Forum » Strojna oprema » CPU ventilator - ne dela?
CPU ventilator - ne dela?
Imperiul ::
Pozdravljeni.
Sestavil sem računalnik, vse ok, samo procesorski ventilator se ne vrti. Gre za Intel core 2 duo s priloženim hladilom + ventilatorjem. Sem poskusil tudi ventilator priklopiti na drug vir napetosti na osnovni plošči, ne samo tam kot je za CPU, in isto ne dela oz. se ne vrti. Ko računalnik ugasnem, je pa lepo razvidno da ventilator trzne. V čem je problem? A je zanič ventilator?
A se običajno pri teh novejših procesorjih ventilator vklopi šele ob večji temperaturi? Potem takem bi se moral vrtet na polno nonstop, glede na to, da sem ga priklopil na drug vir napetosti (ne na tisti od cpu).
Hvala in lp
Sestavil sem računalnik, vse ok, samo procesorski ventilator se ne vrti. Gre za Intel core 2 duo s priloženim hladilom + ventilatorjem. Sem poskusil tudi ventilator priklopiti na drug vir napetosti na osnovni plošči, ne samo tam kot je za CPU, in isto ne dela oz. se ne vrti. Ko računalnik ugasnem, je pa lepo razvidno da ventilator trzne. V čem je problem? A je zanič ventilator?
A se običajno pri teh novejših procesorjih ventilator vklopi šele ob večji temperaturi? Potem takem bi se moral vrtet na polno nonstop, glede na to, da sem ga priklopil na drug vir napetosti (ne na tisti od cpu).
Hvala in lp
GrimReaper ::
Tko so men rekl pa je bil ventilator čist ok, in sem potem ostal z dvema. Tko da ne širit dezinformacij.
Počakaj kakšno minuto, potem bi se moral začet vrtet.
Počakaj kakšno minuto, potem bi se moral začet vrtet.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU fan errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1249 (661) | BivšiUser2 |
» | Računalnik "umre" po 20 sekundahOddelek: Strojna oprema | 2783 (2009) | Rias Gremory |
» | ASUS FAN Xpert 2 P8Z77-V PROOddelek: Strojna oprema | 2748 (2241) | s51as |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2863 (2117) | fosil |
» | Mala heOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2532 (2073) | Azrael |