Forum » Zvok in slika » refresh problem Samsung LE37S62
refresh problem Samsung LE37S62
bob_rock ::
Lep pozdrav ,
Pred kratkim sm kupil Samsung LE37S62 94cm , zadevo sem priklopil in pač lepo dela. Zdej sm pa opazil en problemček , jst mislim da je to povezano z osveževanjem. Če gledam film ali kanal ki je malce bolj siv da barve niso tako intezivne (pa še recimo da je kak nočen prizor ) vidim iz desne proti levi en pas cca 5 cm širok ki šiba. Tam kjer je ta pas so barve malce bolj blede zato sm ga opazil. Upam da to ni normalno za tak TV , ker mi malo pije živce še zlasti zdej ko sem ga opazil.
Pred kratkim sm kupil Samsung LE37S62 94cm , zadevo sem priklopil in pač lepo dela. Zdej sm pa opazil en problemček , jst mislim da je to povezano z osveževanjem. Če gledam film ali kanal ki je malce bolj siv da barve niso tako intezivne (pa še recimo da je kak nočen prizor ) vidim iz desne proti levi en pas cca 5 cm širok ki šiba. Tam kjer je ta pas so barve malce bolj blede zato sm ga opazil. Upam da to ni normalno za tak TV , ker mi malo pije živce še zlasti zdej ko sem ga opazil.
kondezator ::
To je napaka na vseh teh sagemovih tv komunikatorjih.
Preizkusite povezati z HDMI ali kompozitnim kablom, če ga podpira vaša TV.
Preizkusite povezati z HDMI ali kompozitnim kablom, če ga podpira vaša TV.
Aha , to govoriš iz izkušenj (da ni spet kaka zamera do siola ), morem še probat zadevo z HDMI-jem povezat če bo boljš, samo mi je res čudno ku zgleda ku kak refresh problem.Bom probal če bo kej pomagalo. Hvala za nasvet
Yup , true ... Sagem je bil kriv , na HDMI-ju ni teh fantomskih črt. Hvala za link pa nasvet , je pa res ena bedarija , kakor sem opazil HDMI krmili televizijo, ker sem se do zdaj že navadu na sliko 4:3 raztegnjeno na 16:9 (ljudje so pač malco bolj debeli ) , je zdej fora ko je prklopljen HDMI preklopi na 4:3 kakor je dejansko res razmerje slike in ignorira 16:9 razmerje na TV-ju. Sm najdu pod nastavitve na sagemu opcijo za preklop na 16:9 , pa žal ne dela. Bo fajn ko bo pršu nov amino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siol Box (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 25185 (14198) | ToniT |
» | Hoferjev 23,6" TFT monitor! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21701 (10730) | lola0000000 |
» | Sagem STB - siol tvOddelek: Omrežja in internet | 6205 (1841) | GaMa87 |
» | Siol TV- HDMIOddelek: Omrežja in internet | 3538 (2649) | Samson |
» | začasna rešitev: kupiti velik CRT televizor za cca 400 eur ali LCD 32'' za cca 650 euOddelek: Kaj kupiti | 2902 (2144) | Mr.B |