Forum » Strojna oprema » Vprašanje za lastnike GA-P35-DS4
Vprašanje za lastnike GA-P35-DS4
Horsechoker ::
Preiskal sem cel BIOS in nikjer ne najdem nastavitve za pomnilnik, imam pa revizijo 2.0.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
Poldy ::
Ko si na prvi strani BIOSa pritisni F1 in "control", naenkrat.
s tem se ti odprejo še dodatne funkcije...
Bom pa še to vprašal - v čem je razlika med to ploščo in Q varianto?
s tem se ti odprejo še dodatne funkcije...
Bom pa še to vprašal - v čem je razlika med to ploščo in Q varianto?
Kje bi lahko videl voltažo rama? V Biosu lahko menjam voltažo v stilu + 0.05, vendar mi nikjer ne piše trenutna...
tsatthoggua ::
Ne na žalost ne vidiš voltaže nikjer. Tudi v drugem meniju Biosa ( Health ) kaže samo OK ali Failed. Sramota....
Najbolje je da greš najprej v Windows in s kakim programom (npr Everest) pogledaš koliko imaš nastavljeno trenutno voltažo.
Pri meni je po defaultu 1.8V torej za 2.2V povečam na +0.40V. Potem pa spet v Winse in pogledat....
Ok mam pa še jest en vprašanje, ker support firm je te dni katasrofalen in na vsak odgovor čakam tedne če ne mesec.
Uglavnem, rami so v biosu zaznani kot 5.5.5.16 in 1.8V. To so neki patriot extreme, deklarirani kot 4.4.4.12 pri 2.2V. Cpu-Z pod SPD lepo zazna tudi druge frekvence in timinge, vendar moram v Biosu to zgleda ročno nastavit.
Problem se pojavi ko izberem pravilne timinge 4.4.4.12 in povišam voltažo na 2.2V, vendar so tam še druge vrednosti (timingi) za nastavljat. Zaenkrat so kar na auto vendar mi je memtest kljub temu javljal napake. Poleg tega so rami na otip zelo vroči - teško jih je sploh držat ...je to uredu? Koliko je še sprejemljiva temperatura za rame ddr2??
Ta trenutek imam druge rame in mi v Everestu pod SPD za vse frekvence pokaze nekaj takega:
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
Torej tisti drugi timingi me zanimajo, ker jih pri 800Mhz extreme točno za to frekvenco ne pokaže zato ne vem ali sem pravilno nastavil ali ne.
Najbolje je da greš najprej v Windows in s kakim programom (npr Everest) pogledaš koliko imaš nastavljeno trenutno voltažo.
Pri meni je po defaultu 1.8V torej za 2.2V povečam na +0.40V. Potem pa spet v Winse in pogledat....
Ok mam pa še jest en vprašanje, ker support firm je te dni katasrofalen in na vsak odgovor čakam tedne če ne mesec.
Uglavnem, rami so v biosu zaznani kot 5.5.5.16 in 1.8V. To so neki patriot extreme, deklarirani kot 4.4.4.12 pri 2.2V. Cpu-Z pod SPD lepo zazna tudi druge frekvence in timinge, vendar moram v Biosu to zgleda ročno nastavit.
Problem se pojavi ko izberem pravilne timinge 4.4.4.12 in povišam voltažo na 2.2V, vendar so tam še druge vrednosti (timingi) za nastavljat. Zaenkrat so kar na auto vendar mi je memtest kljub temu javljal napake. Poleg tega so rami na otip zelo vroči - teško jih je sploh držat ...je to uredu? Koliko je še sprejemljiva temperatura za rame ddr2??
Ta trenutek imam druge rame in mi v Everestu pod SPD za vse frekvence pokaze nekaj takega:
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
Torej tisti drugi timingi me zanimajo, ker jih pri 800Mhz extreme točno za to frekvenco ne pokaže zato ne vem ali sem pravilno nastavil ali ne.
Do katere voltaže grem pa lahko z DDR2 ramom?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | P5B-E Plus + E6300 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 13448 (7310) | AndreAS |
» | Dual DdrOddelek: Strojna oprema | 848 (721) | simnov |
» | E8400 se ustavi pri 3,6GHz ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5390 (3847) | TOP |
» | ram ne dela na max frekvenciOddelek: Strojna oprema | 1556 (1402) | Smrkc |
» | navijanje E630o v praksi (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5298 (3402) | Čmrlj |