» »

Računalnik zmrzne po 20 sekundah

Računalnik zmrzne po 20 sekundah

Fenec ::

Imam WinXP pro. Ko prižgem računalnik in se mi butne do tam, da zahteva geslo za vstop v WinXP; je vse vredu. Dela. Ko pa se vpišem, mi po 20 sekundah zmrzne. Nič ne dela več. Nič ne morem klikna, odpret. Nič ne prime na tipkovnici. Slika na zaslonu zmrzne. Nič se ne odziva.
Ko se vpišem, še lahko delam standardne stvari; opiram programe, pošljem mail, se povežem na internet, na drugi računalnik,... vse to, če mi uspe v 20 sekundah.

Ali je že kdo imel podoben, enak primer?
Če še nihče ni doživel kaj takega, kaj bi lahko bilo narobe.

Rač. sem nazadnje formatiral pred kakim mesecom in na njega nameščam samo znane 'standardne' programe.

Help! Pls.

amigo_no1 ::

safe mode način in poglej kaj piše v event logu.
Zmrzne tudi v drugem uporabniškem računu(npr. Administrator) ali v biosu ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

pizdarija1 ::

Imel sem podoben primer po 10 sek se mi je monitor ugasnil zato se krivil matično ker sem vse komponente stesteral v drugem pcju( ugibam ampak mogoče kakšen kondenzator )! Kaj se zgodi če se ne vpišeš in pustiš par minutk isto? Probaj še s kakšnim liveCDjem!

solatko ::

Poglej hladilnik na grafiki. Mogoče se ti pregreva

Če zaženem računalnik v safe mode, mi ne zmrzne. Takrat si lahko ogledam event log. Vendar ne vem kaj naj iščem tam?
ko sem gledal dejanja, so zabeležena dejanja od začetka in do - en dan več kot je trenutni datum. Včerja sem gledal je bil 14.11., v logu pa so bili zapisi za 15.11.!?
Datum in ura v Win je bilo nastavljeno na pravi čas. Tudi v BIOSU je kazalo pravi čas in datum?
Ko sem uro poskusil sinhronizirat preko microsoftovega strežnika ni šlo. Če sem se prijavil preko administratorja, je šlo.
Kaj naj še iščem v event logu?

Če se normalno prijavim kot drug uporabnik - imam samo administratorja - mi tut zmrzne.
Če ga samo prižgem in se ne prijavim, računalnik ne zmrzne.

Če računalnik prižgem, ko je že bil kakšnih 10 ur ugasnjen mi tut zmrzne, tako da tako hitro se ne more nekaj pregrevat.

Imaš original Windows-e?

Kakšno vlogo igra to?
Kaj bi pa moral naredit, če bi imel neoriginalne?
Kaj pa moram naredit pri originalnih?

Sedaj sem še opazil, da če dovolj dolgo počakam, računalnik zmrzne tudi pri prijavnem oknu - se mi ni treba prijavit v XPje.
Zmrzne vsepovsod - samo v varnem načinu ne.

lepi joker ::

verjetno grafika,,lahko da je slabo zatakjena noter zato jo daj ven in ponovno nazaj noter ali pa probaj z kero drugo grafo,,če pa ni grafa v kar dvomim pa se še probaj poigrat z rami..
l.p. atamama

Pri nekaterih kompilacijah je cel kup svinjarije, tako da ti računalnik skoz nekaj počne, kar nisi hotel (resetira, ugaša, zmrzne.....). Poglej če imaš še kakšne winse, pa probaj novo instalacijo, če bo bolš una v smeti.

detroit ::

zgleda kot pregrevanje, poglej če se ti sploh vrtijo ventilatorčki oz če je slučajn hladilno rebro odstopilo (če si kej brcou:D) od procesorjev
Skero

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrošč v Intelovih procesorjih

Oddelek: Novice / Procesorji
3710183 (7043) Jst
»

PC zmrzuje

Oddelek: Pomoč in nasveti
161200 (1044) premak
»

problemi z diskom

261800 (1225) OChack
»

Kako ugotoviti vzrok za zmrzovanje racunalnika?

Oddelek: Operacijski sistemi
372534 (1977) darkolord
»

Random zmrz z ATI catalyst 3.6. Še kdo? (strani: 1 2 )

533212 (2648) pingo76

Več podobnih tem