Forum » Pomoč in nasveti » Kakšen napajalc ....
Kakšen napajalc ....
Yurko ::
... je potreben za naslednjo konfiguracijo:
2 X Athlon XP MP 1600
Dual proc MB (AMD čipovje)
2 GB DDR ram
2 X 35GB IBM SCSI 10.000 diska
dve mrežni in ostala drobnarija.
Namreč, tak PC je prišel z 400W napajalcem, pa se mi zdi da je malo prešvoh (v ohišju so še 3 venti in 2 volcanota za na proc).
Zanima me kaki napajalc priporočate in vsaj približno ceno.
LP, Yurko
2 X Athlon XP MP 1600
Dual proc MB (AMD čipovje)
2 GB DDR ram
2 X 35GB IBM SCSI 10.000 diska
dve mrežni in ostala drobnarija.
Namreč, tak PC je prišel z 400W napajalcem, pa se mi zdi da je malo prešvoh (v ohišju so še 3 venti in 2 volcanota za na proc).
Zanima me kaki napajalc priporočate in vsaj približno ceno.
LP, Yurko
Matek ::
Heh,po mojem ne rabiš bit preveč v skrbeh:D.
Aja, pa napiši če se pojavlajo kaki simptomi podnapajanosti(just made it up8-) ) al samo iz pazvljivosti vprašuješ
Aja, pa napiši če se pojavlajo kaki simptomi podnapajanosti(just made it up8-) ) al samo iz pazvljivosti vprašuješ
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
||_^_|| ::
Če je kvaliteten napajalnik mislm da nebi smel bit panike. A se kej čudnega dogaja al sam tko sprašuješ?
Jah, v bistvu je čudno naslednje:
Ob manjši obremenitvi (npr. kopiranje fajlov z enega diska na drugega) se sistem nenormalno močno segreje, hladilnika od procev sta hudo vroča, se je tudi že zgodilo, da se je PC zaradi prevelikih temperatur ugasnil.
Kot drugo:
Pc sem zvezal z 420W UPSom (sicer ne vem na pamet kera firma, ampak bojda eden bolj kvalitetnih). Zopet, če recimo samo premikam fajle po disku utripa rdeča lučka na UPSu oz. vsake toliko časa tudi pride do preobremenitve. Kar pomeni (vsaj po moje) da je napajalc do fula obremenjen?!
Kakšen nasvet?
Ob manjši obremenitvi (npr. kopiranje fajlov z enega diska na drugega) se sistem nenormalno močno segreje, hladilnika od procev sta hudo vroča, se je tudi že zgodilo, da se je PC zaradi prevelikih temperatur ugasnil.
Kot drugo:
Pc sem zvezal z 420W UPSom (sicer ne vem na pamet kera firma, ampak bojda eden bolj kvalitetnih). Zopet, če recimo samo premikam fajle po disku utripa rdeča lučka na UPSu oz. vsake toliko časa tudi pride do preobremenitve. Kar pomeni (vsaj po moje) da je napajalc do fula obremenjen?!
Kakšen nasvet?
||_^_|| ::
no če maš cajt dej napajalnik ven in ga odpri pa pršteki vse nazaj pa pol zažen pa probavi fajle kopirat. Boš vidu če se ti napajalnik pregreva.
Kakšno maš pa temp. sistema?
Kakšno maš pa temp. sistema?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ||_^_|| ()
DJroky ::
Zelo težko da bi bilo 400w premalo. Skoraj nemogoče!!! Razen če maš več diskov ali cd-romov notr, drgač je nekj drugega narobe...
No, glihkar sem kar na daljavo (PC je namreč v službi) inštaliral MBM 5.0
Pa moram reč da skoraj ne verjamem rezultatom: 81 stopinj na obeh procih. Kej tacga najbrž ni mogoče a ne?
Se mi pa zdi čudno, da je voltaža na procih različna (prvi 1,74 in drugi 1,68V), pa sta enaka procesorja not dana.
Pa moram reč da skoraj ne verjamem rezultatom: 81 stopinj na obeh procih. Kej tacga najbrž ni mogoče a ne?
Se mi pa zdi čudno, da je voltaža na procih različna (prvi 1,74 in drugi 1,68V), pa sta enaka procesorja not dana.
andrejp ::
Ja tud sam sem bil ko sem dobil Athlona 1.8 kar mal v skrbeh da se procesor ne bo enkrat kar stopil. Je prav tako z vulcanotom dosegel okrog 65 stopinj, pa sem nesel nazaj v trgovino povedal problem, so mi zamenjali vulcanota za zalmana in zdej je temperatura tam od 45 do 55 stopinj pa tud zmrzuje ne več. Tako, da mislim da je problem samo v hlajenju. Je pa znano da se AMD-ji kar precej grejejo.
BendeR ::
Če pa je 400W premalo pa res nevem no te se pa si rajše nabavi reaktor ni si naredi nuklearko not :P.
Jaz mam neki noname napajalc 230W pa mi dela d800,2 diska,.....
Samo pazi na servisu sem jih zaproso če lahko comp sprobajo z tb1.4GHz in je delalo vse tak kot bi moralo tak da ....
Jaz mam neki noname napajalc 230W pa mi dela d800,2 diska,.....
Samo pazi na servisu sem jih zaproso če lahko comp sprobajo z tb1.4GHz in je delalo vse tak kot bi moralo tak da ....
tec ::
Jest imam 400W PowerMaxa, ki napaja dva diska, 2 cdroma, durona 800@1166 in 5 ventilatorjev. Je nonstop prizgan, pa se enkrat ni bil malo topel. Pa tisina mu je tudi vrlina :)
jRk0 ::
Jaz mam kar en 200w napajalnik pa
d700@850
5 ventov
neonka
disk, cd rom
nikol se nic blo:)
d700@850
5 ventov
neonka
disk, cd rom
nikol se nic blo:)
You fuck up once, you loose two teeth.
LAN ::
ZA TAKŠEN SISTEM TI ZADOSTUJE 300W NAPAJANIK
JEST MAM ŠE MAL HUJŠO KONFIGURACIJO PA MI DELA OK:D
JEST MAM ŠE MAL HUJŠO KONFIGURACIJO PA MI DELA OK:D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajalnik LC Power LC 6550 550W kupiti ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5845 (4535) | Dr_M |
» | Napake pri navijanju?Oddelek: Navijanje | 1471 (1017) | Jan987 |
» | Ali je ta napajalnik zakej???? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3864 (3102) | pele-on |
» | Antec ali Enermax?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 3008 (1973) | tha_man |
» | NapajalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1728 (1223) | Silence-r |