Forum » Kaj kupiti » GeForce 6600 GT
GeForce 6600 GT
Tom Phoenix ::
Živjo!
Najprej bi lepo pozdravil vse člane Slo-Tech. Sem nov tukaj, zato me prosim ne linčajte na mestu.
Trenutno sem v zelo neprijetni situaciji. Odkar imam trenuten računalnik imam na njem grafično kartico GeForce FX5200. Kljub zloglasnosti FX serije in že precejšnji zastarelosti mi je kartica odlično služila vrsto let in je celo sposobna poganjati nekatere moderne igre. Vendar sem prišel do točke kjer ni menjava grafične kartice le potrebna, temveč obupno nujna. Ko sem poskusil igrati CoD4 demo mi sploh ni dovolil priti z namizja, kaj šele da bi mi vsaj dovolil priti v igro. Ker si želim igrati CoD4 z dolgoletnim prijateljem in znanci si moram nemudoma priskrbeti boljšo grafično kartico.
Vendar imam problem. Za izredno kvaliteten nadomestek (kakor je recimo Sapphire 2600XT) mi žal primanjkuje denarja. Zato sem se odločil, da kupim "stop-gap" kartico, torej poceni grafično ki mi bo služila za kratek čas (trenutno ciljam na vsaj 1 leto). Ker imam naslednjo leto v planu selitev od doma, bom takrat kupil svoj računalnik in to več ne bo tak problem. Do takrat pa rabim začasen nadomestek.
Trenutno sem zagledan v legendarno GeForce 6600 GT. Pravijo, da na tej kartici CoD4 še dobro deluje in bo verjetno za nekaj časa služila kot minimalen standard za igre saj je precej razširjena. Vendar ker je tudi ta kartica že precej zastarela se bojim da z njo ne bom dosegel svojega namena. Zato me zanima če bo 6600GT vzdržal vsaj še za kakšno leto preden jo bo razvoj "povozil".
Aja in govorim o AGP karticah. Vem da je PCI-E "in". In vem da proizvajalci se vse bolj obračajo k PCI-E. Vendar trenutno si ne morem privoščiti menjave na PCI-E. Zato prosim da ne uporabite tole temo za kritiko AGPja.
Vnaprej se zahvaljujem za pomoč.
Najprej bi lepo pozdravil vse člane Slo-Tech. Sem nov tukaj, zato me prosim ne linčajte na mestu.
Trenutno sem v zelo neprijetni situaciji. Odkar imam trenuten računalnik imam na njem grafično kartico GeForce FX5200. Kljub zloglasnosti FX serije in že precejšnji zastarelosti mi je kartica odlično služila vrsto let in je celo sposobna poganjati nekatere moderne igre. Vendar sem prišel do točke kjer ni menjava grafične kartice le potrebna, temveč obupno nujna. Ko sem poskusil igrati CoD4 demo mi sploh ni dovolil priti z namizja, kaj šele da bi mi vsaj dovolil priti v igro. Ker si želim igrati CoD4 z dolgoletnim prijateljem in znanci si moram nemudoma priskrbeti boljšo grafično kartico.
Vendar imam problem. Za izredno kvaliteten nadomestek (kakor je recimo Sapphire 2600XT) mi žal primanjkuje denarja. Zato sem se odločil, da kupim "stop-gap" kartico, torej poceni grafično ki mi bo služila za kratek čas (trenutno ciljam na vsaj 1 leto). Ker imam naslednjo leto v planu selitev od doma, bom takrat kupil svoj računalnik in to več ne bo tak problem. Do takrat pa rabim začasen nadomestek.
Trenutno sem zagledan v legendarno GeForce 6600 GT. Pravijo, da na tej kartici CoD4 še dobro deluje in bo verjetno za nekaj časa služila kot minimalen standard za igre saj je precej razširjena. Vendar ker je tudi ta kartica že precej zastarela se bojim da z njo ne bom dosegel svojega namena. Zato me zanima če bo 6600GT vzdržal vsaj še za kakšno leto preden jo bo razvoj "povozil".
Aja in govorim o AGP karticah. Vem da je PCI-E "in". In vem da proizvajalci se vse bolj obračajo k PCI-E. Vendar trenutno si ne morem privoščiti menjave na PCI-E. Zato prosim da ne uporabite tole temo za kritiko AGPja.
Vnaprej se zahvaljujem za pomoč.
bluefish ::
COD4 preverjeno dokaj lepo teče na 6600GT. Seveda ob ustrezni spremljevalni konfiguraciji. Grafična verjetno še eno leto ne bo zdržala (seveda odvisno od tipa in starosti iger, ki jih igraš), vendar pa je edina pametna zamisel pri nakupu rabljene in AGP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
kixs ::
Ni vse v graficni!
Problem je, ker imas celoten sistem "zastarel". Nisi ga specificiral, vendar si lahko mislim
6600GT je dobra kartica, lahko preveris, ce dobis kje 6800GT, ki ne bi smela biti dosti drazja, je pa precej boljsa.
lp
Problem je, ker imas celoten sistem "zastarel". Nisi ga specificiral, vendar si lahko mislim
6600GT je dobra kartica, lahko preveris, ce dobis kje 6800GT, ki ne bi smela biti dosti drazja, je pa precej boljsa.
lp
Vem da ni vse v grafični, vendar so grafične kartice tiste ki najhitreje zastarijo od vseh komponent in tudi najbolj vplivajo na delovanje iger. To seveda ne pomeni da so druge stvari zanemarljive (zato si bom priskrbel dodatnih 512 Mhz RAMa). Vendar mislim da je preostanek tega računalnika dovolj dober dokler ne bom začel razmišljati o nakupu lastnega.
