» »

Temperatura grafične kartice

Temperatura grafične kartice

Nasty ::

Pozdravljeni!

Imam grafično kartico geforce 6800 na AGP vodilu (proizvajalec Gigabyte). Kartica nima ventilatorja, ampak ima hladilna rebra (bakrena).
V prioženem programu V-Tuner kaže, da je temperatura grafične kartice 80 - 86 °C - pod to mejo se sploh ne spusti. Zanima me, če je priporočljivo temperaturo meriti še s kakšnim drugim programom, ker drugače bo verjetno potrebno zadevo reklamirat - 80°C namreč doseže v mirovanju (sicer pri zaprti kišti, ampak vseeno). Prosim za kakšen nasvet oz. pomoč!



Hvala in lep dan


Luka

asus ::

ja temp so kar visoke,kar je tudi normalno za pasivno hlajeno grafo sploh če imaš slabo prevetrno kišto.poglej še kok ti kaže v nastavitvah od driverjev .reklamirat pa pomoje neboš mogel saj mislim da ima gpu prag upočasnitve jedra pri 115 ali pa 125 stopinj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asus ()

dejansan ::

glede na to, da imaš grafiko s pasivnim hlajenjem so te temperature realne, še posebaj, če nimaš prevetrene kište pa še takrat temperatura ne bo dosti manjša bo pa

nabavi si kakšen vent in ga položi na hladilna rebra pa bo takoj boljše
dejansan

Nasty ::

Ok, ker sem mal bral po forumih, pa so vsi omenjal temperature od 40 - 60° - sm že mislu, da je kej hudo narobe.

Kar se tiče ventilacije mam pa enga Zalmana zadaj na ohišju, pa še eno bakreno vetrnico, isto od Zalmana, tko da načeloma bi moral bit ok.


Hvala

cordo ::

Mam 7600GS pasivno, in so ble temp podobne brez sprednjega ventilatorja. Zdaj sem ga dodal, pa so temp 50°C idle, cca75°C load.
Dodaj en ventilator in bo gotovo bistveno boljše.

asus ::

jst mam pa 7600gt pasivno pa en vent piha po njej in imam idle 36-38 load pa od 43-48 odvisno od sobne temperature.grafa je naviti na 610\1620

m.i.h.a. ::

Kolega je kupil Gigabyte 7600GS, ki ima po defaultu pasivno hlajenje. No stvar zmontirava, poženeva in grafa tako v windowsih šiba kakšne pol ure, brez kakšnih iger grafičnih programov,..., pač toliko da z neta poberemo in zinštaliramo zadnje driverje od nvidie. Ker me je zanimalo, koliko se ta grafa kaj greje sem pošlatal rebra in se skoraj opekel. To je najbolj vroča grafa kar sem jih videl, privzeto hlajenje vsekakor ni primerno.
Tako je stvar po teh pol ure romala iz računalnika in stock rebra so šla takoj dol, gor pa zalman vf700-Cu. Že med montažo so nas tista rebra kar močno žgala v prste. Temperature so sedaj do max 50°C.

Nauk zgodbe: ne kupovat gigabyte, če ne mislite pljuniti še nekaj denarja za soliden hladilnik, je pa to super grafična (za tak denar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

galimim ::

Mam 6600GT od gigabyta s pasivnim hlajenjem pa je max. temperatura poleti 70° v mirovanju pa je okol 35° v kišti mam en ventilator ki hladi cpu en pa ki je v napajalniku
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

obadek ::

Dej še enka namontiri na zadnjo stranico da bo vroč zrak iz ohišja spravlov pa ti garantiram da boto stopinje od 3 do 5 nižje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
539406 (7690) jebesemeni
»

Kako bi izklopil grafo, ko je ne rabim?

Oddelek: Strojna oprema
311814 (1077) Freezy
»

Problem z Gigabyte 7600gs na agp vodilu

Oddelek: Strojna oprema
221514 (1090) Shegevara
»

Katero grafično kartico?

Oddelek: Kaj kupiti
292294 (1602) KTr1sk
»

7600 gs na 68°C! idle

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
362658 (2050) cordo

Več podobnih tem