» »

Kako zaceti z nacrtovanjem omrezja

Kako zaceti z nacrtovanjem omrezja

OmaDesala ::

Situacija je taka, da imam znanca ki nacrtuje nakup do 15 racunalnikov in njihovo povezavo v omrezje. En od racunalnikov bi bil server (prvenstveno za program za materialno poslovanje, eventuelno tudi kak TIS in podbne aplikacije), dva bi naj bila tudi notesnika (za "terenske" delavce). Definirati bi bilo potrebno uporabniska imena in user group policy, kaj se sme in kaj se ne sme poceti na svojem racunalniku, kdo lahko dostopa do interneta... Dostop do internta ima preko ADSL linije. Skratka precej stvari za narest.
Trenutno ima 4 starih racunalnikov in zelo neprelgedno mrezo, dostopa do intenrat pa ima preko dodatne mrezne kartice v enem izmed PCjev ter freeproxija k iureja pravice dostopov do interneta.
Zanima me, kako priceti z nacrtovanjem omrezja. Je smisleno uporabiti IPv6? Je smiselno deliti uporabnike v skupine (administracija, trgovina,..)? Potrebujem cim vec idej, nasvetov... Ce pa ima kdo kak plan (nacrt) obstojecega projekta (mreze) ali pa kako imajo urejen user group policy v firmi, se priporocam.

Ce kdo dela kaj podobnega, bi bil znanec pripravljen tak nacrt tudi placati (seveda ce cena ne bi bila prevec zasoljena). Je pa z okolice Kranja. Mimogrede.. koliko pa bi bil cenovni znesek za izdelavo enega takega projekta?

moj kontakni email: mvu-dhgh@myamail.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gpedit

Oddelek: Operacijski sistemi
221501 (1107) Pesimist
»

Omejitev računa

Oddelek: Pomoč in nasveti
5862 (791) imagodei
»

Urejanje skupin uporabnikov (user groups) v WinXP

Oddelek: Pomoč in nasveti
6964 (844) Ice-Heki
»

[Xp] Kako jih zaklenit v nulo?

Oddelek: Operacijski sistemi
162356 (1988) Ice-Heki
»

winxp administracija

Oddelek: Operacijski sistemi
5743 (702) zee

Več podobnih tem