Forum » Operacijski sistemi » problem s particijami
problem s particijami
damek1a ::
kolega ima 120gb disk, razdeljen na 4 dele - 10, 30, 40, 40gb
Ko je hotel na novo instalirati xp, je v instalaciji pobrisal c particijo, potem pa se je ustrasil in vse skupaj prekinil. xp je posnel na drugi disk, tega pa priklopil na comp, da bi pobral podatke iz ostalih particij. vendar disk ni nikjer viden (v biosu ga zazna). Rekel sem mu, naj priklopi nazaj stari disk in gre do instalacije, kjer pa mu windows ponudi izdelavo particije v velikosti 120gb in ne 10gb!? Zelo se boji, da bi izgubil podatke iz ostalih particij, vendar je to najbrz ze izgubljeno... Ma kdo kako idejo, kako resevati podatke, ki so precej nujni?
Ko je hotel na novo instalirati xp, je v instalaciji pobrisal c particijo, potem pa se je ustrasil in vse skupaj prekinil. xp je posnel na drugi disk, tega pa priklopil na comp, da bi pobral podatke iz ostalih particij. vendar disk ni nikjer viden (v biosu ga zazna). Rekel sem mu, naj priklopi nazaj stari disk in gre do instalacije, kjer pa mu windows ponudi izdelavo particije v velikosti 120gb in ne 10gb!? Zelo se boji, da bi izgubil podatke iz ostalih particij, vendar je to najbrz ze izgubljeno... Ma kdo kako idejo, kako resevati podatke, ki so precej nujni?
xxx
solatko ::
Zadeva sploh ni tako strašna. Acronis diskpartition instaliraš na drug računalni, priklopiš disk in narediš particijo na prostem delu diska. Če ti bo pokazalo, da je že zbrisal podatke o particijah, vzameš nek recovery program in lepo obnoviš celoten disk. Pri formatu namreč podatki ostanejo, brišejo se samo poti do teh podatkov. Če ne bo šlo se mi oglasi na ZS.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Disk in particije (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7866 (6238) | solatko |
» | klon diska na manjši diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1686 (1560) | masterpsi |
» | Kopiranje podatkov notranjega diska prenosnika na zunanji diskOddelek: Pomoč in nasveti | 836 (737) | All |
» | ASUS M2n - E in SATA1 Seagate ter SATA2 WD = TEMAOddelek: Strojna oprema | 1140 (1020) | TRIROG |
» | zelo zelo velik problemOddelek: Operacijski sistemi | 1884 (1472) | schranzek |