» »

Okna se postavljajo v ozadje, rač. zmrzuje

Okna se postavljajo v ozadje, rač. zmrzuje

premak ::

No, problemov je pravzaprav več, kot sem jih napisal v naslovu, vendar nisem vedel kakšen naslov naj dam tej temi.
Imam prenosni računalnik Prestigio Nobile 1590w, Intel Pentium M Centrino 1.86 GHz, 1024 mb ram, 60 GB HDD, nVidia GeForce Go 6600, wlan, miška Logitech MX 610 (wireless), zunanji USB disk 250 GB, Win Xp SP2
Računalnik je deloval brezhibno več kot 2 leti.

Da opišem, kaj se zadnja 2 tedna dogaja:

1. Pri zagonu računalnika mi le ta zmrzne za kake 30 sek, vendar ne ob vsakem zagonu.
Kaj sem poskusil: Mrežni kartici sem nastavil statičen IP - ni učinkovalo.

2. Ikone na namizju se pri zagonu in tudi občasno kasneje ne pustijo premakniti, to pomeni, da jih z miško lahko povčem, ko pa klik spustim, se vrnejo na staro mesto. To isto traja kake pol minute, nato spet deluje vse normalno.
Kaj sem poskusil: Poigral sem se z razporeditvijo ikon na namizju, poravnava..., nič ni pomagalo. Večkrat sem dobro pritisnil vse tipke na tipkovnici, če bi kaka tipka mogoče "držala", iztaknil miško...

3. "Okna se ne pustijo klikniti". Naj pojasnim: Ko odprem mapo ali program, se le ta največkrat postavi v ozadje, kot da je v ospredju kaka druga aplikacija. Po oknu lahko klikam kot nor, ne zaleže. V ospredje ga lahko prikličem samo s kombinacijo Alt-Tab.

4. Pri ponovni namestitvi Windows Xp SP2 sem naletel na ta problem: CD sem nastavil kot First Boot device in začel z instalacijo Win. Najprej pač nalaga neke fajle in pokaže tisto prvo izbiro, ("To set Windows Xp now, pres ENTER, To repair a Windows Xp instalation using Recovery Console, press R, To quit Setup without installing Windows Xp, pres F3").
Na tej točki pa se računalnik IZKLOPI. Včasih takoj (1 sekunda), včasih pa mi nakloni pokroviteljskih 5 ali 10 sekund.
Windows mi je uspelo namestiti tako, da sem si zapomnil katere tipke moram pritisniti in v kakem dvajsetem poskusu uspel priti skozi celotni proces do formatiranja diska. Nato je instalacija potekala normalno, ko pa se je sistem prvič zagnal, so se zopet pojavili vsi zgoraj opisani problemi.
Pri instalaciji se je enak problem pojavil, če sem jo bootal s CD-ja, ali pa če sem jo zagnal že v Windowsih.
Poskusil sem tudi z različnimi kopijami Windows CD-ja, tudi z SP1.

Glede na to, da sem sistem večkrat ponovno namestil in da so se problemi pojavili že pri čisto svežem sistemu, sklepam da gre za hardwarsko napako.

Ima kdo kako idejo?

Najlepša hvala za pomoč

opeter ::

Recimo trdi disk?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Možno. Škoda ker nimam nobenga prenosniškega pri roki, da bi lahko sprobal. Sem pa poskušal spremeniti particije... vedno je bilo isto. Nimam pojma, zakaj bi se ravno na tisti stopnji instalacije rač. izklopil, če bi bil disk. In kako bi lahko disk vplival na "postavljanje oken v ozadje"?
Jaz sem najprej pomislil na RAM...

Verjetno ni še nihče naletel na kaj podobnega?

Azrael ::

RAM lahko testiraš z Memtest86 ali Memtest+, disk pa z diagnostičnim programom proizvajalca diska (upam, da disk ni Toshiba, ker oni ta progrm skrivajo), mogoče celo BIOS vsebuje možnost testiranja diska.

Opisano programje na enem mestu najdeš recimo na Ultimate Boot CD.

Je pa skoraj zanesljivo okvara na strojni opremi.
Nekoč je bil Slo-tech.

Aha, hvala za informacije, bom preveril.
Disk pa je Toshiba, ja :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490445239 (10920) jedateruk
»

Ubuntu 10 live USB problem

Oddelek: Operacijski sistemi
211941 (1548) hokuto
»

Težave z grafično Radeon 1650x pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
221209 (1005) slowie
»

V čem je problem?