjena grafa. Najverjetneje se da popraviti tako grafo kakor plato.
Drugače pa so se XP-ji včasih lomili pri zanič ramih ali nestabilnemu procesorju. Lahko ga pa tudi disk kej se*je .. v glavnem je lahko karkoli .. bi pa začel prvo pri napajalniku, ki je lahko odgovoren za se težave.
Prinesi pokazat, pa bomo videli, kaj se je naredilo.
Če ima 9500 priključek za na 'štrom' si je plata najverjetneje 'sposodila' 5V linijo preko grafe, ko je plati zmanjkalo soka. Rezultat = skurjena grafa. Najverjetneje se da popraviti tako grafo kakor plato.
Drugače pa so se XP-ji včasih lomili pri zanič ramih ali nestabilnemu procesorju. Lahko ga pa tudi disk kej se*je .. v glavnem je lahko karkoli .. bi pa začel prvo pri napajalniku, ki je lahko odgovoren za se težave.
Prinesi pokazat, pa bomo videli, kaj se je naredilo.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rappelz - brezplačna MMORPGOddelek: Igre | 2571 (1174) | cusco |
» | P5B-E Plus + E6300 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 13540 (7402) | AndreAS |
» | Napaka v Device Manager-juOddelek: Pomoč in nasveti | 780 (722) | rzidar1 |
» | Ati HD 4850 : resolucija ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 972 (808) | Dead_Eye |
» | navijanje P4 630 - pomočOddelek: Navijanje | 935 (814) | nikola tesla |