Forum » Pomoč in nasveti » Temna slika na monitorju
Temna slika na monitorju
rider97_ ::
pred nekaj tedni sm opazil pod novicami temo, ki je govorila o poceni monitorjih, ki povzročijo temnejšo sliko in kako se to odpravi, s tem da snameš prednji pokrov kjer se nahajata dva potencimetra skaterima zreguliraš svetlobo. Ko sm se jest to spravu odpravlat pr seb ni blo več teme med novicami zato vas prosim, če mi lohk kšn sporoči kako in kaj moram stroriti!!!! Je pa še neki k sm hotu snet prednji pokrov monitorja se mi je nagnu naprej cel ekran tko de sm raj na mir pustu. Dej prosm nakažte mi link do pagea kjer to opisuje ali pa mi povejte kaj? Imam HYUNDAIjev monitor grafikulja pa je CREATIVE BANSHEE.
Že vnaprej hvala.:)
Že vnaprej hvala.:)
jamiroq ::
Veš, obstaja tudi arhiv novic...8-O
drugače pa ne snameš sprednjega pokrova ampak zadnjega :D ; zadaj maš par vijakov, ki jih odviješ in pol snameš dol (pazi, da česa ne polomiš, ker je ohišje po vsej verjetnosti kako zataknjeno v sprednjo plastiko); pol pa še samo poiščeš una 2 potenciometra (focus in brightness); pri meni sta bila na levi strani zadaj.
aja, pa preden karkoli obračaš une knofe si nekako označi, kako so bili na začetku, ker zelo hitro preveč obrneš in imaš takoj belo oz. črno sliko... (lahko pa monitor enostavno vklopiš in "v živo" štimaš - samo pazi, da te ne strese >:D )
pa fokus je najbolje, da pustiš pri miru, če nimaš problemov z megleno sliko.
drugače pa ne snameš sprednjega pokrova ampak zadnjega :D ; zadaj maš par vijakov, ki jih odviješ in pol snameš dol (pazi, da česa ne polomiš, ker je ohišje po vsej verjetnosti kako zataknjeno v sprednjo plastiko); pol pa še samo poiščeš una 2 potenciometra (focus in brightness); pri meni sta bila na levi strani zadaj.
aja, pa preden karkoli obračaš une knofe si nekako označi, kako so bili na začetku, ker zelo hitro preveč obrneš in imaš takoj belo oz. črno sliko... (lahko pa monitor enostavno vklopiš in "v živo" štimaš - samo pazi, da te ne strese >:D )
pa fokus je najbolje, da pustiš pri miru, če nimaš problemov z megleno sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jamiroq ()
jamiroq ::
še nekaj: preden se spraviš razdiranja monitorja ga postavi z ekranom navzdol na eno kolikor-toliko mehko površino (brisača ali kaj podobnega, lahko tudi na kakšen kavč ali fotelj). šele potem se spravi vijačit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pokvarjen TVOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5969 (4525) | M@73Y |
» | Prvi prenosnik s Core i7Oddelek: Novice / Procesorji | 5815 (3364) | BALAST |
» | Pomivalni stroj Bosch SMS 2022Oddelek: Loža | 3112 (2985) | ta_ki_tke |
» | Prenosnik Asus A6KMOddelek: Kaj kupiti | 5223 (3674) | JayKay |
» | DRAM vodni blok by tiborrr (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5717 (3436) | tiborrr |