» »

HP NC8000 in zmogljivost baterije

HP NC8000 in zmogljivost baterije

dejvidlj ::

Se komu sanja kakšno ima kaj baterijo nc8000? V reviji Monitor so jo stestirali in naj bi zdržala ca. 3,5 ure, model nx8000 pa malce pod 4 ure. Na netu pa je bil že model nc8000 posebej pohvaljen kot model z izredno zmogljivo baterijo (5.,3 ure po najslabši oceni, po najboljši pa še skoraj uro več!). Zanima me od kod takšne razlike pri testih baterije, če naj bi vsi uporabljali enak program za testiranje baterije...
Don`t worry, be happy

cosmos ::

mislim, da so cifre nekje ustrezne

NC6000 zdrži čez 5 ur z 8 celično baterijo in dobre 4 ure do 5 ur s 6 celično baterijo, tako da še enkrat preglej teste in preveri s katero baterijo so testiral. 8 celično baterijo lahko tudi naknadno dokupiš.

BTW v pravi smeri razmišljaš pri nakupu notebooka:
IBM T41/42 in HP NC serija so pravi prenosniki. Majo 3 letno garancijo in gre za "business" notebooke, zato tudi zdržijo, povprečno, neprimerno dlje kot večina drugih notebookov, vključno s HP/Compaq "home use" notebook-i.
Če se kupuje notebook za 400k sit in več, mislim, da ne bi mogel bolje izbrat, čeprav sem siguren, da ti bo kdo predlagu kakšen Prestigio/Solonote in podobno :))

Ma pa NC serija in mislim, da ravno tako NX serija eno zelo neljubo pomankljivost, tipkovnica ne zazna pritiska več kot 2 tipk na enkrat, tako da če je to nekaj, brez česar ne moreš živeti, ti svetujem IBM T41/42.
Te lappy-i te nikdar ne očarajo z opremo ali price to performnce ratio-om. Grafična naprimer je v NC seriji R9600 32MB/64MB s 64 bitnim vodilom, tako da se 3Dmark2001 ustavi nekje okoli 6000pik. Acer in Asus, naprimer, ponujata veliko več za manj denarja in lahko z nekaterimi modeli podvojita prej omenjeni score, samo čez leto/dve pa veš zakaj so te lappy precej dražji in da mogoče najhirejša grafika ni ravno tisto kar rabiš v laptop-u. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

mcrastur ::

Ma pa NC serija in mislim, da ravno tako NX serija eno zelo neljubo pomankljivost, tipkovnica ne zazna pritiska več kot 2 tipk na enkrat,

heh... pol je to en pisalniški stroj nic druzga ... kako bos pol neke spile igrau gor (nap. call of duty) ?
Pol ne nucaš radeon 9600 oz 9700 :|

cosmos ::

se strinjam, to je notebook, če rabiš špiliko kupi ročni PS :\

mcrastur ::

amm... in zakaj ti misls da dajajo notr radeone 9700 ?
da bo lahko hitreje tipkau v wordu ? :\

TribesMan ::

Mnjah Compaqi HPji in DELLi me niso nikoli prevec ocarali... Navsezadnje gre samo za Taiwanske izdelke na katere limajo etikete in jih prodajajo kot brand name... Na žalost je sedaj tudi IBM prešaltal na ta način... Vso svojo proizvodnjo laptopov je prodal taiwanski firmi Lenovo... Upam samo da ne bo kvaliteta padla... Ker so res dobro narejene mašine. Sploh tale poslovna klasa T41/42/43... To je skoraj neuničljiv stroj.

Aja... pa benchmarki z R9600 in R9700 grafami na laptopih v 3DMarku 01 pokazejo malo pod 10k točk... Sam zanimivo je, da prav HP NC6000 tukaj zaostaja veliko, saj ob skoraj identični konfiguraciji doseže 5700točk, medtem ko HP NC8000 nalovi 9300točk ter IBM T42 9900 točk... hec je v tem, ker ima NC6000 samo 32MB pomnilnika na graficni... in je za igre neuporaben...

Razultati meritev baterije v Monitorju so pokazali 2:46 za HP NC6000 ter 3:25 za IBM T42 in HP NC8000.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

cosmos ::

TribesMan, sorry ampak ne veš o čem govoriš, eno so "business" notebook-i, eno pa "home user" notebooki

prvi dobijo vedno "A" klaso komponent (to ne pomeni, da dobijo drug tip diska, pomeni samo, da je šel disk čez dodatne kontrole, neki podobnega kot grafični procesorji ki gredo čez serijo kontrol in jih potem razvrstijo od 6800NU do 6800Ultra), zelo trdno ohišje, preverjeno preživijo padec iz rok, imajo kvalitetne tipkovnice, ki držijo več kot eno leto itn..
To je tudi razlog zakaj vsi ti notebooki vedno dobijo 3 letno garancijo, ki jo moraš pri drugih modelih istih proizvajalcev doplačat.
Pa še preberi si pogoje tiste doplačane garancije in boš videl, da vedno ne gre za isto stvar.


