» »

Xp-ji se na polovici zagona rebootajo

Xp-ji se na polovici zagona rebootajo

Kowy ::

Živjo!

Situacija je taka: na notebooku (1.3GHz; 256 RAM) sem hotel nadgraditi WinXP-je iz service pack 1 na service pack 2. Pred tem sem obvezno ustvaril točko obnovitve sistema. Uspešno je tudi naredilo backup datotek, ki ga prej naredi, toda ko se je service pack začel nalagat, je na sredini javilo napako, da ima premalo spomina in da ga bo povečal. Toda nalaganje se je ustavilo in sporočilo, da je bilo prekinjeno in da xp-ji morda ne bodo pravilno delovali. Takoj za tem se je sistem samodejno resetiral in od takrat naprej pride samo do tiste začetne stopnje, kjer se winsi nalagajo. Nato se zopet resetira. Probal sem "Safe mode", "Safe mode with networking", "Last known configuration that worked"... vse se nekje na sredi prekine in na novo resetira... Je kakšna možnost, da se to popravi, da pridem v winse do obnovitvene točke ali pa vsaj v DOS, da skopiram nekaj datotek ki jih nujno rabim, pa že pol formatiram disk. Aja... nima disketnega pogona, ima pa CD in USB.

Hvala!!

ender ::

Za začetek v zagonskem menuju (F8) izberi možnost "Disable automatic restart on system failure" - po tem boš videl Blue screen of death z opisom napake, zaradi katere se sistem resetira.

Do datotek lahko prideš na več načinov - najlažja možnost je, da bootaš namestitveni CD za Windows XP (po možnosti z že vgrajenim SP2), in spustiš čez popravilo (Repair) - to izbereš iz menuja, kjer te vpraša na katero particijo naj se Windows namesti. V primeru, da repair sistema ne spravi v delujoče stanje (malo verjetno), pa lahko narediš na drugem računalniku CD, s katerim bootaš neposredno v Windows - za to rabiš namestitveni CD za XP in BartPE. Mimogrede, z BartPEjem sem imel občasno težave z zaznavanjem USB diskov, če le-ti niso bili priklopljeni že med zagonom sistema.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ender ()

Kowy ::

Evo... winse sem kar čez še enkrat naložil, kot si omenil (zakaj se tega nisem prej spomnil??) in je zlaufalo. Datoteke sem si skopiral, zdej morm pa sam še formatirat, pa na novo naložit xp-je. Še prej bom pa še eno particijo naredu za backup.
Za tale BartPe pa prvič slišm. Bom mal prečekiru kaj je to za ena zadeva, da mam za naslednjič več možnosti.
Aja... pa kolega mi je svetoval, naj si Linux-e zapečem na CD, ki laufajo direktno iz njega, pa bom tudi tisto še sprobal.

Najlepša hvala!

Jakka ::

Za drugič, winxp namestitev lahko popraviš. Vstaviš cd, izbereš novo namestitev sistem, inštalacija nato najde staro namestitev, izbereš repair, sistem se popravi (kolikor pač se).
V tvojem primeru bi lahko popravil sistem z winxp sp2 cd-jem. Verjetno bi moral kakšne driverje ponovno namestit, sistem bi pa spet normalno funkcioniral.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogona

Oddelek: Operacijski sistemi
142708 (2462) Mercier
»

Problem pri prižganju računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
241287 (1062) Jernej88_
»