» »

Kako sem kupil LCD

Kako sem kupil LCD

MaKjaVelli ::

Se moram malo razpisati, da se potolažim. Zgodba se je začela, ko sem se končno odločil da si nabavim nov LCD (do sedaj CRT). Izbral sem LG L226WQS-SF, za ceno 282€ z doplačilom za "se zgodi".

Monitor naročil, v 2 dneh dobil domov, odpakiral in priklopil. Potem se je pa začelo. Stari monitor sem imel na DSUB, zato sem novega priklopil kar na DVI. Oba monitorja sta delala, dokler nisem spremenil nastavitev v display settings in mi je najprej odpovedal LCD, potem pa še CRT. Po reštartu sistema se je vse skupaj ustavilo po windows logotu na črnem zaslonu.

Po celodnevnem ponovnem nameščanju XPjev in iskanja rešitev na netu sem prišel do naslednjega: težava je v nForce2 GART gonilniku. Pri namestitvi ga je potrebno odkljukati in po tem namestiti gonilnik za grafično (v mojem primeru nVidia 6200). Hvaljen Jezus...

Kar se samega monitorja tiče morem napisati da je odličen, sam se 100% zadovoljen, kljub nekaterim zelo slabim komentarjem po raznih forumih in začetnih težaveh (datum izdelave ima sept 2007). Ghostinga zaradi RTC težav pa ne opazim (test z rdečim krogom na sivem ozadju).

jimyboy ::

Hvala za ta info in smetenje foruma saj bi lahko to napisal v temo vse o LCD. Sem pa že mislil po naslovu, da so spet koga nategnal naši prodajalci.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD in naključne zelene pike

Oddelek: Strojna oprema
231392 (1057) Siddh
»

LED LCD monitor "utripa" pri pomikanju skozi tekst gor/dol

Oddelek: Pomoč in nasveti
7652 (571) Madmax_
»

POMOČ črta na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
384584 (3912) matobeli
»

Gnoj Nvidia

Oddelek: Pomoč in nasveti
172509 (1915) StajercSSS
»

[Linux] namestitev (črn ekran)

Oddelek: Operacijski sistemi
431830 (1284) Makkaba

Več podobnih tem