Forum » Pomoč in nasveti » Rad bi formatiral C disk in naložil Windows XP
Rad bi formatiral C disk in naložil Windows XP
Bear Bull ::
Pozdravljeni vsi skupaj!
Na forumu sem nov - in mogoče bo tudi moje vprašanje zvenelo približno "za bruce".
Imam naložene XP-je na C-ju. Rad bi C disk sformatiral in XPje naložil še 1x gor. Ko sem zadnjič to hotel narediti, nisem zasledil, da bi me vprašal, kaj želim formatirati. Izbral sem ponovno instalacijo XP-jev in sem samo povozil vse datoteke od starih XP-jev. Vse Ostale datoteke (razen program files-ov) pa so ostale na C disku.
Rad bi C disk čisto spraznil in začel z nule. D diska se pa ne bi dotikal. Oba pa sta na 1 disku, ki ima 2 particiji.
Pa saj vem, da vam je vse jasno...
Hvala za pomoč.
Na forumu sem nov - in mogoče bo tudi moje vprašanje zvenelo približno "za bruce".
Imam naložene XP-je na C-ju. Rad bi C disk sformatiral in XPje naložil še 1x gor. Ko sem zadnjič to hotel narediti, nisem zasledil, da bi me vprašal, kaj želim formatirati. Izbral sem ponovno instalacijo XP-jev in sem samo povozil vse datoteke od starih XP-jev. Vse Ostale datoteke (razen program files-ov) pa so ostale na C disku.
Rad bi C disk čisto spraznil in začel z nule. D diska se pa ne bi dotikal. Oba pa sta na 1 disku, ki ima 2 particiji.
Pa saj vem, da vam je vse jasno...
Hvala za pomoč.
Ice-Heki ::
Boot-aš CD in potem se ti pojavi namestitveno okno, kjer najprej izbereš -> Install XP (prejšnjič si verjetno Repaire), potem greš naprej (sprejmeš pogodbo, etc.) in na koncu prideš do particij - tu izbereš C particijo, v naslednjem koraku pa Format with using NTFS file system (neki takega) in ti jo bo sformatiralo ...
To je to :)
To je to :)
Spike Edin ::
Živjo!
Pod Pomoč in nasveti v eni temi sem že opisal cel postopek kako se zadeva izvede tako da če malo poiščeš boš našel =)
Upam da ti bo ratalo.
Lp!
Pod Pomoč in nasveti v eni temi sem že opisal cel postopek kako se zadeva izvede tako da če malo poiščeš boš našel =)
Upam da ti bo ratalo.
Lp!
The PC Doctor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Expand C driveOddelek: Pomoč in nasveti | 1227 (971) | mednejed |
» | Premalo prostora na disku! Prosim za Nasvet!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2636 (2445) | Bananovec |
» | winxp čez linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1281 (1195) | multiscan |
» | formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3572 (2396) | teedy |
» | XP sistem si kar sam jemlje svoj prostor na C disku ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1253 (1154) | boštjan |