Forum » Operacijski sistemi » Formatiranje
Formatiranje
bajamali ::
Lep pozdrav, zanima me kako formatiram celi računalnik, ampak ne z ponovno namestitvijo windowsa (tam ti ga sam formatira pa pol spet na novo skopira podatke pa to). Mene zanima kako bi drugače to naredil? Nevem, mogoče z ukazno vrstico? ali na kak drug način? Ja pa še en problem imam. Skopiral sem si xp na cd, vendar mi ga ne zazna ob namestitvi (tam ko piše: boot from cd: failure), sem si mogoče narobe zapekel cd? Hvala
netanyahu ::
1. Particije na disku lahko formatiraš/pobrišeš z Windows namestitvenim CD-jem, potem pa prekineš namestitev. Lahko uporabiš tudi kak Linux live CD (sistem se zažene s CDja brez namestitve na disk), kjer formatiranje izvedeš s programom GParted, fdisk, ... Na voljo je namenski GParted Live CD, ki vsebuje samo GParted.
2. V primeru ISO slike jo je potrebno zapeči kot sliko in ne kot eno veliko datoteko.
V primeru kopiranja obstoječega CDja, je potrebno kopirati poleg 'vidnih' datotek še zagonski nalagalnik. Torej, zagonski nalagalnik je potrebno najprej izluščiti v datoteko in ga nato s posebno opcijo vključiti v nov CD. Postopek se uporablja pri vključevanju popravkov v originalen namestitveni CD in ga najdeš na spletu pod geslom 'slipstream', npr. Slipstreaming Windows XP with Service Pack 2 (SP2).
2. V primeru ISO slike jo je potrebno zapeči kot sliko in ne kot eno veliko datoteko.
V primeru kopiranja obstoječega CDja, je potrebno kopirati poleg 'vidnih' datotek še zagonski nalagalnik. Torej, zagonski nalagalnik je potrebno najprej izluščiti v datoteko in ga nato s posebno opcijo vključiti v nov CD. Postopek se uporablja pri vključevanju popravkov v originalen namestitveni CD in ga najdeš na spletu pod geslom 'slipstream', npr. Slipstreaming Windows XP with Service Pack 2 (SP2).
'FireSTORM' ::
Če bi rad zbrisal vse podatke iz diska in potem prodal in ob tem upal da bodo podatki ostali izbrisani potem upaj da nebo kupec delal recovery ;)
Bolje bo če z MHDD pobrišeš celoten disk. Mislim zbrišeš blocke.
Bolje bo če z MHDD pobrišeš celoten disk. Mislim zbrišeš blocke.
Those penguins.... They sure aint normal....
samix ::
jst mam tut eno težavo d ane odpiram nove teme...
ko sem formatiral računalnik sm izbral da mi formatira vse particiji (bili sta dve). potem pa je dokončal formatacijo do 100% , potem pa je napisalo da ja prišlo do napake in da je disk lahko poškodovan. ko ponovno poskušam namestit windowse pa ko želim izbrat particijo pa mi napiše da do diska ni mogoče dostopati. če pritisnem c za ustvarjanje nove particije se računalnik ne odzove..
prosim za pomoč..
hvala
Samo
ko sem formatiral računalnik sm izbral da mi formatira vse particiji (bili sta dve). potem pa je dokončal formatacijo do 100% , potem pa je napisalo da ja prišlo do napake in da je disk lahko poškodovan. ko ponovno poskušam namestit windowse pa ko želim izbrat particijo pa mi napiše da do diska ni mogoče dostopati. če pritisnem c za ustvarjanje nove particije se računalnik ne odzove..
prosim za pomoč..
hvala
Samo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | instal win noče formatirat niti particijenarest!Oddelek: Pomoč in nasveti | 5436 (4910) | Frenckie |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2143 (1778) | Icematxyz |
» | Formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1855 (1640) | racunalnicar |
» | kako naj sformatiram disk brez namestitve OSOddelek: Pomoč in nasveti | 1520 (1376) | gumby |
» | več problemov z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 3814 (3324) | Dead_Eye |