Forum » Strojna oprema » USB kontroler se ne instalira
USB kontroler se ne instalira
trot ::
Za en starejši računalnik sem nabavil tole. - NEC USB 2.0 PCI Host adapter v STLab škatli. Na računalniku so nameščeni WIN XP SP2. Specifikacije kartice zahtevajo min. SP1. Instalacija naj bi stekla avtomatično. Žal pa ne steče avtomatično oziroma ne najde ustreznih gonilnikov. Tudi gonilniki z neta ne delajo. Ali je morda kdo to kartico že uspešno instaliral? Opis postopka bi mi prišel zelo prav.
DADOXP ::
hmm... morl bi delat tole prklops gres nadzorna plosca namestitev nove opreme in bi ti mogl najdt
Sem poskusil, ni toliko drugače od inštalacije, ki steče na začetku. Za te zadeve javlja 2 napaki:
This device cannot start. (Code 10)
The drivers for this device are not installed. (Code 28)
Windows cannot find the appropriate software. - tole izpiše, ko kortico sicer spozna. A je možno, da kakšen del instalacije winsow manjka?
This device cannot start. (Code 10)
The drivers for this device are not installed. (Code 28)
Windows cannot find the appropriate software. - tole izpiše, ko kortico sicer spozna. A je možno, da kakšen del instalacije winsow manjka?
ian wolf ::
Pozdrav.
Imel pred časom isti problem. Format Windowsew rešil zadevo. Druge opcije žal nisem našel.
Imel pred časom isti problem. Format Windowsew rešil zadevo. Druge opcije žal nisem našel.
Errare humanum est...
Hm, se mi je zdelo, da bo kaj takšnega. Ker se mi tega seveda ne da delati pri dobro stoječi instalaciji, bom stvar vrnil in nabavil nekaj drugega. Hvala za pomoč.
Azrael ::
Če kartico postaviš v drug PCI slot, isto ne dela? Kartico BIOS sploh zazna?
Včasih, ko pa so zapolnjeni vsi PCI sloti pa sploh, je vrstni red postavitve PCI kartic zelo pomemben. Če ne najdeš prave razporeditve, ena ali več kartic ne dela ali dela narobe. Najbolj problematičen PCI slot je tisti pod AGP, potem pa tisti pri ISA, oziroma tisti, ki je najbolj oddaljenm od AGP.
Ponovno formatiranje v takih primerih ne reši problema. Tudi menjava za drugo kartico pogosto ne reši problema.
Včasih, ko pa so zapolnjeni vsi PCI sloti pa sploh, je vrstni red postavitve PCI kartic zelo pomemben. Če ne najdeš prave razporeditve, ena ali več kartic ne dela ali dela narobe. Najbolj problematičen PCI slot je tisti pod AGP, potem pa tisti pri ISA, oziroma tisti, ki je najbolj oddaljenm od AGP.
Ponovno formatiranje v takih primerih ne reši problema. Tudi menjava za drugo kartico pogosto ne reši problema.
Nekoč je bil Slo-tech.
Azrael, hvala za namig. Prej sem imel kartice v vseh drugih PCI slotih, pa ni delalo. Nato sem naredil še zadnjo menjavo (nekako sem se je vedno izogibal), dal kartico v PCI poleg ISA in je začelo delati. Malo nenavadno, ampak šenkanemu konju ne bomo gledali v zobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel pentium 4 Northwood 2.4 ghzOddelek: Navijanje | 2016 (1377) | fire_3 |
» | MrežnaOddelek: Strojna oprema | 896 (799) | timork |
» | Problem z instalacijo Promise Ultra100 TX2 (tm) IDE Controller-jemOddelek: Pomoč in nasveti | 1512 (1424) | Brane2 |
» | winXP CD-R problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1313 (1180) | PIII850 |
» | IRQ-ji???Oddelek: Zvok in slika | 1715 (1492) | andrej |