Torej 6600 GT ali 6800 GT. Sicer verjetno ne doseže zastavljenega cilja, vendar upam da bo dovolj dobra vsaj za večino leta. Še enkrat hvala za pomoč.
Torej 6600 GT ali 6800 GT. Sicer verjetno ne doseže zastavljenega cilja, vendar upam da bo dovolj dobra vsaj za večino leta. Še enkrat hvala za pomoč.
DJ MartiNi ::
Malce poglej za kako 6800 na bolhi. Tale bi recimo sekala za ta denar.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300
Gapi ::
Zadnja kartica na agp vodilu je 7650 gt tako da lahko tudi to pogledaš. Vem da cenovno ni ravno najcenejša ampak zna zdržat še kako leto, 6600gt je sicer dobra kartica a jo bo čas pri takem tempu hitro povozil.
AngelOfDeath ::
Žal bo najboljše da se sprijazniš z dejstvom da na tej mašini Cod4 ne bo deloval vredu.
Lp
Lp
edit: Slovnica
AngelOfDeath ::
Sem se včeri malo igral z nastavitvami in mi deluje z 50-100fps pri 1280-1024 - vse na low ali off razen model je normal.
1.8Ghz AMD
1.5GB rama
7600GT
tako da bi verjetno tudi 6600GT pognala igerco, samo pri manjši resoluciji
1.8Ghz AMD
1.5GB rama
7600GT
tako da bi verjetno tudi 6600GT pognala igerco, samo pri manjši resoluciji
edit: Slovnica
DimmniBurek ::
Še na R9600pro, overclockani dela, sicer na 640*480 in vse na low, ampak who cares...
6600GT bo delalo odlično...
6600GT bo delalo odlično...
There Is No Stronger Drug Than Reality
dronyx ::
Jaz imam 6600GT in AMD 3200 + 1MB rama. Nekatere igre na tej konfiguraciji sploh ne tečejo več. Se niti ne zaženejo. Recimo Strangehold. Crysis na najnižji ločljivosti in vse na minimumu izgleda mnogo grše kot Far Cry, poleg tega se še trava sproti izrisuje. COD4 demo pa deluje solidno, če tako dela tudi končna verzija, bi recimo še šlo.
Moje mnenje sicer je, da novejše igre, ki imajo ne vem kakšno grafiko, niso nujno boljše od starejših, ker mene nenazadnje gledanje fotorealistične trave ne zanima. Sicer če danes kupuješ računalnik za igre, vzameš dvojederni procesor, 2GB rama in počakaš na pošiljko 8800 GT.
Moje mnenje sicer je, da novejše igre, ki imajo ne vem kakšno grafiko, niso nujno boljše od starejših, ker mene nenazadnje gledanje fotorealistične trave ne zanima. Sicer če danes kupuješ računalnik za igre, vzameš dvojederni procesor, 2GB rama in počakaš na pošiljko 8800 GT.
Našel sem dve zanimivi ponudbi. Nekdo iz Prekmurja ponuja 6600 GT za 60 € medtem ko nekdo ponuja za 88 € serijsko navito 6800 GT z dvema ventilatorjema. Sicer ponudba z 6800 GT je mamljiva, vendar nisem prepričan da opravičuje izdatek dodatnih 28 €.
dukenukem ::
js sm lihkar menal comp, pa mam doma prejšnje dele za predat ,med njimi tudi 6800gt 256mb ,za cene pa nevem kako se gibljejo
No ja, razen če prižgem dodatne efekte (kar pa pri COD4 in modernejših igrah verjetno odpade v obeh primerih), potem pri 1024x768 izgleda da 6800GT ni kaj prida boljša od 6600GT.
dejansan ::
poglej še za kaj takega npr.
ali pa kako 7600gs, jo dobiš včasih tudi za 50€ na bolhi po možnosti še z garancijo
60€ za 6600gt se mi zdi pa preveč, tudi 6800 so se prodajale že za precej manj, tako da, če ju hočeš na vsak način raje malo počakaj na kakšno ugodno ponudbo
ali pa kako 7600gs, jo dobiš včasih tudi za 50€ na bolhi po možnosti še z garancijo
60€ za 6600gt se mi zdi pa preveč, tudi 6800 so se prodajale že za precej manj, tako da, če ju hočeš na vsak način raje malo počakaj na kakšno ugodno ponudbo
dejansan
Ali kdo ve če bo CoD4 delal z 7600 GS? Po Tom`s Hardware je 7600 GS rahlo boljša od 6600 GT, vendar se želim prepričati.
Ted ::
Kolegu dela na 9700pro in 2500 bartonu zelo solidno, pač na ne previsoki ločljivosti. 7600gs pa je še precej hitrejša kartica.
Mah...
Verjetno bom vzel 7600 GS za 60 €. Je precej bolj vredna tega izdatka kot pa 6600GT, 6800 GT (celo navit) pa se mi ne zdi tako velika nadgradnja da bi upravičevala dodaten izdatek. Bom raje tistih 28 € porabil za dodatnih pol giga rama.
Sem izgovoril kakšno neumnost?
Sem izgovoril kakšno neumnost?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako naviti procesor?? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4405 (4108) | biokill |
» | Katera grafična AGP za ATHLONXP2400Oddelek: Kaj kupiti | 2092 (1715) | matfil |
» | katera Grafična do 100€?Oddelek: Kaj kupiti | 2726 (1656) | Daliborg |
» | Katero grafo kupiti za agp? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10326 (7259) | J4CK |
» | GeForce 7300 GT za AGPOddelek: Novice / Grafične kartice | 4404 (3699) | AtaStrumf |