Forum » Kaj kupiti » Naročanje tehnike iz tujine
Naročanje tehnike iz tujine
The-B ::
Pozdravljeni!
Najprej bi se rad opravičil za off-topic.
Na vaš forum sem se spomnil, ker imate verjetno računalničarji kar veliko opravka z naročanjem iz tujine oz. s poznavanjem svetovnega trga (kje se da računalniško opremo, digitalce/opremo - tehniko nasploh dobiti še najbolj poceni).
Zato bi vas prosil če mi kdo lahko pomaga pri iskanju najbolj poceni varjante za nabavo objektiva za Nikona D70 in sicer Nikon 50MM F/1.4, oz. zlo bi bil hvaležen če mi kdo lahko "linka" kakšne preisvergleich, price compare strani, da bi videl kje se najbolj splača. Kar sem sam iskal sem opazil da je razlika v cenah ogromna.
Že vnaprej hvala - če se bo komu dalo ubadati z mojim problemom
LP, Blaž
Najprej bi se rad opravičil za off-topic.
Na vaš forum sem se spomnil, ker imate verjetno računalničarji kar veliko opravka z naročanjem iz tujine oz. s poznavanjem svetovnega trga (kje se da računalniško opremo, digitalce/opremo - tehniko nasploh dobiti še najbolj poceni).
Zato bi vas prosil če mi kdo lahko pomaga pri iskanju najbolj poceni varjante za nabavo objektiva za Nikona D70 in sicer Nikon 50MM F/1.4, oz. zlo bi bil hvaležen če mi kdo lahko "linka" kakšne preisvergleich, price compare strani, da bi videl kje se najbolj splača. Kar sem sam iskal sem opazil da je razlika v cenah ogromna.
Že vnaprej hvala - če se bo komu dalo ubadati z mojim problemom
LP, Blaž
Calligulla ::
TUKAJ najprej izberes tistega, i ti najbolj odgovarja in klikas. Imas potem rezvrscene prodajalce po ceni. Najcenejsim mailas in jim zatezis,da si iz SLO, da bi rad cimcenejso dostavo,.. in koliko te vse skupaj pride in kako placas. Nekih nategov okoli placevanja naceloma ni.
The-B ::
Hvala, se najbolj splača naročt iz Avstrije/Nemčije? Imam ene znance v Koreji pa v Amerik pa bi lahko prinesli ko pridejo naslednjič na obisk, pride to bolj pocen - se kdo spozna na te zadeve?
imi ::
Misli, da se trenutno najbolje splača kupovati v ZDA (če imaš seveda nekoga, da ti to prinese), saj je trenuten tečaj € napram USD 1:1,47.
Jah poglej cene, v USA glej na pricegrabber.com ipd in pac odloci na osnovi tega koliko ti razlika v ceni pomeni glede na to koliko bi potem cakal na to.
AlienGT ::
No, saj tudi poštnina ne more priti celo premoženje, pa se najbrž še vedno splača naročiti iz USA. Samo vprašanje je potem kako je z uveljavljanjem garancije in reklamacijami.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.
ZDA so malo tricky. Marsikatera trgovina ne posilja v Evropo kaj sele Slovenijo, postnina zna vseeno stati kar nekaj, potem je obicajno se carina pri nas in celo carina na celoten znesek (skupaj z postnino). Skratka se postnino ti ocarinijo
kuglvinkl ::
Če nimaš znancev v relevantnih štacunah, naroči iz AT/DE.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Matek ::
ZDA so malo tricky. Marsikatera trgovina ne posilja v Evropo kaj sele Slovenijo, postnina zna vseeno stati kar nekaj, potem je obicajno se carina pri nas in celo carina na celoten znesek (skupaj z postnino). Skratka se postnino ti ocarinijo
Mislim, da na tehnicne izdelke ne placas carine, ti pa zaracunajo DDV.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 34216 (3004) | Nesta |
» | Kickstarter poštnina v SLO?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4168 (3524) | no comment |
» | Poštnina iz amerikeOddelek: Kaj kupiti | 3784 (3190) | Okapi |
» | TV games (retro)Oddelek: Konzole | 2019 (1647) | opeter |
» | Naročanje iz ZDA po netu (1700+ T-bred)Oddelek: Kaj kupiti | 4095 (3630) | Tarzan |