Forum » Zvok in slika » Samsung 2032BW - Problem
Samsung 2032BW - Problem
mit3k ::
Zdravo,
Brat si je kupil omenjeni lcd s katerim imam probleme.
1. Ni slike preko DVI
Poskušal sem že resetirat in ugasnit računalnik, naložil sem nova drivere (8800GTS) itd. ... slike NI.
2. Preko VGA je najvišja resolucija 10280x1024, več ne gre nastavit.
Tudi tukaj se že poiskušal vse živo od nameščanja driverjev od lcd-ja, nameščanje novih nvidia driverjev, reset, shutd down itd.
Mislim ej... WTF?
Malo je manjkalo, da bi nesel nazaj in vzel lg-ja, ki ga imam sam in nisem imel podobnih (neumnih) problemov.
Pozna kdo kako rešitev?
Hvala, lp
Brat si je kupil omenjeni lcd s katerim imam probleme.
1. Ni slike preko DVI
Poskušal sem že resetirat in ugasnit računalnik, naložil sem nova drivere (8800GTS) itd. ... slike NI.
2. Preko VGA je najvišja resolucija 10280x1024, več ne gre nastavit.
Tudi tukaj se že poiskušal vse živo od nameščanja driverjev od lcd-ja, nameščanje novih nvidia driverjev, reset, shutd down itd.
Mislim ej... WTF?
Malo je manjkalo, da bi nesel nazaj in vzel lg-ja, ki ga imam sam in nisem imel podobnih (neumnih) problemov.
Pozna kdo kako rešitev?
Hvala, lp
ender ::
Gonilnikov za monitor načeloma ne rabiš - grafična kartica dobi podatke o podprtih ločljivostih od samega monitorja. 2032BW imata moja starša (vsak svojega), in problemov ni (eden na Matrox P650 preko DVI, drugi na on-board Intel preko VGA), oba monitorja delujeta na 1680x1050. Predlagal bi, da za začetek poizkusiš na računalnik priklopiti nek drug monitor, in preveriš, če z njim stvari delujejo normalno.
Mimogrede, ali preko DVI slike ni niti med zagonom računalnika (in pa, ali je monitor nastavljen tako, da samodejno izbere vhod)?
Mimogrede, ali preko DVI slike ni niti med zagonom računalnika (in pa, ali je monitor nastavljen tako, da samodejno izbere vhod)?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
mit3k ::
Na bratov računalnik sem priklopil moj lcd, ki dela normalno preko dvi na 1680x1050.
2032BW sem priključil na moj računalnik in sem imel iste težave kot na bratovem (vga največ 1280x1024, dvi ne dela).
Poizkušal sem tudi z različnim dvi kablom... ne dela.
Source sem tudi spreminjal (manual, auto), ne dela.
Je možno, da je tale jebeni samsung defektn?
Ne morem verjet no...
2032BW sem priključil na moj računalnik in sem imel iste težave kot na bratovem (vga največ 1280x1024, dvi ne dela).
Poizkušal sem tudi z različnim dvi kablom... ne dela.
Source sem tudi spreminjal (manual, auto), ne dela.
Je možno, da je tale jebeni samsung defektn?
Ne morem verjet no...
ender ::
Verjetno - če se ista napaka pojavlja na več računalnikih, in če na istih računalnikih drug monitor deluje normalno, potem je kriv monitor.
There are only two hard things in Computer Science:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nastavitve monitorja za manj boleče oči (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11467 (9432) | če hočem |
» | Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?Oddelek: Strojna oprema | 3584 (2625) | Matev |
» | Hanns gOddelek: Strojna oprema | 1485 (1233) | ender |
» | LCD doublemonitor na 7600gsOddelek: Strojna oprema | 1688 (1619) | Pesimist |
» | Nastavljanje ločljivosti monitorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2264 (1920) | mat123 |