» »

Kopiranje podatkov notranjega diska prenosnika na zunanji disk

Kopiranje podatkov notranjega diska prenosnika na zunanji disk

waineck ::

Pozdrav,

imam en problem in sicer s prenosnikom Asus EeePC 1201N. Ob nakupu dobiš zraven CD, ki ti omogoča, da ponovno namestiš sistem s programi v primeru, da gre kaj narobe. Sistem je razdeljen na 3 particije. Particija C je služila OS, D kot particija za shranjevanje podatkov, ko sem imel še nameščene windowse in kjer so še vedno podatki. Zadnja particija je skrita in se je ne da uporabljat, ko imaš zagnan OS, saj služi kot vir podatkov če hočeš ponovno namestit win 7 s pomočjo priloženega CD-ja.

Zadeva je taka. Že nekaj časa sem imel nameščen Linux in sem ga hotel zamenjat za drugo različico. Problem je nastal, ko se ta sistem ni dobro naložil in mi je pokvarilo C particijo na kateri sicer nimam nobenih pomembnih podatkov. Za tem sem hotel namestiti (samo začasno) WIN 7 s priloženega CD-ja da bi si prekopiral podatke z D particije. Tudi ta namestitev ni uspela, ker se med potekom nalaganja kar naenkrat sredi postopka nalaganja(ki traja dosti dlje kot je trajalo običajno) računalnik resetira, zadeva pa ne uspe. Probal sem tudi že navadnimi win 7 in se zadeva tudi ne izvede ampak ne prepozna več te particije C (ni NTFS, ne EXT4 ampak piše samo v smislu, da je ne prepozna). Sem probal tudi z nekaterimi programi na Hirens boot cd, da bi si prekopila podatke in formatiral celoten disk ne samo C particijo, vendar ni šlo. Poskušal sem tudi namestiti stare XP-je vendar, ko sem zbrisal C particijo in jo ustvaril na novo mi je ne prepozna kot C particije ampak jo umesti kar pod eno drugo tako, da če hočeš namestiti XP-je si hoče vzeti D particijo (ki ima pomembne podatke) kot C in jo formatirati. Tudi sistema Linux ne gre namestiti na HD.

Zanima me torej kateri program, ki ni odvisen od OS ampak se zažene samostojno (bi ga zagnal npr. prek USB-ključa) bi mi uspel v svojem lastnem delovalnem okolju prekopirat podatke iz tega notranjega diska na prenosnega, ki bi ga priključil prek USB-ja?

Upam, da nisem preveč zakompliciral. Hvala
  • spremenil: waineck ()

Duhec ::

Če imaš Hiren's boot cd potem imaš gor tudi Mini Windows XP, ki ga lepo štartaj in postavijo se virtualni XPji.
Priklopiš še usb zunanji disk, odpreš raziskovalca in se lotiš kopiranja.
Poročaj.

waineck ::

Noče vzpostaviti mini XP okolja. Prikaže samo sliko kot, če bi zagnal ozadje vendar nič funkcionalnosti, ki bi mi prišla prav.

Duhec ::

Kakšno ozadje ? MIsliš namizje ? Daj se prosim malo razpiši, da ne bezamo iz tebe vprašanja.
Si štartal raziskovalca in pogledal, če lahko dostopaš do particij ?
Če MiniWinXP ni funkcionalen (da zamrzne) imaš še nek drug problem, lahko tudi spomin.
MiniWinXP bi se skoraj moral naložiti, če je hw ok.
Potem štartaj nek Live Linux s cdja. Si to že naredil ?

waineck ::

Ja namizje sem mislil, vendar ni pokazalo ikon. No zdaj mi je uspelo usposobit mini xp vendar deluje zelo zelo počasno (komaj odpre raziskovalca) in ni zaznal zunanjega diska. Probal sem še z linux zadevo, ki je na hirens boot cd vendar skuša zdaj že skoraj pol ure vzpostavit svoje okolje za delovanje. Preden se je sesula C particija je bilo delovanje glede hitrosti ok tak, da delovni spomin verjetno ni kriv. Bom probal še z ostalimi linux distribucijami GParted, System rescue cd in bom videl kako se bo sploh sistem odzival. V glavnem vsi sistemi ali je bil to katerikoli linux ali windows, so delovali zelo počasno (poskus inštalacije traja vsaj 3 krat toliko kot bi moral in še potem ne uspe) od kar se je sesula ta C particija. Bom poročal, ko preizkusim še nekatere live distribucije.

amigo_no1 ::

"Knoppix live linux" mora delati bp, kot tudi zaznati usb diske.

Možno da se notranji hdd poslavlja od življenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

waineck ::

Ja očitno se res poslavlja. Nobeno orodje ne deluje, vsako zmrzuje ko začne dostopati do diska. Na začetku pa začne javljat "S.M.A.R.T. status BAD" in da se naj disk, da se naj naredi kopijo in zamenja disk. Mogoče na tem mestu še vprašanje - kateri disk priporočate za zamenjavo. Trenutno je not 2.5" sata disk od Hitachija. Če je že kdo mogoče zamanjal disk na tem modelu bi prosil za mnenje.

All ::

http://www.easeus.com/disk-copy/home-ed...

mel dobre izkušnje z njem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 8 problem

Oddelek: Operacijski sistemi
181288 (1054) boris22
»

združevanje particij ob instalaciji winXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
121342 (1257) vir
»

NTLDR is missing

Oddelek: Pomoč in nasveti
326846 (5994) kreki
»

Kako zagnati win 7 iz cdja?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5761 (671) Racunalnik
»

Problem s particijo

Oddelek: Pomoč in nasveti
101273 (1182) masevc

Več podobnih tem