Forum » Omrežja in internet » Asus WL-500g Premium vs. Linksys WRT54GL
Asus WL-500g Premium vs. Linksys WRT54GL
eVro ::
Razlika v ceni ni nevem kakšna (10 € se mi zdi), s tem da Asus ima še 2 USB vmesnika za deljenje diska, tiskalnika ali kamere, ima vgrajen BitTorrent, HTTP in FTP client, ima močnejši procesor, itd. Seveda podpira tudi custom firmware (DD-WRT...). A je tukaj kakšen catch al kaj? :) Ker po forumih vedno priporočajo Linksysa, o Asusu se sploh ne sliši toliko.
zee ::
o tem routerju že obstaja tema na tem forumu, kjer boš izvedel dosti več. aja... linq.
Doma imam tale Asusov router in dela kot urca (gor je tipično priključenih 3-5 računalnikov in še tiskalnik, ki pa zaradi slabih gonilnikov dela bolj tako-tako. Nameščen imam dd-wrt firmware (originalni firmware je bil gor samo do dneva nakupa).
Poglavitni očitek Asusu z moje strani je slabši domet brezžičnega signala, če ga primerjam z legendarnim Linksysom WRT54G (imam v Ljubljani v stanovanju in dela bp).
Doma imam tale Asusov router in dela kot urca (gor je tipično priključenih 3-5 računalnikov in še tiskalnik, ki pa zaradi slabih gonilnikov dela bolj tako-tako. Nameščen imam dd-wrt firmware (originalni firmware je bil gor samo do dneva nakupa).
Poglavitni očitek Asusu z moje strani je slabši domet brezžičnega signala, če ga primerjam z legendarnim Linksysom WRT54G (imam v Ljubljani v stanovanju in dela bp).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
SasoS ::
Asus ima več rama (32 namesto 16), več fleša (8 namesto 4) in hitrejši proc (266 namesto 200). Wifi domet pa je res nekoliko slabši, sploh če primerjaš z Buffalom (ki je pomoje za wireless boljša izbira, saj je cenejši, specifikacije ima pa podobne kot linksys).
Mimogrede, jaz imam doma Asusa, wifi mi vleče zelo zadovoljivo...zdaj sem dal pa gor še en laserski printer, da ne bo več kreganja kje kdo in kdaj kaj printa
Mimogrede, jaz imam doma Asusa, wifi mi vleče zelo zadovoljivo...zdaj sem dal pa gor še en laserski printer, da ne bo več kreganja kje kdo in kdaj kaj printa
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
eVro ::
Zanima me še, kako ti je uspelo priklopiti 5 računalnikov? Switch? Kako pa potem deluje šeranje diska, ipd.?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83695 (15456) | brez-imenko |
» | Kateri router do 40-50 eur? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18347 (15523) | BlaY0 |
» | cene ruterjev (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6977 (5733) | gameby |
» | Wireless router (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5709 (4689) | Kilgore T |