» »

Slim slot-in dvd enota in prikljucitev na ide 80

Slim slot-in dvd enota in prikljucitev na ide 80

overman ::

Pozdrav

V planu imam sestavit mini-pc z D201GLY2 plosco (2xsata, 1x ide80), pa bi prosil za pomoc pri prvem problemu. Trdi disk bom uporabil kar sata, opticna enota pa bo slim slot-in dvd pekac. Problem je ker te slim enote (namenjene vgradnji v prenosnike) uporabljajo Atapi-50 prikljucek, na plosci pa se nahaja ide80. Baje da obstajajo adapterji iz atapi 50 na ide 40, ampak kako potem na ide 80? Upam da se najde kdo, kateremu je problem vsaj priblizno jasen Pa se nekaj…. a ja mozno slot-in enoto uporabljat tudi vertikalno postavljeno?

Lep pozdrav,
aljaz
Früher oder später wird jeder Geometer :p

Azrael ::

Če se ne motim je na matični plošči 40 pinski IDE priklop. Nanj lahko priklopiš 40 žilni kabel (ATA33) ali 80 žilnega (ATA 66/100/133).

Torej rabiš pretvornik iz 50 pinskega IDE priklopa za prenosnike na 40 pinov za desktop (obvezno, saj drugače tudi napajanja ne moreš priklopiti) in IDE kabel. Kabel naj bo ustrezen hitrosti enote (40 žilni za ATA33 (80 žilni v nekaterih kombinacijah strojne opreme dela probleme) , za več obvezno 80 žilni). Neustrezen kabel lahko povzroči slabo ali sploh nedelovanje enote (pokvarilo pa se ne bo nič).

Pa še to, 80 žilni kabel moraš pravilno priklopiti (po barvah na konektorjih)!

Glede vertikalne montaže: Če enota nima vodil, ki preprečijo izpadanja CDja pri vertikalnem položaju pladnja, potem vertikalno montirana enota vsekakor ne bo delovala pravilno. Če vodila so, potem mogoče.

Edit typo
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

iso2000 ::

Popolnoma enako stvar sem tudi jaz pred kratkim iskal. Pa tudi za enak namen, da ne bo pomote. Našel sem takšne enote na ebay.de, cena pa je bila od ca. 50 EUR. Ker imam tudi jaz v planu vertikalno vgradnjo sem se na koncu odločil, da bom rajši vgradil klasično slim enoto za prenosnike. Za slednjos em se odločil, ker imajo podnožje, kamor se vpne cd. Je pa sigurno zoprno ob vsavljanju cd-jev in bi bila slot-in zadeva mnogo boljša. Če izveš za kakšno, ki vertikalno sigurno deluje, se pa priporočam.
Glede kablov pa rabiš pretvornik na 40 pinski konektor, kot ti je že napisal Azrael.

LP

MrDeY ::

Tukaj sem našel eno temo glede mrežne...

lp, dejan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCSI in IDE kontroler -dodatni KRMILNIK

Oddelek: Strojna oprema
7963 (916) imallears
»

secondary ide channel no 80 conductor install

Oddelek: Pomoč in nasveti
181577 (1385) Lizard
»

Cd rom rabi 80 pinski kabl

121222 (1055) Racunalnik
»

Ultra DMA mode 2 VS Multiword DMA mode 2 (33Mb/s VS 16 Mb/s)

221652 (1438) Hux
»

Ide kabli

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141238 (919) McHusch

Več podobnih tem