» »

Problem s tiskalnikom

Problem s tiskalnikom

Bibibi ::

Imam tiskalnik Canon i560 (dokaj stara zadeva). No včeraj ko sem hotel nekaj natisniti, sem tudi uspešno natisnil vendar ni bilo tisto kar bi moralo biti. Potem naredim hiter test, v wordu natipkam besedilo v modri, rdeči, črni in rumeni barvi (4 osnovne barve - kartuše). Natisnem in vidim da ni rumene barve, pregledam kartuše, vidim da so polne. Opravim tudi čiščenje glave. Nič boljše. Spustim se bolj podrobno, tako da v rumeni kartuši premaknem malo tisto gobico, nobene razlike. Na papirju je nekaj zametkov rumene barve. Nazadnje sem tiskal dva tedna nazaj brez problema. Zdaj ne vem ali je v tiskalno glavo prišla kaka smet na šobo za rumeno ali barvo. Naročil sem tudi nove kartuše, da vidim če bo z novo kaj bolje. Kartuše so original canonove.
Mogoče kdo ve če lahko še kaj storim...

Bibibi ::

Al pa če ima kdo tiskalno glavo za canon i560?
oznaka glave: QY6-0064-000
hvala in lep pozdrav

brezimni ::

Če se da mehanizem za kartuše ven vzeti probaj naslednje. Zavrej 1 skodelico vroče vode in namakaj mehanizem (ampak le kakšna 2 mm pod vodo, da elektronike ne poškoduješ z vodo), ponavadi se je barva zasušila in s pomočjo vode je to čiščenje uspešno. Dobil sem canona S 400 (star kot biblija), sem ga sprobal da vidim če še dela, kartuše polne a niti pikice črnila na papir. Zavrem vodo in začnem s postopkom, po kakšnih 20 minutah mi je uspelo vse 4 barve usposobit, le z črno sem se malo več časa mučil. Še danes lepo tiska.
Če pa ne moreš mehanizma ven vzeti, potem pa probaj z kakšnim blagim alkoholom (šnops, kaj ima veliko alkohola in nič sladkorja, ter ne razžere plastike), malo odzgoraj nakaplaj (kjer so kartuše in počakaj, potem pa probaj sčistit. Ali pa na papir zliješ malo alkohola in podrsaš po glavi spodaj da se malo namoči.

Mogoče bo kaj uspeha


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Canon Pixma MX925 - čiščenje glave - pozna kdo

Oddelek: Pomoč in nasveti
172351 (1928) mat xxl
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514368 (8948) matej5734
»

Čiščenje tiskalne glave

Oddelek: Pomoč in nasveti
154204 (3977) bluefish
»

HP DeskJet 840c ->ne printa pravilno barv

Oddelek: Strojna oprema
183892 (3701) Azrael
»

Refill za Canonove tiskalnike?

Oddelek: Kaj kupiti
272283 (1967) sandi

Več podobnih tem