Forum » Pomoč in nasveti » DMA in PIO, IDE1 in IDE2
DMA in PIO, IDE1 in IDE2
JanezH ::
Na plati Gigabyte GA 7VTXH ne morem nastimat, da bi bil prenos podatkov pri DVD-ju DMA, ampak je vedno PIO (ful mi zaradi tega poka zvok pri gledanju filmov na DVDju).
DVD imam na IDE2 master. Če ga dam na IDE1, potem deluje OK.
Zdaj me pa zanima ali je vredu, če so diski priklopljeni na IDE2, DVD in pa CDRW pa na IDE1 ???
8-O 8-O 8-O
DVD imam na IDE2 master. Če ga dam na IDE1, potem deluje OK.
Zdaj me pa zanima ali je vredu, če so diski priklopljeni na IDE2, DVD in pa CDRW pa na IDE1 ???
8-O 8-O 8-O
ChiefThunder ::
v biosu pod IDE kanale dej vse na auto, pa še v samih windowsih pod device managerjem označi, da hočeš DMA... mal pobrskaj, boš prec najdu...
lp
lp
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
JanezH ::
ChiefThunder: thanks 2 dneva se ze s tem zaj... in sem ze to vse sprobal. Prejle sem prebiral AMDjev forum in sem nasel se nekoga z enakim problemom, ki je v Device Managerju pobrisal "Secondary IDE Channel" da so mu ga potem Windowsi zopet sami zaznali in instalirali ustrezne gonilnike; in sem to sprobal pa zdaj dela.
Pismu kakšna bedarija
Pismu kakšna bedarija
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | secondary ide channel no 80 conductor installOddelek: Pomoč in nasveti | 1579 (1387) | Lizard |
» | Detecting IDE...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1001 (880) | Lucifix |
» | Pravilno povezani diski,cdrw in dvd?Oddelek: Pomoč in nasveti | 884 (814) | nodes |
» | Teac W540E (17 min en cd)Oddelek: Strojna oprema | 1114 (942) | cekr |
» | DMA enable ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1276 (992) | Modri dirkač |