» »

Problem z instalacijo Promise Ultra100 TX2 (tm) IDE Controller-jem

Problem z instalacijo Promise Ultra100 TX2 (tm) IDE Controller-jem

Voranz ::

Imam problem z instalacijo Promise Ultra100 TX2 (tm) IDE Controller, dobivam error messages ob instalaciji in sicer :

V Device Manager -> SCSI and RAID Controllers imam dve (? čeprav fizično samo enega) komponenti z errorji :

First device:

Mass Storage Controller

Device : SCSI and RAID controllers
Driver: Unknown
Location: PCI Slot 5 (PCI bus 2, device 2, function 0)

Device status:

This device is working properly.
You need to restart your computer before the changes you made to this device will take affect.
If you are having problems with this device, click Troubleshoot to start the troubleshooter.


Second device:

Mass Storage Controller

Device : SCSI and RAID controllers
Driver: Promise Technology
Location: Unknown

Device status:

This device cannot start. (Code 10)
Click Troubleshoot to start the troubleshooter for this device.



Pod System Information -> Components -> Storage -> Problem Devices mi piše sledeče - Item / Value :

Name Mass Storage Controller
Manufacturer Not Available
Status OK
PNP Device ID PCI\VEN_105A&DEV_4D68&SUBSYS_4D68105A&REV_02\4&3AB31F7F&0&10F0
Driver c:\windows\system32\drivers\ultra.sys ( 1.43 (Build 0603), 35,88 KB (36.736 bytes), 8.10.2002 16:49)

Name WinXP Promise Ultra100 TX2 (tm) IDE Controller
Manufacturer Promise Technology
Status Error
PNP Device ID ROOT\SCSIADAPTER\0000
Driver c:\windows\system32\drivers\ultra.sys ( 1.43 (Build 0603), 35,88 KB (36.736 bytes), 8.10.2002 16:49)

V primeru da poskušam deinstalirati enega ali drugega in ponovno poinstalirati kartico, sistem sicer naredi restore point in kopire driverje vendar ne dobim ven nič, zadnja stvar pa je tale message :

CANNOT INSTALL THIS DEVICE

THERE WAS A PROBLEM INSTALLING THIS HARDWARE:

AN ERROR OCCURED DURING THE INSTALLATION OF THE DEVICE

THE DEVICE INSTANCE DOES NOT EXIST IN THE HARDWARE TREE

Ko bootam sistem je kartica prepoznana in priključene enote tudi prepozna, sicer pod OS-om vidim vse enote, problem pa je s samo kartico, ki je v statusu kot navedeno. Vsakič ko bootam OS poskuša ponovno poinstalirati zadevo vendar ostaja situacija nespremenjena.

Konfiguracija sistema:
Gigabyte GA-6OXT
PIII 1,13 Ghz
512 MB RAM
Windows XP + SP 1
Enote : CD + DVD + CD-RW + ZIP
HDD 40 + 20 + 20 Gb

Pozna kdo kakšno rešitev ?

Brane2 ::

Zgleda kot da Winsi niso pravilno naložili driverja, ali pa je v kartici prestari BIOS.

Promise ima na websiteu programček, ki ti zapeče not nov BIOS, vendar pazi na to, da ti program v nespremenjeni obliki ne naredi na disku kopije starega BIOSa.

V bisvu je cela stvar sestavljena iz programa, autoexec batcha in parkilobajtne binarne datoteke.

Batch štarta program, ta pa zapeče fajl v kartico preko stare vsebine.

Na žalost ima novi BIOS svoje napake, zato program štartaj ročno in v njegovih opcijah najprej izberi branje starega biosa in si ga posnemi nekam, šele nato vpiši novega.

Zadnja verzija je xxx.xx.14, jaz sem pa imel v kartici prej xxx.xx.11 .

BTW: še vedno iščem staro verzijo. Če jo imaš v kartici, se priporočam zanjo. :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Voranz ::

Brane2 -daj mi mail, ti pošljem željeni BIOS, drugače pa imam pri obeh verzijah BIOS-a enake težave. Še kakšna solucija ?

AngelOfDeath ::

kaj pa se zgodi če kartico odstraniš ?

Voranz ::

Pol pa nimam nič več kontrolerja sploh !

Brane2 ::


Brane2 -daj mi mail, ti pošljem željeni BIOS


Yesss !!! Ljubi te deda (cmok !) Erm, hvala. :8)

To sem rabu. Pa glih verzija 11. Sem poslal mail na promise, pa mi tud odgovoril niso.

Shtos je v tem, da sem si postavil multipekača za CDje na Linuxu in sem hotel obesit na to kartico 4 CDRW enote. Saj je delalo, samo vrag mi ni dal miru in sem šel "posodobit" BIOS kartice. Ko sem zapeku verzijo 14, se je računalnik ob skeniranju diskov zaglupil.

Ni mogu prebavit dejstva, da mam na kartici priklopljene 4 IDE naparave in da ni niti ena trdi disk. Tako da sem na koncu priklopil CDRWje na plato in bootable hard disk na kartico. Zdej se mi Linux zboota z diska e (/dev/hde) :\

Saj stvar dela, samo prejšnja verzija se mi je zdela boljša. Poleg tega planiram nakup še 4 CDRWjev in še ene kartice....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Kar se kartice tiče, očitno se ti je inštalacija ponesrečila.

Sam bi dal kartico ven, nato pa probal s kakim registry cleanerjem počistit vse odvečne stvari, dal kartico nazaj not, postavil v BIOSU opcijo "reset PnP settings" in poskusil instalacijo znova.

Na Linuxu mi je stvar zašpilala takoj po vklopu BP brez kakršnihkoli posebnih driverjev, je pa res, da sem posebej skonfiguriral kernel...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem - zvok! Pomoč.

Oddelek: Pomoč in nasveti
101545 (1381) cekr
»

Problemiz USB kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
6834 (752) FR34K
»

CD/DVD drajvi so me zapustili.

Oddelek: Strojna oprema
8936 (871) G3GANT1C
»

Resna težava z WINXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
10981 (861) Paramedic
»

Win XP ne zazna enega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
151342 (1247) Marjan

Več podobnih tem