Forum » Loža » Kenguru
Kenguru
XsenO ::
Ok malo pozno toda vseno. Bil sem na kengoruji (mnatematičnem tekmovanju) in v poli je bilo zanimivo uprašanje za 4 točke.
Janez in njegov sin in Marko in njegov sin so šli lovit ribe. Janez je ulovil enako število rib kot njegov sin, Marko pa je ulovil 3krat več rib kot njegov sin. Kako se kliče Markov sin, če vemo da se Janezov sin kliče Matej?
Možni odgovori so:
A- Janez
B-Matej
C-Luka
D-Marko
E-ne da se določit
Kateri mislite da je pravilni odgovor:D
Janez in njegov sin in Marko in njegov sin so šli lovit ribe. Janez je ulovil enako število rib kot njegov sin, Marko pa je ulovil 3krat več rib kot njegov sin. Kako se kliče Markov sin, če vemo da se Janezov sin kliče Matej?
Možni odgovori so:
A- Janez
B-Matej
C-Luka
D-Marko
E-ne da se določit
Kateri mislite da je pravilni odgovor:D
1 + 1 = 1
Marjan ::
Jest sem mislu pa da je kaka fajn nalogca in sem si že list prpravu. :D
A take beda-beda naloge so zdej? Včasih so ble velik bol fajne, poglej tukile smo jih delal.
Dej še ostale povej, kakšno zanimivo.
A take beda-beda naloge so zdej? Včasih so ble velik bol fajne, poglej tukile smo jih delal.
Dej še ostale povej, kakšno zanimivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Marjan ()
ahac ::
A je dovoljeno posvojiti otroke homoseksualnim parom?
Če ja, potem bi bil lahko Janezov sin = Markov sin... ;)
Če ja, potem bi bil lahko Janezov sin = Markov sin... ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Ziga Dolhar ::
Vprašanjce..........
V tisti nalogi, kjer je bila kock s prostornino 512 dm3, in je bil iz nje izrezan nek kvader... Ali je bilo tam potrebno izračunat ploščino tega izrezanega, malega kvadra al "velike deformirane kocke"? Jaz sem računal kocko (384dm2), sošolec pa pravi, da je bilo treba površino malega kvadra...???
Sicer pa, kako vam je šlo?
V tisti nalogi, kjer je bila kock s prostornino 512 dm3, in je bil iz nje izrezan nek kvader... Ali je bilo tam potrebno izračunat ploščino tega izrezanega, malega kvadra al "velike deformirane kocke"? Jaz sem računal kocko (384dm2), sošolec pa pravi, da je bilo treba površino malega kvadra...???
Sicer pa, kako vam je šlo?
gorjanc ::
Zadeva je dokaj preprosta Markovemu sinu je ime janez saj je lahko marko oče od janeza tako da so šli lovit ribe samo trije se pravi Marko (deda) Janez(fotr) in MAtej (froc). KAr se pa tiče tiste naloge s kvadrom sem obkrožil ne da se ugotoviti saj si imel podano samo prostornino kvadra o izseku pa ne bu ne mu. Dosegel sem 61 točk vendar testa še nisem videl tako da ne jamčim za odgovore.
Ziga Dolhar ::
Hmm, tudi če nisi imel podanih mer onega izsekanega kvadra, lahko bp izračunaš ploščino velike deformirane kocke: ostane enaka.
Če pa je bilo potrebno izračunat ploščino malega kvadra, je pa problem...
Imel sem 79 točk. Drugouvrščeni jih je imel 45........... (moja povprečna ocena pri mati je 3...). Testa pak še nisem videl. :[
Hec je, da nočem iti na naslednje tekmovanje, ker bo tam, ahem... matematika. Te matematike pa ne maram preveč :-).
Če pa je bilo potrebno izračunat ploščino malega kvadra, je pa problem...
Imel sem 79 točk. Drugouvrščeni jih je imel 45........... (moja povprečna ocena pri mati je 3...). Testa pak še nisem videl. :[
Hec je, da nočem iti na naslednje tekmovanje, ker bo tam, ahem... matematika. Te matematike pa ne maram preveč :-).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MatematikaOddelek: Šola | 3410 (2190) | Math Freak |
» | matematika, geometrije v ravnini, telesaOddelek: Šola | 3262 (2631) | manniac |
» | Matematika spl. matura 2011 (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 9489 (8111) | hexor |
» | Matematika na maturi 2004Oddelek: Šola | 2789 (2084) | s5cougar |
» | Uganka!!! Thomas zate ogled nujenOddelek: Loža | 1975 (1217) | fictionel |