Forum » Programiranje » [C++] Kako preveriti če je celo število deljivo z 2 ali 3?
[C++] Kako preveriti če je celo število deljivo z 2 ali 3?
WtFlol ::
Živjo, sem nov v svetu programiranja in poznam nekaj osnov, sedaj pa se mi je pojavil problem :(.
Napisati moremo preprost programček, v katerega vneseš celo število, ta pa nato preveri ali je število deljivo z 2 in 3 ter izpiše recimo "Število 9 ni deljivo z 2 in je deljivo s 3".
Problem je v tem, ker ne vem kako bi preveril ali je število celo, saj mi moj programček izpiše, da je število 9 deljivo z 2 :(.
Hvala za pomoč že v naprej :)
Napisati moremo preprost programček, v katerega vneseš celo število, ta pa nato preveri ali je število deljivo z 2 in 3 ter izpiše recimo "Število 9 ni deljivo z 2 in je deljivo s 3".
Problem je v tem, ker ne vem kako bi preveril ali je število celo, saj mi moj programček izpiše, da je število 9 deljivo z 2 :(.
Hvala za pomoč že v naprej :)
- spremenilo: snow ()
Pimoz ::
if ((9 % 2) == 0) {
//je deljivo z dva
} else {
//ni deljivo
}
upam da si dobu občutek (pač % vrne ostanek pri deljenju)
//je deljivo z dva
} else {
//ni deljivo
}
upam da si dobu občutek (pač % vrne ostanek pri deljenju)
WtFlol ::
Hvala, sem pogruntal da je treba uporabiti % in z nekaj muke sem programček spravil skupaj :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematika: Deljivost naravnih in celih števil.Oddelek: Šola | 3306 (3108) | lebdim |
» | programiranje krožek(pomoč)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2767 (1755) | Marat |
» | Sode ter Lihe(C Sharp)Oddelek: Programiranje | 1677 (1475) | detroit |
» | matematikaOddelek: Šola | 2641 (615) | $%&/() |
» | PRESEČIŠČE 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 5483 (4809) | Thomas |