» »

gostilna + žival

gostilna + žival

1
2
»

Balandeque ::

EWEER: ti se kar zajebavaj. Evo link:

LINK

In izsek: Tudi 60 litrski akvariji so premajhni: širina in višina 30 cm, medtem ko zlatke zrastejo tudi do 40 cm. Po mnenju večine strokovnjakov je dovolj 200 litrski akvarij, po mojem mnenju pa je zaradi njihove aktivnosti tudi to premalo. Menim, da je primeren akvarij dolžine 150 cm, le redko kdo pa bo takšen akvarij namenil zlatim ribicam. Zato so zlatke najprimernejše za v ribnik, kjer imajo tudi obilico naravne hrane. Ta naj bo globok vsaj 1 m, da bodo ribice preživele zimo.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

;-) ::

Ja sam kdo nameni tolk velik akvarij za 1 ribico? nihče. V 60 literskem akvariju ima folk po 10-20 ribic =) Aja pa v tukanotu tud nimajo 60l na 1 ribico:\

nastyboy ::

Ojoj, tale ribica je pa res v dosti premalem kozarcu. Ko bi jo vsaj v krigel dali. Pa po mojem bi se našel tudi kdo ki kak akvarij podari. Po drugi strani pa obstajajo tudi ljudje, ki nimajo strehe nad glavo pa kaj za jest, pa za obleči....Komu je pa mar za njih. Za koga se splača bolj potrudit?

Se pa strinjam, da če nam za takšne ribice ni mar, nam tudi do ljudi ne more biti, in ni prav da se tudi ribci ne pomaga...

LP

norcuron ::

Da rebra pokajo pri reanimaciji je čist normalno. Če prav reanimiraš se ne bo nobeno rebro zalomilo in predrlo pljuča, ponavadi pokajo rebra na mestu stika s prsnico. Lahko narediš sranje, če ga pumpaš prenizko na spodnji strani prsnice, kjer je končni del (xyphoid), se lahko zalomi in naluknaš jetra spodaj.

Dal sem kar nekaj reanimacij skoz (kirurška IT) pa mislim, da so pokala rebra v 90% primerov. Nalomov ni edino pri zelo mladem človeku, ker so stiki še tok elastični, da prenesejo sile ob zunanji masaži. CPR ni lahkotno božanje, ampak težaško delo, če delaš prav.
Great are mysteries of the mind ... or not?

Balandeque ::

Ja, noben ji ne nameni tako velikega akvarija, to je v bistvu problem. To so pač ribe za v ribnik, se je pa ustvaril stereotip zlate ribice, bučke in plastičnega gradiča. Zato pa ne dočakajo 30 let in ne zrastejo na trikilsko velikost, kot bi, če bi živele v dovolj prostora.

Na trgovine se pa sploh ne bi zanesel, ker je tam stroka bolj izjema kot pa pravilo. Ena od slovenskih trgovin recimo podarja zlate ribice, če prineseš odlično spričevalo. Ne da bi jih dejansko brigalo, kje bodo končale.

Edit: Nastyboy, človek si lahko sam pomaga, riba pa ne.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

vsem ki se smili ta riba

tudi piščanci ki jih tako veselo jeste so zaprti v mini kletkah in trpijo

a pa je kdo kdaj nanje pomislil

in na razlog zakaj so tam.... zato ker jih nekdo kupi in se hrani z njimi

Balandeque ::

Ma gre bolj zato, da ima zapor piščancev vsaj nek namen in vsi vemo, da je njihov lajf težek.Vsak posameznik, ki bi si pa piščanca kupil za ljubljenca, bi mu pa verjetno dal boljše pogoje, ker ve, da pišče rado teka po livadah...

Pri zlatih ribicah so pa ljudje prepričani, da jim je prav lepo v bučki. In celo grad imajo. Starši jih otrokom kupijo kot igračko. Preprečit je pač treba nepotrebno mučenje, samo to.

Mogoče zgledam ko ona kura Jadranka Juras, ampak sem šel po isti poti, kopt zgoraj omenjeni otroci. Preselil sem se v novo stanovanje in je bila tam velika buča, sicer kakih 30 litrov. In sva z ženo brž ruknila noter eno zlato ribico, potem sem šel pa ponoči na net malo prebirat kako in kaj in sem se zgrozil sam nad sabo. Zdaj ima moj Volodja za prbližno 1500 € vreden habitat, ki mi je v ponos.

In treba je zbit ljudem iz glave tisto marnjo o petsekundnem spominu. Evo link, kako so goldfishiji učljivi.

Klik
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Akvarij in voda v njem

Oddelek: Loža
2612956 (12339) levaky
»

Hišni ljubljenčki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5524133 (22941) klemen22
»

Moj ostriž bo poginil?

Oddelek: Loža
121857 (1552) Skiper
»

(ne)domače živali

Oddelek: Loža
305385 (4985) BoO
»

Ribice umirajo.... :(

Oddelek: Loža
492820 (1965) BigFoot

Več podobnih tem