Forum » Operacijski sistemi » Rekurzivno spreminjanje ownerja datotekam v win xp
Rekurzivno spreminjanje ownerja datotekam v win xp
[MYTiX] ::
Ker niti repair ni pomagal slabo delujoči instanci Windows XP, sem kar lepo na novo postavil sistem in povozil prejšnji, tako da so vsi ostali podatki ostali nedotaknjeni. Problem je nastal, ker je mapam z dokumenti uporabikov ostal nastavljen owner prejšnji uporabnik. Seveda sem jim popravil lastnika na nove račune, vendar ta nastavitev deluje le za trenutno izbran objekt, ne popravi pa vseh svojih podmap in datotek. A pozna kdo boljšo rešitev, kot pa popravljanje vsake mape/datoteke posebej?
Obstaja kaj podobnega kot chown -R?
Obstaja kaj podobnega kot chown -R?
podpis
berta ::
To se da čist lepo tam narest kjer si do sedaj delu le kljukico "replace permission entries on all child objects ..." moraš izbrat pod Advanced.
[MYTiX] ::
Sem vedu da bo kdo to predlagal. No sm že poskusu ampak ne deluje. Še vedno moram ročno to delat. Pravzaprav če tega ne naredim, sploh ne morem spreminjat pravic na podmapah.
podpis
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napačne velikosti (mape in datoteke)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1056 (777) | Gr8t |
» | Urejevalnik slik kateri ti sortira po mapahOddelek: Pomoč in nasveti | 1961 (1537) | b3D_950 |
» | T-2 IMAP e-mail - izbris?Oddelek: Omrežja in internet | 2472 (2148) | NoName |
» | Kako zagnati instalirane programe v Windows.Old direktoriju?Oddelek: Operacijski sistemi | 1278 (1121) | mihl |
» | Pravice in skupna raba datotek v Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5205 (4812) | SLO_Matej |