Kar pa ti praviš je pa BMW serije 5 me nikoli ni prepričal, saj ma Kia Sephia tud 4 kolesa in volan :\

dejvidlj ::

Potem mi se zmeraj ni jasno od kod taksne razlike v rezultatu meritev v reviji Monitor napram denimo Cnetovemu, saj je za model nc8000 razlike za vec kot 2 uri v obeh primerih pa so testirali standardno prilozeno 8-celicno baterijo. Edina logicna razlaga je, da za slovenski trg daje HP manj kvalitetne baterije. Zanima me se kvaliteta prenosnika nx5000. Sodelavec mi ga je priporocil kot odlicen model, medtem ko mi kolega trdi, da so HP-ji slabi.
Don`t worry, be happy

dejvidlj ::

Za model nx5000 me posebej zanima zmogljivost baterije(surfanje prek UMTS-a/wirelessa/bluetootha in poslusanju muske na slusalke) in kakovost izdelave(robustnost) ter kakovost tipkovnice/zaslona. Se splaca kupiti omenjeni model za ca. 343k SIT in doplacati se za 3-letno garancijo? a je res, da imajo HP-ji tezave s kompatibilnostjo in da imajo kratko dobo trajanja, kot trdi moj kolega?
Don`t worry, be happy

TribesMan ::

Mnjah... tko bom rekel... Dell D800 cena ob nakupu 750kSIT... Crknil disk po dveh mesecih. Laptop star 4 mesece baterija zdrzi samo se dobro uro... dva mrtva pixla... pa še kaj bi se našlo.

Več Compaq n800 laptopov... izjemno glasni trdi diski, od vec kot 10 laptopov je bil disk v vecini ze menjan... zgleda kot serijska greška.

Par IBMov T42, T40, A31p, X23... nobenih težav... ever... neglede na cenovni razred.

Drgac pa delam v firmi kjer sem IT support in imam kar precej stika z laptopi, glede na to da imamo preko 50 uporabnikov z laptopi...

Kar pa ti praviš je pa BMW serije 5 me nikoli ni prepričal, saj ma Kia Sephia tud 4 kolesa in volan


Pa še to mi povej iz katerega dela mojega posta si tole primerjavo potegnil???

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

cosmos ::

iz tistega dela, kjer zaradi nepoznavanja ali pa zaradi neodobravanja ne ločiš med različnimi tipi HP/Compaq notebookov

ne moreš rečt da med njihovo "business line" in "home user line" ni razlike

vse kar si ti napisu se nanaša na slednjo

pa še popravek na NC6000, zaigre ni neuporaben 6000 točk v 3dmarku 2001 je na ravni GF4MX, sem pa tud sam napisal, da to niso notebooki za igranje, to so notebooki za tiste, ki rabijo notebook.
če rabiš nekaj za igranje, nabaviš Acer ali pa Asus-a in računaš, da ga bo treba verjetno menjat po enih 2 letih, ko bo šla garancija.

sem pa v enem drugem thredu napisal, da se, v primeru, da maš visok budget, nekje okoli 600k sit, splača počakat na Sonome in novo HP NC8000 serijo, ki bo celo v igrah nekoliko hitrejša od cenejših Acer in Asus modelom z MR9700

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cosmos ()

dejvidlj ::

Še vedno mi ni nihče povedal koliko zdrži baterija pri nc8000 v praksi(wireless surfanje, delo v wordu) in koliko pri nx5000.
Don`t worry, be happy

TribesMan ::

Po meritvah v Monitorju nx5000 2:58, NC8000 pa 3:25. Test je bil izveden z Business Winstone Battery Mark 2004... Če ti to kaj pomaga.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

dejvidlj ::

Hvala za odgovor, to me je zanimalo. Je pa še vedno zanimivo, da se rezultati testa, ki je bil izveden na spletni strani ZDNet, od teh v Monitorju bistveno razlikujejo. Sklepam, da za naš trg dajejo slabše baterije, ker po mojem nobena nastavitev varčevanja na računalniku ne more toliko vplivati na takšne razlike pri uporabi enakega programa za test baterije.
Don`t worry, be happy

TribesMan ::

Jah... zdejle sem prebral kako so pri monitorju testirali... in ni nič čudnega da so rezultati taki kot so...

Pri prenosnikih je zelo pomenben seveda tudi čas trajanja akumulatorja. To smo izmerili s programom Business Winstone Battery Mark 2004. Program z izvajanjem vnaprej določenega zaporedja opravil v pisarniških programih, ki naj bi posnemalo delo povprečnega uporabnika prenosnika, izmeri čas trajanja prenosnika, kadar ni priključen na električno omrežje. Prenosnik pri tem ni poganjal nobenih nepotrebnih dodatnih programov, osvetlitev zaslona je bila na najvišji možni vrednosti, izključili pa smo tudi naprednejše varčevanje z energijo (izklapljanje diska in zaslona). Program smo pognali trikrat: prvič smo samo povsem izpraznili do konca napolnjen akumulator, nato pa izvedli dve "pravi" meritvi. Kot rezultat je štela najboljša meritev.


Zdaj je najbrž malo bolj jasno. Zaslon je itaq med največjimi uporabniki energije... tko da se z varčevanjem pri osvetlitvi da marsikaj prihraniti...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem prenosnik cca. 400kSIt (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1018404 (6361) nurmaln
»

Prosim za nasvet pri nakupu prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
172281 (1979) NURS
»

HP NX5000

Oddelek: Kaj kupiti
191350 (1226) dejvidlj
»

Laptop kot Workstation

Oddelek: Kaj kupiti
171882 (1671) Vanquish
»

IBM thinkpad t42 Vs HP compaq nc6000

Oddelek: Kaj kupiti
72103 (1892) PRiMoZ-

Več podobnih tem