» »

Router z dobrim dosegom.. potrebujem nujno

Router z dobrim dosegom.. potrebujem nujno

neocodexx ::

Iščem router ki ima dober doseg, a ni high-end zadeva.

Da objasnim situacijo: Trenutni, pred leti kupljen takratni praktično najcenejši wireless router TP-Link ki ga uporabljam, je pri sedanji uporabi signal "prešvoh", ker mi ne lovi v sobo, ki se nahaja le pol nadstropja nižje in kakšnih 20m stran od routerja, vmes pa je nekaj debelih zidov. In nič ne pomaga, kako obrnem anteno. Zdaj je tako, da ga z mobitelom sicer ujamem, ampak 50% časa ga sploh ni, laptopu uspeva biti gor malo bolje (okoli 80% časa) ampak zelo slab prenos. Če hočem na internet moram dobesedno na teraso ali v kuhinjo..

Sicer imam na drugi lokaciji WRT54GL in tomato, kjer ni težav, vendar: isti stari TP-Link je oddajal čisto zadovoljiv in skoraj enako dober signal kot ga zdaj WRT54GL, torej ni bilo nekih sprememb. Na kratko povedano: na tisti lokaciji je bilo v redu tudi z TP-Link, torej le ni tako zanič. Zdaj pa se nahaja na takšni poziciji, ki je problematična, čeprav razdalja ni velika (očitno so problem stene). Menjanje in prenašanje WRT54GL mi ravno ne pride v poštev, če obstaja zagotovoljena rešitev, saj navsezadnje tudi Linksyov router ni med najboljšimi oddajniki (vsaj tako piše na škatli). In routerja se ne da prestavljati, skoraj zagotovo bo moral ostati kjer je.

Ni pa potrebe za neke napredne nastavitve in firmware, kjer ga uporabljam sedaj, rabim torej samo zelo, ampak res dober signal. Torej, need help, dober signal urgentno. :S

black ice ::

Naloži dd-wrt in povečaj oddajno moč antene. 10 minut dela. Stane te točno 0€.

PS: Saj si sam rekel, da rabiš urgentno. :D

#000000 ::

Čak a ni ta dd-wrt za plačat ?

Lonsarg ::

Nop zastonj je. Oziroma par izjem je, ki so plačljivi firmwari, skoraj zanemarljivo, ne vem točno kaj je fora.

Bananovec ::

Lahko namestiš tudi Tomato. Na koncu je tako ali tako ista figa.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

#000000 ::

Enkrat sem nek zasledu (lahko da se tud motim) da naj bi imela free verzija omejeno število 15.000 nekih sesion al neki takega plačljiva pa 45.000

Tomato imam tudi jest je dober, samo ne vem kje bi povečal oddajno moč antene.

Samson ::

Tomato victek mod je za moj pojem boljsi kot dd-wrt. Brez odvecnih dodatkov zraven ki jih vecina od nas ne potrebuje. Glede na tomato pa ima nekaj zadev dodanih...

http://victek.is-a-geek.com/tomato.html

No se podajanje linka me malce zajebava...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Samson ()

kot sem že napisal, imam naložen tomato in slučajno ravno mislim da je victek mod, ampak to je drug router, ki se doma uporablja tudi za podjetje, tako da si ga ne morem kar "odnesti" k sebi da preizkusim. lahko pa kupim novega wrtgl, kar ni problem, samo če bo dovolj lovil, torej bi moral victek mod z pojacanim signalom biti dovolj? sicer pa če obstaja se bolsa možnost ni problem dati malce več € za router z odlicnim dosegom. sem pa edini uporabnik tega interneta, tako da ni potrebe po romih, qos nastavitvah ipd. ceprav po logiki bi to moralo bit največ odvisno od antene in moči signala, tako da... samo upam da bo wrt dovolj. za vsak slučaj preverjam ce obstaja kaj boljšega.

bond007 ::

Jst sem imel podoben problem, pa sem zraven obstoječega tp link routerja dal en štuk višje repeater (tudi tp link) za 20€ in problemi s signalom rešeni... Edino WPA zgleda ne dela v repeater mode s tem repeaterjem. Vem pa da DD-WRT omogoča tudi repeater mode z WPA, tko da mogoče se ti splača še enga WRT54GL kupit...

bili_39a ::

Glede na to, da si (že) relativno zadovoljen s TP-link, ti priporočam tp-link tl-wr1043nd. 4xgiga porti in 300 Mbit brezžična mreža, cena pa pod 60 €.

Pri meni sta praktično skupaj z g-Belkinom in ima TP-link 20 dB boljši signal (nadstropje nižje).

Hm, očitno bo bil še en wrt54, kolikor sem na hitro pogledal na trgu še vedno ni boljšega od tega.

Kar sem pa resnično iskal je router z IZREDNO dobrim signalom, ker ne potrebujem nič drugega kot to, wrt pa je še zmeraj v "srednjem" razredu glede na domet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neocodexx ()

gendale ::

a si ne moreš za par ur sposodit tist drugi 54gl
toliko da sprobaš, če bo delalo

ker moraš upoštevat
tud če da router dovolj močen signal
mora bit tudi signal od naprave dovolj močen, da pride nazaj do routerja

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»